Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ρυτίδες λαιμού: θεραπεία, ασκήσεις, καταπολέμηση

Ρυτίδες λαιμού θεραπεία, ασκήσεις, καταπολέμηση

Ρυτίδες λαιμού: πώς να τις καταπολεμήσεις με ασκήσεις, αλλαγή στάσης σώματος και τα κατάλληλα προϊόντα

Οι ρυτίδες στο λαιμό σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο. Ο χρόνος αφήνει πολύ γρήγορα σημάδια στο λαιμό. Πλέον, μάλιστα τα βλέπουμε σε όλο και πιο νεαρές ηλικίες με την έλευση της τεχνολογίας στη ζωή μας.

Τι δημιουργεί ρυτίδες στο λαιμό

Ο χρόνος, το μπλε φως, ο ύπνος στο πλάι, η κακή στάση σώματος και οι οθόνες που μας αναγκάζουν να σκύβουμε είναι οι κύριοι υπαίτιοι για τις ρυτίδες λαιμού. Μάλιστα οι ρυτίδες που σχηματίζουμε όταν κοιτάμε οθόνες, είναι το φαινόμενο που πλέον ονομάζουμε tech neck.

Αυτό το δημιουργεί η κακή στάση σώματος και πιο συγκεκριμένα το σκύψιμο του αυχένα προς τα εμπρός και προς τα κάτω.

Εκτός λοιπόν από τον χρόνο που δε μπορούμε να σταματήσουμε, από το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες και συμβάλλει στην δημιουργία ρυτίδων, πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το φαινόμενο tech neck που δημιουργεί βαθιές ρυτίδες στο λαιμό.

Πώς να απαλύνεις τις ρυτίδες λαιμού

Ο λαιμός, έτσι και αλλιώς είναι το πιο παραμελημένο σημείο του σώματος μας, όσον αφορά το skincare αλλά τα σύγχρονα προϊόντα μπορούν να αποτρέψουν ή να απαλύνουν τις ρυτίδες. Επιπλέον, μπορείς να εφαρμόσεις κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα σου, ώστε να μην επιδεινώσεις το πρόβλημα.

Άλλαξε ύψος στην οθόνη

Ο κύριος λόγος που σκύβεις μπροστά όταν είσαι στον υπολογιστή, είναι το λάθος ύψος της οθόνης. Σήκωσε την πιο ψηλά με μια βάση, ώστε να είναι στο ύψος των ματιών σου και να κρατάς το κεφάλι ευθεία. Επιπλέον, σταμάτα να σκύβεις προς τα κάτω για να κοιτάς το κινητό.

Κάνε διαλείμματα και ασκήσεις

Τα διαλείμματα και οι ασκήσεις streching για τον αυχένα είναι εξίσου σημαντικές. Επίσης, η yoga για την περιοχή του λαιμού θα συσφίξει την περιοχή. Δες κάποιες ασκήσεις στο βίντεο.

Άλλαξε στάση σώματος

Αν παράλληλα έχεις αποκτήσει αυχενικό σύνδρομο και υποφέρεις καθημερινά, συμβουλέψου ορθοπεδικό. Πιθανότατα θα σου υποδείξει την χρήση κολάρου κάποιες ώρες την μέρα. Το κολάρο, θα σε βοηθήσει με τους πόνους και θα σε εκπαιδεύσει να κρατάς τον αυχένα σου στην σωστή θέση.

Επαρκής ενυδάτωση

Νερό, νερό, νερό! Πίνε νερό και κατανάλωσε αρκετά φρούτα και λαχανικά ημερησίως, ώστε να μην επιδεινώσεις την κατάσταση με μια κακή διατροφή.

Αντιρυτιδική και ενυδατική κρέμα

Η αντιρυτιδική κρέμα είναι κυριολεκτικά απαραίτητη. Συνήθως παραμελούμε και την ενυδάτωση στο λαιμό, οπότε πρέπει να διασφαλίσεις πως το δέρμα έχει αρκετή ελαστικότητα, ώστε να μην σχηματίσει ρυτίδες. Αν θέλεις να ακολουθήσεις μια σταθερή και εντατική ρουτίνα, εφάρμοσε το πρωί ενυδατική και SPF και το βράδυ αντιρυτιδικό σέρουμ και κρέμα. Η Vichy Neovadiol Phytosculpt Face and Neck Cream είναι μια πλούσια κρέμα για την περιοχή. Μπορείς ακόμη να εφαρμόζεις μια μάσκα όπως η Talika Bio Enzymes Mask – Neck (9.45€).

Μασάζ λαιμού

Το μασάζ λαιμού πρέπει να είναι συνήθεια σε όλες. Παρακάτω, θα δεις ένα βίντεο με τις ενδεδειγμένες κινήσεις μασάζ για ρυτίδες λαιμού. Εφάρμοσε ένα έλαιο και ακολούθησε τις κινήσεις. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις και εργαλεία για μασάζ όπως το face roller και το gua sha.

Θεραπείες στον δερματολόγο

Αν δεις πως όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν, τότε η ύστατη σου λύση είναι λίγο πιο επεμβατική. Υπέρηχοι και botox έχουν όφελος στις εγκατεστημένες ρυτίδες λαιμού.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status