Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα για αποτρίχωση

Προετοιμασία για αποτρίχωση

Προετοιμασία για αποτρίχωση με laser ή κερί: όσα πρέπει να ξέρεις

Αυτό που αρχικά πρέπει να ξέρεις αν επιλέξεις κάποια μέθοδο προσωρινής αποτρίχωσης όπως το κερί, οι αποτριχωτικές μηχανές, οι κρέμες και η χαλάουα είναι πως η σωστή προετοιμασία μπορεί να παρεμποδίσει την ανάπτυξη των τριχών εσωτερικά. Αν επιλέξεις την αποτρίχωση με laser, με την σωστή προετοιμασία, θα αποφύγεις την δημιουργία δερματικής αντίδρασης ή λεκέδων.

Διάβασε παρακάτω όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την σωστή προετοιμασία για αποτρίχωση.

Προετοιμασία για αποτρίχωση με κερί ή Laser

#1. Καθαρισμός της περιοχής που θα αποτριχώσεις

Το δέρμα πρέπει να είναι στεγνό και καθαρό για οποιοδήποτε είδος αποτρίχωσης.
Για το πρόσωπο: καθάρισε τα σημεία του προσώπου που θα αποτριχώσεις με ένα προϊόν όπως είναι το micellar water, ώστε να απομακρυνθεί η λιπαρότητα και οι ρύποι. Μην χρησιμοποιήσεις προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη και μην κάνεις αποτρίχωση σε μακιγιαρισμένο δέρμα. Αυτό ισχύει και για την αποτρίχωση με laser αλλά και για την αποτρίχωση με κερί ή άλλη προσωρινή μέθοδο.
Για το σώμα: ένα ντουζ και ελαφρύς καθαρισμός με μια λούφα και ένα body wash επαρκούν.

#2. Απόφυγε την ενυδάτωση

Μην ενυδατώσεις το δέρμα σου την ημέρα της αποτρίχωσης, γιατί δεν θα μπορεί να προσκολλήσει σωστά το κερί στην τρίχα. Αντιθέτως, φρόντιζε όλο το προηγούμενο διάστημα, να ενυδατώνεις σωστά και τακτικά το δέρμα σου, ώστε να είναι σε κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για την αποτρίχωση με laser. Μην χρησιμοποιήσεις κρέμες πριν το ραντεβού σου.

#3. Απολέπιση 2-3 μέρες πριν

Η προετοιμασία για αποτρίχωση με laser ή κερί, περιλαμβάνει και την διαδικασία της απολέπισης. Θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα αποκαλύψει γρηγορότερα τις τρίχες.

Σιγουρέψου πως θα εφαρμόσεις ένα ελαφρύ απολεπιστικό προϊόν, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την αποτρίχωση, ώστε να έχει χρόνο το δέρμα σου να καλμάρει.

Δεν πρέπει να κάνεις απολέπιση και αποτρίχωση σε μικρό χρονικό διάστημα, γιατί και οι δυο αφαιρούν νεκρά κύτταρα. Γενικότερα, εάν απολεπίζεις το δέρμα σου 2-3 φορές την εβδομάδα και το ενυδατώνεις σωστά, θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξεις τρίχες στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Για αυτό το σκοπό, λατρεύουμε το Organic Shop Body scrub Juicy Papaya (4,95 €)

Δες ακόμη: Τα καλύτερα λάδια για την κυτταρίτιδα

#4. Διακοπή ρετινόλης και AHA

Τα προϊόντα με ρετινόλη όπως και αυτά με οξέα φρούτων, ευαισθητοποιούν το δέρμα. Αν κάνεις αποτρίχωση στο πρόσωπο, διέκοψε τα δέκα μέρες νωρίτερα.

