Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κυτταρίτιδα: τι είναι, αλήθειες, μύθοι και η καλύτερη θεραπεία

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την κυτταρίτιδα

Διάβασε τι είναι η κυτταρίτιδα, ποια τα στάδια της και ποια είναι η καλύτερη θεραπεία

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πολύπλευρο πρόβλημα με πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την δημιουργία και την ένταση της εμφάνισης της. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να την καταπολεμήσεις, από αλλαγές στο καθημερινό lifestyle που αφορούν την διατροφή και την άσκηση, μέχρι ιατρικές θεραπείες και προϊόντα για εφαρμογή στο σπίτι. Πριν να δούμε όμως ποια μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας είναι η καλύτερη, πρέπει να δούμε κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες για την ίδια την κυτταρίτιδα.

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μια αβλαβής, δερματική κατάσταση που προκαλεί την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Είναι ινώδης ιστός που δημιουργείται μεταξύ του χορίου και του υποδόριου λίπους -πολλές φορές βρίσκεται στο υποδόριο λίπος- και συγκρατεί τα υγρά του δέρματος, ενώ παράλληλα εμποδίζει την μικροκυκλοφορία του αίματος. Όταν τα λιποκύτταρα μεγαλώνουν, ωθούν τον ινώδη ιστό προς το δέρμα. Αυτό δημιουργεί μια ανώμαλη επιφάνεια με βαθουλώματα, την γνωστή σε όλους μας κυτταρίτιδα. Εμφανίζεται στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς, την κοιλιά, καθώς και στα γόνατα. Σε κάποιες περιπτώσεις την βλέπουμε ακόμη και στα μπράτσα.

είναι η κυτταρίτιδα

Πόσα είδη κυτταρίτιδας υπάρχουν

Η κυτταρίτιδα είναι μία, αλλά έχει 3 διαφορετικά στάδια ανάλογα με την σκληρότητα και την όψη της.

 • Οιδηματώδης: η πιο χαλαρή μορφή κυτταρίτιδας. Για να την διαπιστώσεις, πρέπει να πιέσεις το δέρμα με τα δάχτυλα, ώστε να αποκαλυφθεί. Σε αυτό το στάδιο, είναι αντιμετωπίσιμη με αρκετούς τρόπους.
 • Ινώδης: είναι η μεσαίας έντασης κυτταρίτιδα. Σε αυτό το στάδιο, είναι εμφανής μόνο είσαι όρθια, ενώ εξαφανίζεται όταν ξαπλώνεις.
 • Σκληρωτική: η τελική μορφή κυτταρίτιδας. Παρουσιάζει έντονες βυθίσεις, είτε σε όρθια, είτε σε οριζόντια θέση και μπορεί να είναι ακόμη και επώδυνη. Είναι το πιο δύσκολο στάδιο κυτταρίτιδας.

Τι προκαλεί κυτταρίτιδα

Όπως είπαμε παραπάνω, η κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική. Η κύρια αιτία εμφάνισης είναι η ηλικία που επιφέρει σταδιακά την λέπτυνση του δέρματος. Επιπλέον, την όψη της επηρεάζει η κακή διατροφή, η περιορισμένη άσκηση, οι ορμονικές ανισορροπίες, η κληρονομικότητα, το στρες, κάποιες παθήσεις που δημιουργούν κατακράτηση και κακή κυκλοφορία του αίματος, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Συνεπώς, υπάρχουν τόσο ενδογενείς παράγοντες όσο και εξωγενείς. Όταν οι κύριες αιτίες είναι οι ενδογενείς παράγοντες, τόσο πιο δύσκολο είναι να την καταπολεμήσεις.

Μέθοδοι αντιμετώπισης κυτταρίτιδας

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταπολεμήσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού, από ιατρικές θεραπείες μέχρι μικρές αλλαγές στο lifestyle.

 • Διακοπή καπνίσματος και αλκοόλ
 • Ελάττωση ζάχαρης και αλατιού
 • Υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά
 • Επαρκής ημερήσια κατανάλωση νερού (1,5-2 λίτρα)
 • Περπάτημα 20-30 λεπτά την ημέρα σε συνδυασμό με άσκηση για ενδυνάμωση (ποδήλατο, άσκηση με αντιστάσεις)
 • Ιατρικές θεραπείες (υπέρηχοι, λέιζερ, λιποαναρρόφηση κ.ά.)
 • Ενέσιμες θεραπείες (μεσοθεραπείες)
 • Εφαρμογή προϊόντων αδυνατίσματος (με καφεΐνη ή Ρετινόλη 0,3%)
 • Λεμφικό μασάζ κατά της κυτταρίτιδας (με cups, στεγνό βούρτσισμα, λεμφικό μασάζ)

Φυσικά, ο συνδυασμός αυτών των μεθόδων βοηθά ακόμη περισσότερο. Ο στόχος των θεραπειών αυτών, είναι να διασπάσουν τα λιποκύτταρα και να αυξήσουν την ροή του αίματος στους ιστούς.

Φεύγει εντελώς η κυτταρίτιδα;

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν μπορείς ποτέ να ξεφορτωθείς εντελώς την κυτταρίτιδα καθώς ο ινώδης ιστός καταστρέφεται δύσκολα. Ακόμη και με τις ακριβές ιατρικές θεραπείες που διασπούν τα λιποκύτταρα, τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα που φέρουν είναι προσωρινά και μπορεί να διαρκέσουν από 2 ως 6 μήνες. Για αυτό και δεν συστήνουμε θεραπείες με μεγάλο κόστος. Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις πολύ την όψη της.

Εκτός από τις ιατρικές θεραπείες που είναι αρκετά κοστοβόρες, όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα εφαρμόσεις μόνη σου. Φυσικά, στα πιο δύσκολα στάδια, χρειάζεται περισσότερη επιμονή και συνδυασμό θεραπειών, απαραίτητα.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την κυτταρίτιδα;

Στο σπίτι, εκτός από τις αλλαγές στο lifestyle, αυτό που μπορείς να κάνεις με πολύ μικρό κόστος, είναι ο συνδυασμός θεραπειών και προϊόντων. Η καθημερινή εφαρμογή τους, θα φέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα. Το στεγνό βούρτσισμα ενεργοποιεί την λέμφο, διεγείρει την λιποδιάλυση και έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια, η απολέπιση με ένα προϊόν με συστατικά που πολεμούν την κυτταρίτιδα, θα επιτρέψει την βαθύτερη διείσδυση των θεραπευτικών προϊόντων που πρέπει να εφαρμόζεις καθημερινά, για ένα διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών.

Για πιο έντονα αποτελέσματα, μπορείς να εφαρμόσεις ένα προϊόν για υπεραιμία στην περιοχή για 1-2 ώρες, πριν εφαρμόσεις το δροσιστικό gel για την κυτταρίτιδα. Συστήνουμε την Tzimas Cosmetics Κρέμα Θερμαντικής Δράσης (€18,80).

Κοινοποιήστε!

Ετικέτες:
DMCA.com Protection Status