Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σέρουμ με βιταμίνη C: τι προσφέρουν, τι να προσέχεις

Σέρουμ με βιταμίνη C τι να προσέχεις πώς να εφαρμόζεις

Σέρουμ με βιταμίνη C: τι προσφέρουν, πώς να τους χρησιμοποιείς και τι να προσέχεις

Η χρήση ενός ορού με βιταμίνη C, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. Έχει όμως και αρκετούς κινδύνους, για αυτό και πρέπει να προσέχεις αρκετά πράγματα για αυτά τα σέρουμ.

Διάβασε παρακάτω, όσα πρέπει να ξέρεις για να μεγιστοποιείς τα οφέλη τους.

Τι προσφέρουν τα σέρουμ με βιταμίνη C

Αρχικά, έχουν ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό όφελος. Αποτρέπουν την δράση που έχουν οι ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, συσφίγγουν το δέρμα, προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνουν την ελαστικότητα. Παράλληλα, προστατεύουν από την φθορά που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου και ενδυναμώνουν την ασπίδα που σχηματίζουν στο δέρμα τα SPF προϊόντα. Τέλος, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητα, τονώνουν την επιδερμίδα, φωτίζουν τον τόνο της και ελαττώνουν τα σημάδια της υπερμελάγχρωσης.

Πώς, πότε και πόσο συχνά να τα χρησιμοποιείς σέρουμ με βιταμίνη C

Όπως τα περισσότερα σέρουμ για το πρόσωπο, έτσι και οι οροί με βιταμίνη C, μπορούν να εφαρμοστούν μόνα τους κάτω από την κρέμα νυκτός ή να αναμείξεις 1-2 σταγόνες στην κρέμα ημέρας. Τις πρώτες 2-3 εβδομάδες, μην εφαρμόζεις περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα. Μια φορά ημερησίως είναι αρκετή. Πάντα να το εφαρμόζεις προ της κρέμας SPF. Δες τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου.

Τι να προσέχεις στην εφαρμογή

Σωστή αποθήκευση σέρουμ

Διάλεξε ένα προϊόν με προσεγμένη συσκευασία που κλείνει καλά και διατήρησε το σε σκιερό μέρος, για να αποτρέψεις την οξείδωση του. Μην αφήνεις το προϊόν ανοιχτό, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος οξείδωσης. Μπορείς ακόμη να το αποθηκεύσεις και στο ψυγείο καθώς έτσι αυξάνει η σταθερότητα της βιταμίνης C, που περιέχει το σέρουμ. Διάβασε ποια καλλυντικά μπαίνουν στο ψυγείο.

Διάλεξε τον σωστό τύπο βιταμίνης C

Τα serum με βιταμίνη C, δεν περιέχουν όλα τον ίδιο τύπο βιταμίνης. Υπάρχουν 8 διαφορετικά παράγωγα που χρησιμοποιούν. Κάποιοι οροί περιέχουν την καθαρή μορφή της, το ασκορβικό οξύ, ενώ κάποιοι άλλοι περιέχουν magnesium ascorbyl phosphate, ένα υδατοδιαλυτό παράγωγο βιταμίνης C. Το δεύτερο είναι πολύ πιο σταθερό και κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ το ασκορβικό οξύ είναι κατάλληλο για πιο ανθεκτικές επιδερμίδες.

Πρόσεχε το χρώμα του σέρουμ

Όπως είπαμε, ένας ορός με ασταθή μορφή βιταμίνης C, οξειδώνεται εύκολα. Τη μέρα που το ανοίγεις, αρχικά σημείωσε την ημερομηνία στην ετικέτα ώστε να ξέρεις πότε λήγει. Έπειτα, δίνε βάση στο χρώμα του. Αν δεις ότι σκουραίνει αρκετά, ήρθε η ώρα να τον πετάξεις.

Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο

Απέφυγε την έκθεση στον ήλιο, μετά την εφαρμογή ενός τέτοιου προϊόντος και προτίμησε να το χρησιμοποιείς βράδυ και όχι κατά τις περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες.

Μην συνδυάζεις με δερματικές θεραπείες

Μην το χρησιμοποιείς εάν εφαρμόζεις κάποια δερματική θεραπεία. Άφησε να περάσει ένα διάστημα ημερών μετά την λήξη της θεραπείας σου, πριν χρησιμοποιήσεις ξανά προϊόντα που περιέχουν Βιταμίνη C.

Συνδύασε με σωστά συστατικά

Η βιταμίνη Ε και το φερουλικό οξύ, αυξάνουν την σταθερότητα της βιταμίνης C. Διάβασε ποια συστατικά ταιριάζουν με την Βιταμίνη C.

Τα καλύτερα σέρουμ με βιταμίνη C

Από τα πιο διάσημα και best-selling serum με βιταμίνη C.  Σε συνδυασμό με το φερουλικό οξύ, η βιταμίνη C μειώνει τη ζημιά από τον ήλιο, διορθώνοντας τα μαύρα στίγματα για ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας και βελτιωμένη υφή.

Σύστημα 7 ημερών με καθαρή Βιταμίνη C από την Clinique, για άμεσα αποτελέσματα. Η καινοτομία αυτή, διατηρεί σε άψογη κατάσταση την βιταμίνη, ώστε να μην χάσει την ισχύ της. Η στιγμή που την εφαρμόζετε είναι και η στιγμή που ενεργοποιείται.

Συνδυάζοντας πεπτίδια και βιταμίνη C σε περιεκτικότητα 15%, αυτό το σέρουμ είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό και αντιοξειδωτικό προϊόν, που δρα ενάντια σε επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ συγχρόνως φωτίζει και ενυδατώνει το δέρμα.

Δεν είναι δύσκολο να βρεις ένα σέρουμ με βιταμίνη C. Είναι δύσκολο όμως να βρεις σέρουμ με σταθερή Βιταμίνη C, ώστε να είναι αποτελεσματικό. Αυτό το σέρουμ όχι μόνο περιέχει σταθερή βιταμίνη C σε περιεκτικότητα 23% αλλά την συνδυάζει και με υαλουρονικό οξύ, για παράλληλη ενυδάτωση. Αν θέλεις να λάμψει το πρόσωπο σου από ενυδάτωση, να απαλυνθούν οι λεπτές γραμμές και να έχεις πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα, αυτό είναι το κατάλληλο προϊόν για σένα.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status