#5. Διακοπή αυτομαυριστικών

Φυσικά, δεν χρειάζεται να πούμε πως η αποτρίχωση αφαιρεί και το τεχνητό μαύρισμα, ιδίως εάν έχει προηγηθεί την προηγούμενη μέρα. Κατά γενικό κανόνα απόφυγε οτιδήποτε περιέχει κάποια χημική ουσία, τις μέρες πριν την αποτρίχωση, για να μην αποκτήσεις λεκέδες. Ιδίως αν κάνεις αποτρίχωση με laser, δεν πρέπει να κάνεις ούτε σολάριουμ για τουλάχιστον 10 μέρες πριν.

#6. Περίμενε για το επαρκές μήκος

Για αποτρίχωση με κερί, οι τρίχες πρέπει να έχουν μήκος των 6mm, ώστε να αφαιρούνται εύκολα. Για αποτρίχωση με laser, η δερματολόγος θα σου πει πότε πρέπει να κάνετε το επόμενο ραντεβού αν και συνήθως είναι στις 30 μέρες.

Πώς να περιποιηθείς το δέρμα μετά την αποτρίχωση

Η περιποίηση της επιδερμίδας, είναι εξίσου σημαντική και μετά την αποτρίχωση και υπάρχουν κάποια προϊόντα που δεν πρέπει να παραλείψεις, καθώς και κάποιες δραστηριότητες που πρέπει να αποφύγεις.

#1. Εφαρμογή λοσιόν

Η εφαρμογή μιας εξειδικευμένης λοσιόν για μετά την αποτρίχωση που θα καλμάρει το δέρμα σου και θα το διατηρήσει ενυδατωμένο. Αυτή που προτείνουμε είναι η DECLÉOR Post Hair Removal Cooling Gel (24.45€) Μην χρησιμοποιήσεις λοσιόν με έντονα αρώματα για μερικές ώρες.

Θα σε ενδιαφέρει: Τα καλύτερα scrub κατά της κυτταρίτιδας

#2. Καθαρά ρούχα

Οι πόροι του δέρματος ανοίγουν με την αποτρίχωση και έτσι το δέρμα είναι ευάλωτο σε εξωτερικούς παράγοντες. Φρόντισε τα ρούχα που θα έρθουν σε επαφή με το δέρμα σου να είναι καθαρά. Προτίμησε βαμβακερά υφάσματα και φαρδιές γραμμές.

#3. Εφαρμογή ειδικού προϊόντος

Τις επόμενες μέρες μετά την αποτρίχωση, εάν το δέρμα σου εμφανίσει λευκά μικρά εξογκώματα ή γυρισμένες τρίχες, μπορείς να εφαρμόζεις aloe vera gel ή κάποιο εξειδικευμένο προϊόν όπως η Organic Kitchen In aloe we trust ενυδατική κρέμα gel για τα πόδια (3,83 €), ώστε να ενυδατώσει βαθιά και να καταπραϋνει το δέρμα.

#4. Τακτική απολέπιση

Η τακτική απολέπιση αποτρέπει την θυλακίτιδα. Μπορείς να την κάνεις 48 ώρες μετά την αποτρίχωση, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να βγουν οι τρίχες που κάηκαν με το laser. Πάντα με απαλές κινήσεις, καθώς το δέρμα ίσως είναι ακόμη ευαίσθητο.

Τι να αποφύγεις μετά την αποτρίχωση

#1. Αποφυγή σάουνας/πισίνας/σάουνας/ζεστού νερού

Για 48 ώρες μετά την αποτρίχωση απόφυγε να έρθεις σε επαφή με χλώριο ή θαλασσινό νερό, ώστε να μην ερεθίσεις το δέρμα σου. Επίσης, καλό θα ήταν να προτιμάς χλιαρά και κρύα ντους ώστε να σφίξουν και πάλι οι πόροι του δέρματος.

#2. Αποφυγή προϊόντων με χημικά συστατικά

Τα αυτομαυριστικά, τα body spray, οι λοσιόν με άρωμα και γενικότερα προϊόντα με δραστικές ουσίες, πρέπει να τα αποφεύγεις για 48 ώρες μετά την αποτρίχωση.

Κοινοποιήστε!

Ετικέτες:
DMCA.com Protection Status