Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να φορέσεις σωστά το άρωμα σου

Πώς φοράμε άρωμα και που ψεκάζουμε; Μυστικά εφαρμογής του αρώματος για να κρατά όλη μέρα

Ένα καλό άρωμα με ισχυρή συγκέντρωση ελαίων, κοστίζει αρκετά. Για αυτό και θέλουμε να είμαστε προσεκτικές με την εφαρμογή. Κάθε σταγόνα του…είναι πολύτιμη.

Σήμερα θα συνοψίσουμε κάποια από αυτά τα tips και θα σας δώσουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για να φοράς σωστά ένα άρωμα.

Σε ποια σημεία του σώματος ψεκάζουμε;

Ως γνωστόν, τα σημεία όπου χτυπά ο σφυγμός μας είναι τα καταλληλότερα για να ψεκάσουμε άρωμα. Αυτό σημαίνει στο λαιμό, χαμηλά στο ντεκολτέ, στους καρπούς, αλλά και στο εσωτερικό των γονάτων. Αν έχεις αλλεργίες, καλύτερα να αποφεύγεις το ψέκασμα στο λαιμό και στο ντεκολτέ, καθώς μπορεί να προκαλέσει φτέρνισμα.

Επιπλέον, τα συστατικά των αρωμάτων αλληλεπιδρούν με την ηλιακή ακτινοβολία και ίσως προκαλέσουν ακόμη και φωτοτοξική δερματίτιδα. Το καλοκαίρι που σε βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες, απόφυγε τα σημεία που βλέπει ο ήλιος και προτίμησε τα πιο χαμηλά σημεία ή σημεία μέσα από τα ρούχα ή ακόμη και το ψέκασμα απευθείας επάνω στα ρούχα σου.

Δες ακόμη: Σαπουνέ αρώματα που θα λατρέψεις

Πώς φοράμε άρωμα για να μυρίζει πιο έντονα;

  • Το ξηρό δέρμα, δεν κρατά αρώματα. Επιπλέον, το οινόπνευμα που περιέχουν τα αρώματα, μπορεί να προκαλέσει ακόμη πιο έντονη ξηροδερμία. Το πρώτο μυστικό για να μυρίζει πιο έντονα το άρωμα σου, είναι να το ψεκάζεις σε καλά ενυδατωμένο δέρμα. Προτίμησε μια άοσμη ενυδατική λοσιόν σώματος.
  • Ψέκασε το μετά το ντουζ. Όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί, απορροφούν περισσότερο από το άρωμα και έτσι διαρκεί περισσότερο.
  • Ενίσχυσε το με την ίδια αρωματική λοσιόν σώματος. Εναλλακτικά, προτίμησε μια κρέμα που έχει κοινές νότες με το άρωμα. Αν για παράδειγμα στην βάση του έχει βανίλια, προτίμησε μια λοσιόν σώματος με βανίλια.
  • Εφάρμοσε μικρή ποσότητα βαζελίνης στους καρπούς σου. Το άρωμα θα “κολλήσει” επάνω στη στρώση βαζελίνης και θα κρατήσει για πολλές ώρες.

Θα σε ενδιαφέρει: Τα καλύτερα αρώματα με βανίλια

Που να ψεκάσω το άρωμα μου;

Πολλές φορές περιοριζόμαστε στα συνήθη σημεία σφυγμού, υπάρχουν όμως πολλά σημεία και διαφορετικοί τρόποι να το ψεκάσεις.

Αρχικά, μπορείς να το ψεκάσεις σε ρούχα και εσώρουχα. Μπορείς να ψεκάσεις τον αυχένα σου κρατώντας τα μαλλιά ψηλά και μόλις στεγνώσει να τα αφήσεις κάτω. Θα αρωματιστούν άμεσα, χωρίς να υποφέρουν από το οινόπνευμα του αρώματος.

Το χειμώνα, μπορείς επίσης να ψεκάσεις τα κασκόλ σου, ενώ το καλοκαίρι τα φουλάρια και τα scrunchie σου.

Γιατί δεν διαρκεί το άρωμα μου;

  • Γιατί ίσως παραλείπεις όλα τα παραπάνω ή ακόμη και γιατί δεν ψεκάζεις αρκετά. Πολλές φορές ψεκάζουμε 1-2 φορές στους καρπούς και νομίζουμε ότι είναι αρκετό. Η αλήθεια είναι πως η ένταση αλλάζει ανάλογα με τους ψεκασμούς. Μάξιμουμ 8 ψεκασμοί και μίνιμουμ 2, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Ίσως χρησιμοποιείς πιο αδύναμες αρωματικές εκδοχές όπως τα eau de toilette ή τα body mists.
  • Ίσως ακόμη, έχεις επιλέξει μια εσάνς με ελαφριές νότες ή δεν έχεις αγοράσει ένα αυθεντικό άρωμα. Τα τελευταία χρόνια, που η διαδικτυακή αγορά έχει γιγαντωθεί, τα ηλεκτρονικά καταστήματα με καλλυντικά έχουν πληθύνει και πολλές φορές βλέπουμε να πωλούν μη αυθεντικά αρώματα ή ληγμένα. Κάνε αγορές μόνο από έμπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα για αυθεντικά αρώματα όπως το Sephora, το Notos, το Galerie de Beaute και άλλα γνωστά site με αρώματα.

Πηγή: Πώς βάζουμε άρωμα;

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status