Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

PHA πολυ-υδρόξυ-οξέα: ιδιότητες, οφέλη, χρήση

PHA πολυ-υδρόξυ-οξέα: ιδιότητες, οφέλη, χρήση

PHA: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα πολυ-υδρόξυ-οξέα, τι είναι, τι κάνουν στο δέρμα, που διαφέρουν με τα AHA και τα BHA

Εάν σε ενδιαφέρει η εντατική και εξειδικευμένη φροντίδα του δέρματος σου, τότε σίγουρα γνωρίζεις για τα AHA και τα BHA και ίσως ήδη χρησιμοποιείς προϊόντα που τα περιέχουν.

Τα PHA συμπληρώνουν τώρα αυτή την κατηγορία συστατικών αφού είναι σωτήρια συστατικά για όσες είναι αρκετά ευαίσθητες στα απολεπιστικά οξέα.

Τι είναι τα PHA

Ακρωνύμιο για τα Poly hydroxy acids, ελληνιστί πολυ-υδρόξυ-οξέα. Τα PHA αποτελούν δεύτερης γενιάς χημικά απολεπιστικά οξέα. Αυτά που συναντούμε πιο συχνά είναι το λακτοβιονικό οξύ, η γλυκονολακτόνη και η γαλακτόζη.

Τι κάνουν τα Πολυ-υδρόξυ-οξέα

Ο τρόπος με τον οποίο κάνουν την διαφορά στο δέρμα σου, είναι ίδιος με τα AHA. Αναγεννούν τα κύτταρα από μέσα προς τα έξω και βοηθούν τα άλλα συστατικά να εισχωρήσουν στα κατώτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι εξομαλύνουν την επιφάνεια του δέρματος και αυξάνουν την δραστικότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς.

Που διαφέρουν με τα AHA και τα BHA

Η διαφορά με τα AHA (πχ. γλυκολικό οξύ και λακτικό οξύ) και τα BHA (σαλικυλικό οξύ) είναι πως δεν εισχωρούν σε πολύ βαθιά στρώματα της επιδερμίδας. Έτσι δεν προκαλούν μεγάλο ερεθισμό και αυτό τα κάνει καταλληλότερα για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τέλος, σε αντίθεση με τα AHA, δεν αυξάνουν την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status