Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να επιλέξεις το σωστό αντηλιακό για το δέρμα σου

Πώς να επιλέξεις το σωστό αντηλιακό για το δέρμα σου και περισσότερα tips εφαρμογής για τις αντηλιακές κρέμες για πλήρη προστασία.

Αντιηλιακά σε μορφή λαδιού, σπρέυ, λοσιόν, η βιομηχανία της ομορφιάς και της περιποίησης μας προσφέρει άπειρες επιλογές για την αντιηλιακή μας προστασία. Αλήθεια όμως, εσύ ξέρεις πως να επιλέξεις το κατάλληλο για την επιδερμίδα σου;

Ευαίσθητα, ανοιχτόχρωμα και ξηρά δέρματα

Εάν το δέρμα σου εμφανίζει ευαισθησία στον ήλιο, τότε πρέπει σίγουρα να επιλέξεις ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF50. Ιδιαίτερα αν είναι λευκό, το SPF50, είναι απαραίτητο καθώς είσαι πιο επιρρεπής στην δημιουργία πανάδων. Εάν ακόμη είναι ξηρό, τότε καλό είναι να επιλέξεις ένα παχύρρευστο αντιηλιακό σε μορφή κρέμας. Θα σου παρέχει περισσότερη ενυδάτωση, ενώ συγχρόνως θα προστατεύει το δέρμα σου από την ηλιακή ακτινοβολία.

Λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα

Εάν υποφέρεις από λιπαρότητα ή από ακμή, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρουν αντιηλιακή προστασία ενώ παράλληλα ρυθμίζουν την λιπαρότητα της επιδερμίδας. Επίσης, συνιστώ να προτιμάς 2 σε 1 προϊόντα, όπως για παράδειγμα μια ενυδατική κρέμα προσώπου με SPF30 και χρώμα, για παράλληλη ελαφριά κάλυψη και απλά να την ενισχύσεις όπου χρειάζεται με μικρή ποσότητα κονσίλερ, ώστε να μην επιβαρύνεις το δέρμα σου. Τα ακνεϊκά δέρματα δεν τα πάνε καλά με τα πολλά προϊόντα.

Ανθεκτικά και σκούρα δέρματα

Εάν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία, τότε είσαι σίγουρα από τις τυχερές, αφού δεν είσαι τόσο επιρρεπής στην δημιουργία πανάδων και το δέρμα σου δεν καίγεται τόσο εύκολα. Ωστόσο, δε μπορείς να παραλείψεις την εφαρμογή αντηλιακής με SPF30, για να παραμείνει ασφαλές το δέρμα σου. Το ότι έχεις περισσότερη μελανίνη, δεν σημαίνει πως και εσύ δε μπορεί να καείς από τις δυνατές ακτίνες του ήλιου. Μπορείς να εφαρμόσεις μια πιο ελαφριά λοσιόν επάνω από την ενυδατική σου, εφόσον το δέρμα σου δεν είναι ξηρό αλλά φρόντισε να έχει δείκτη προστασίας SPF30.

Συμβουλές εφαρμογής

  • Κάνε την πρώτη επάλειψη τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα πριν να έρθει το δέρμα σου σε επαφή με τον ήλιο και το νερό.
  • Εφάρμοζε πάντα ως τελευταίο βήμα της περιποίησης δέρματος (μετά από ορούς, κρέμες κτλ.)
  • Εφάρμοζε αυστηρά πριν από οποιοδήποτε προϊόν βάσης μακιγιάζ.
  • Δώσε χρόνο να απορροφηθεί, πριν εφαρμόσεις την βάση σου.
  • Μην το αναμειγνύεις με άλλα προϊόντα.
  • Κάλυπτε το πρόσωπο σου όσον το δυνατό περισσότερο.
  • Κάνε διπλό καθαρισμό το βράδυ για να αφαιρείς τα υπολείμματα του αντηλιακού στο πρόσωπο.
  • Φρόντισε να ανανεώνεις το αντιηλιακό σου μετά από κάθε βουτιά στην θάλασσα.
  • Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις σπρέι επιτάχυνσης μαυρίσματος, φρόντισε τουλάχιστον να το χρησιμοποιήσεις αφού έχεις ήδη αποκτήσει ένα ελαφρύ χρώμα.

Δες στο The Cover, ποια είναι τα λάθη στην εφαρμογή αντηλιακού που δε πρέπει ποτέ να κάνεις.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status