Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να φοράς άρωμα τους καλοκαιρινούς μήνες

Πώς να φοράς άρωμα τους καλοκαιρινούς μήνες: μικρά αρωματικά μυστικά για το καλοκαίρι, τι να προσέχεις και τι να αποφεύγεις

Το άρωμα μας, θέλουμε να μας ακολουθεί παντού και πάντα. Ακόμη και το καλοκαίρι, θέλουμε να αποπνέουμε φρεσκάδα και καθαριότητα σα να βγήκαμε μόλις από το μπάνιο. Αυτό όμως προϋποθέτει να έχουμε βασικές γνώσεις για τα αρώματα, ώστε να τα φοράμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικά, να μην ενοχλήσουμε κανέναν γύρω μας. Η ζέστη του καλοκαιριού άλλωστε κάνει τα αρώματα να συμπεριφέρονται διαφορετικά και κάθε μυρωδιά εντονότερη. Διάβασε μικρά μυστικά για να φοράς σωστά το άρωμα σου το καλοκαίρι.

#1. Επίλεξε ελαφριές αρωματικές μορφές

Τα body mists, τα hair mists καθώς και τα αρωματικά έλαια, είναι πολύ πιο ελαφριές αρωματικές μορφές, τέλειες για το καλοκαίρι. Στο The Body Shop, βρίσκεις αρωματικά έλαια όπως το πολυαγαπημένο White Musk, ενώ επίσης υπάρχουν αμέτρητα body mists σε όλα τα καταστήματα. Μάλιστα τα βρίσκεις σε τόσο χαμηλές τιμές, ώστε μπορείς να τα αλλάζεις διαρκώς.

Δες ακόμη: Πουδρέ αρώματα 2022

#2. Τους καλοκαιρινούς μήνες διάλεξε ελαφριές αρωματικές κατηγορίες

Υπάρχουν πολλές αρωματικές κατηγορίες. Κάποια αρώματα φοριούνται καλύτερα το χειμώνα, ενώ άλλα ταιριάζουν καλύτερα στο δέρμα το καλοκαίρι, καθώς δεν γίνονται αποπνικτικά. Αυτά έχουν δροσερό χαρακτήρα και ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες:

  • υδάτινα αρώματα
  • βοτανικά αρώματα
  • φρουτώδη αρώματα
  • κιτρώδη αρώματα

Οι νότες τους είναι ελαφριές, δροσερές και δεν γίνονται αποπνικτικά όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει.

#3. Απόφυγε τον ψεκασμό σε σημεία που βλέπει ο ήλιος

Το καλοκαίρι είναι λίγο επικίνδυνο να ψεκάζεις σημεία που τα βλέπει ο ήλιος, όπως ο λαιμός και το ντεκολτέ. Είναι πολύ εύκολο να πάθεις δερματίτιδα αλλά και να αποκτήσεις λεκέδες. Προτίμησε να ψεκάζεις σημεία που δεν βλέπει συνεχώς ο ήλιος και που δεν έχουν λεπτό δέρμα όπως το ντεκολτέ και ο λαιμός. Για παράδειγμα, μπορείς να ψεκάσεις πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους, καθώς επίσης και τα ρούχα σου.

Θα σε ενδιαφέρει: Πώς να διαρκεί το άρωμα περισσότερο

#4. Το καλοκαίρι ανανέωνε το άρωμα πιο συχνά

Το καλοκαίρι λόγω ιδρώτα όποιο άρωμα φοράμε εξατμίζεται πιο εύκολα. Αν επιλέξεις edp και edt, προτίμησε να το ψεκάζεις στα ρούχα σου ή στα εσώρουχα ώστε να μην εξατμίζεται γρήγορα. Αν επιλέξεις body mist, κράτησε το στην τσάντα σου για να το ανανεώνεις.

#5. Μην ψεκάζεις κοντά στη μύτη

Η ζέστη εντείνει τις μυρωδιές. Αν έχεις την παραμικρή ευαισθησία στα αρώματα, το καλοκαίρι σίγουρα γίνεται εντονότερη. Απόφυγε να ψεκάζεις άρωμα κοντά στην μύτη και προτίμησε όπως είπαμε να ψεκάζεις ρούχα ή σημεία μακριά από το πρόσωπο, όπως τα γόνατα και οι αστράγαλοι.

#6. Προσοχή στο αιθέριο έλαιο περγαμόντου

Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως το περγαμόντο προκαλεί αρκετά δερματικά προβλήματα. Συνεπώς, αν επιλέξεις άρωμα ή body mist με περγαμόντο -που το βρίσκεις σα νότα σε αμέτρητα καλοκαιρινά αρώματα-, είναι πολύ σημαντικό να μην το ψεκάζεις στο δέρμα σου αν πρόκειται να σε δει ο ήλιος. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις που το περγαμόντο προκάλεσε φωτοτοξική δερματίτιδα, υπερμελάγχρωση και ανομοιόμορφο μαύρισμα, μετά από έκθεση στον ήλιο.

Διάβασε: Τα ωραιότερα αρώματα με τριαντάφυλλο

#7. Το άρωμα στην παραλία είναι απαγορευτικό

Με όλα αυτά που διάβασες παραπάνω, σίγουρα κατάλαβες πως το άρωμα στην παραλία, είναι πολύ επικίνδυνο για το δέρμα σου. Έτσι κι αλλιώς, με την πρώτη βουτιά θα εξαφανιστεί.

Τώρα που διάβασες πώς να φοράς άρωμα τους καλοκαιρινούς μήνες, δες σαπουνέ αρώματα που θα λατρέψεις.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status