Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Tips για σωστό ξύρισμα

Συμβουλές για σωστό ξύρισμα

Συμβουλές για σωστό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς: Δες τι πρέπει να προσέχεις για να μην τραυματίσεις το δέρμα σου

Αποτρίχωση με ξυραφάκι. Είναι η πιο οικονομική μέθοδος, η πιο γρήγορη και ομολογουμένως, η πιο κοινή μέθοδος για αποτρίχωση. Για όποιο λόγο και να την έχεις επιλέξει, πρέπει να γνωρίζεις και να προσέχεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Διάβασε παρακάτω, τις καλύτερες συμβουλές για σωστό ξύρισμα.

Το ξύρισμα γυρίζει τις τρίχες προς τα μέσα

Η αποτρίχωση με ξυραφάκι προκαλεί εσωτερική ανάπτυξη τριχών, πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης. Αυτό με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζεις σπυράκια, να νιώθεις κνησμό σε αυτά τα σημεία και αν ενδώσεις στον πειρασμό και τα πειράξεις, ίσως τα μολύνεις. Αυτή είναι μια φλεγμονώδης δερματική κατάσταση που ονομάζεται θυλακίτιδα.

Μπορεί να μην είναι ότι πιο σοβαρό, αλλά οι παγιδευμένες τρίχες, ιδίως σε περιοχές όπως το μπικίνι οδηγούν ακόμη και σε αποστήματα, μικροεπεμβάσεις και θεραπείες με φάρμακα, αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη.

Τι να κάνεις για να μην αποκτήσεις θυλακίτιδα

Μην ξυρίζεις το δέρμα σου κόντρα. Ακολούθησε την φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες και μην περνάς το ίδιο σημείο δεύτερη φορά.

Δες ακόμη: Τέλεια πόδια για το καλοκαίρι σε 5 βήματα

Προσοχή στα εγκαύματα από το ξυραφάκι

Το δεύτερο μειονέκτημα, είναι αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν αλλά σίγουρα έχουν βιώσει, το λεγόμενο έγκαυμα από ξυραφάκι. Εάν εμφανίζεις κοκκινίλες, ευαισθησία, φαγούρα, κόκκινα σπυράκια, είναι πολύ πιθανό να έχεις πάθει ακριβώς αυτό. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Το ξύρισμα είναι μια μορφή απολέπισης. Η λεπίδα αφαιρεί μικρή ποσότητα από τα κύτταρα της επιδερμίδας σου και την αφήνει εκτεθειμένη.

Πώς να αποφύγεις τον ερεθισμό από το ξύρισμα

Τι μπορείς να κάνεις; Μην παραλείπεις την κρέμα ξυρίσματος. Είναι αυτό που θα σε γλιτώσει από τα εγκαύματα, καθώς μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα την ώρα του ξυρίσματος. Το ξυραφάκι γλιστρά ευκολότερα και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα.

Επομένως, όσο πιο συχνά χρησιμοποιείς ξυράφι, τόσο πιο εύκολα θα αποκτάς ερεθισμούς. Περιόρισε το ξύρισμα και εξέτασε και άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Θα σε ενδιαφέρει: Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα για αποτρίχωση

Τα ξυραφάκια συγκεντρώνουν βακτήρια

Πάντα πρέπει να έχεις στη διάθεση σου καινούρια, καθαρά ξυραφάκια. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείς ένα ξυραφάκι τόσα περισσότερα βακτήρια συγκεντρώνει. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να αποκτήσει σκουριά και λόγω της μικρής επιφάνειας να μην το προσέξεις καν.

Πώς να αποφύγεις τις μολύνσεις από το ξυραφάκι

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις ξυραφάκι; Οι ειδικοί λένε να το χρησιμοποιείς από 5 ως 10 φορές και έπειτα να το απορρίπτεις. Μην ξεχνάς ακόμη να το ξεπλένεις μετά από κάθε χρήση.

Τι να κάνεις για να αποφύγεις όλα όσα προκαλεί το ξύρισμα

Αρχικά, κάνε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα, είτε με scrub, είτε με λούφα. Αυτό θα οδηγήσει τις τρίχες έξω από την επιφάνεια ώστε να μην μεγαλώσουν εσωτερικά. Επιπλέον, ενυδάτωνε το δέρμα σου 2 φορές την ημέρα καθώς αυτό κρατά την τρίχα απαλή και το δέρμα ενυδατωμένο. Τέλος, όπως είπαμε παραπάνω, άλλαζε συχνά ξυραφάκι ώστε να μην συγκεντρώνει βακτήρια και ιούς.

Κοινοποιήστε!

Ετικέτες:
DMCA.com Protection Status