Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποια καλλυντικά μπαίνουν στο ψυγείο

Είναι κάτι που σίγουρα έχεις αναρωτηθεί. Τα καλλυντικά μπαίνουν στο ψυγείο; Κινδυνεύουν να χαλάσουν αν μείνουν σε υψηλές θερμοκρασίες; Η απάντηση σε όλα είναι ναι. Για αυτό και σήμερα θα πούμε ποια καλλυντικά μπαίνουν στο ψυγείο και γιατί.

Τι κερδίζεις αν διατηρείς τα καλλυντικά σε ψυγείο

Ένα φυσικό προϊόν περιποίησης του δέρματος, είναι ωφέλιμο να το αποθηκεύετε σε πιο δροσερό περιβάλλον σε αντίθεση με ένα ζεστό, υγρό μπάνιο ή σε πολύ φωτεινά και ζεστά σημεία του σπιτιού, γιατί κινδυνεύει να οξειδωθεί και να “χαλάσει” ακριβώς όπως και ένα λαχανικό ή ένα φρούτο. Άλλωστε, τα περισσότερα natural προϊόντα ομορφιάς, περιέχουν συστατικά που ανευρίσκουμε σε αυτές τις κατηγορίες τροφίμων.

Τα καλλυντικά που θα δεις παρακάτω, όχι μόνο δεν θα χαλάσουν αν τα διατηρείς στο ψυγείο, αλλά θα έχουν και καλύτερη απόδοση.

Φυσικά, πολλά ακόμη μπορείς να βάλεις στο ψυγείο ώστε να αυξήσεις την διάρκεια ζωής τους, αλλά εμείς θα μιλήσουμε για τα πιο βασικά και για αυτά που πρέπει να κρατάς σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Τι γίνεται όμως αν δεν θες να διατηρείς τα καλλυντικά εκεί που βάζεις και τα τρόφιμα; Υπάρχει λύση και λέγεται ψυγείο καλλυντικών. Τα ψυγεία καλλυντικών μάλιστα, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις τα τελευταία χρόνια και θα βρεις πολλά στα καταστήματα.

Ποια καλλυντικά πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Βρες στο Asos, το τέλειο ψυγειάκι καλλυντικών από την Stylpro.

#1. Φυτικά προϊόντα περιποίησης

Κάτι που έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, είναι πως τα φυτικά προϊόντα δεν περιέχουν πολλά συντηρητικά και έτσι διατηρούν την φυσική τους σύσταση. Όταν όμως συμβαίνει αυτό, σημαίνει πως έχουν και πιο μικρή διάρκεια ζωής. Ένα φυτικό καλλυντικό χωρίς συντηρητικά, μυρίζει και χαλά εύκολα. Μπορεί να πιάσει ακόμη και μούχλα. Για αυτό συνιστούμε να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο και να μην τα κρατάτε περισσότερο από 6 μήνες.

#2. Αξεσουάρ περιποίησης και εργαλεία

Gua sha και jade roller πρέπει πάντα να τα διατηρείς στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία αποσυμφορεί ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα το πρόσωπο και ιδίως την περιοχή των ματιών.

Δες ακόμη: Πότε λήγουν τα καλλυντικά

#3. Κρέμα ματιών

Η περιποίηση στην περιοχή των ματιών, μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποδοτική όταν εφαρμόζουμε προϊόντα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Πόσο μάλλον η ειδική κρέμα ματιών, που θα τονώσει ακόμη περισσότερο αυτό το δύσκολο σημείο.

#4. Οροί με βιταμίνη C

Η βιταμίνη C στα καλλυντικά είναι ιδιαίτερα ασταθής. Όταν μάλιστα εκτίθεται σε ηλιακό φως ή υψηλές θερμοκρασίες, οξειδώνεται και χάνει τις ιδιότητες της. Διατήρησε τα σέρουμ με βιταμίνη C στο ψυγείο, για να αυξήσεις την σταθερότητα της βιταμίνης C που περιέχουν.

#5. Μάσκες προσώπου/μάσκες νυκτός/sheet masks/καταπραϋντικές μάσκες

Κυριολεκτικά, όλες οι μάσκες μπαίνουν στο ψυγείο. Ιδίως αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και χρησιμοποιείς συχνά μάσκες για να την κατευνάσεις, η χαμηλή θερμοκρασία αυξάνει την επίδραση των συστατικών της μάσκας.

Ποια άλλα προϊόντα μπορώ να βάλω στο ψυγείο;

Bullet κραγιόν, μολύβια ματιών, κρέμες ημέρας, κρέμες νυκτός, ορούς με βάση το νερό, toners, κρεμώδη καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ και eye patches. Αυτά που πρέπει να κρατάς σε θερμοκρασία δωματίου, είναι τα έλαια και γενικότερα ότι έχει βάση ελαίου.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status