Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το νεσεσέρ των διακοπών: τι πρέπει να έχει

Νεσεσέρ διακοπών: δες τα καλοκαιρινά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς που πρέπει να βρίσκονται στην βαλίτσα των διακοπών αλλά και στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

Το καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση, ξεκούραση, διακοπές και μαύρισμα, αλλά συγχρόνως σημαίνει υγρασία, ζέστη και UV ακτινοβολία, που μπορεί να βλάψει το δέρμα και τα μαλλιά μας. Για να αποφύγεις τις βλαβερές συνέπειες της καλοκαιρινής σεζόν, συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που πρέπει να ενσωματώσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα, είτε βρίσκεσαι στην πόλη, είτε σε κάποιο νησί. Διάβασε παρακάτω, τι πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στο νεσεσέρ διακοπών.

διακοπών καλλυντικά για τα μαλλιά
Photo by Tim Mossholder on Unsplash

Καλλυντικά για την περιποίηση μαλλιών

Όπως το δέρμα μας ζητάει προστασία και ενυδάτωση, έτσι και τα μαλλιά μας. Η ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να τα βλάψει και να τα ξηράνει, ενώ σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό, το πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο. Ίσως να έχεις παρατηρήσει πως το εξωτερικό επίπεδο των μαλλιών, πάντοτε υποφέρει από περισσότερη ξηρότητα και φριζάρει ευκολότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο, στον αέρα και γενικότερα στις εξωτερικές επιθετικές, περιβαλλοντικές συνθήκες.

Για να το προλάβεις, αφού στις διακοπές γίνεται και εντονότερο, χρειάζεσαι οπωσδήποτε δύο προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά σου, στις διακοπές: ένα για προστασία από τον ήλιο και ένα για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη μετά το μπάνιο. Εάν τα μαλλιά σου είναι και βαμμένα, τότε σίγουρα χρειάζεσαι ειδική προστασία.

Πιο αναλυτικά, για την περιποίηση μαλλιών στις διακοπές, θα χρειαστείς:

  • Αντηλιακό μαλλιών
  • Σαμπουάν-conditioner-μάσκα μαλλιών
  • Leave-in conditioner
  • Λαδάκι για θρέψη

Τα μαλλιά και το δέρμα μας είναι δυο κατηγορίες στις οποίες δεν πρέπει ποτέ να κάνεις οικονομία χώρου στην βαλίτσα. Αν περιορίζεσαι σε βάρος, προτίμησε να γεμίσεις travel συσκευασίες, ώστε να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα. Το αντηλιακό μαλλιών δεν πρέπει να είναι μόνο στο νεσεσέρ διακοπών αλλά και μέσα στην τσάντα θαλάσσης. Πάντοτε.

Καλλυντικά προσώπου

Για το πρόσωπο, όλο το χρόνο όπως ξέρεις, και όχι μόνο το Καλοκαίρι -αλλά ιδίως το καλοκαίρι- χρειάζεσαι οπωσδήποτε ισχυρή αντηλιακή προστασία, με χρώμα ή χωρίς στο νεσεσέρ διακοπών. Εμείς δίνουμε το βραβείο στο αντηλιακό προσώπου British Summertime από την Pai Skincare (το βρίσκετε στο Sephora, €35,95) για την ελαφριά υφή του και φυσικά την προστασία από τον ήλιο. Δοκιμάστε ακόμη, το νέο αντηλιακό από την σειρά Solar της Dior, με SPF50 (στο Hondos Center, 34,22 €).

Επιπλέον, ένα lip balm με SPF, είναι απαραίτητο για ενυδάτωση και προστασία από αλάτι, άμμο και χλώριο. Πιο αναλυτικά, για την περιποίηση προσώπου θα χρειαστείς οπωσδήποτε:

Καλλυντικά για την περιποίηση σώματος

Αντηλιακή προστασία, (shimmer) ξηρό λάδι σώματος και scrub. Το απαραίτητο τρίπτυχο που πρέπει να βρίσκεται στο νεσεσέρ των διακοπών, για ενυδατωμένη, λαμπερή και σωστά μαυρισμένη επιδερμίδα.

  • Αφρόλουτρο + scrub ή απολεπιστικό σαπούνι σώματος
  • Ξηρό λάδι για το σώμα
  • Ενυδατική λοσιόν σώματος

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status