Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποια συστατικά ταιριάζουν με την Βιταμίνη C

Ποια συστατικά ταιριάζουν με την βιταμίνη C

Ποια συστατικά ταιριάζουν με την Βιταμίνη C και ποια δεν ταιριάζουν; Δες ποιοι συνδυασμοί είναι οι καλύτεροι

Μια ρουτίνα περιποίησης προσώπου με πολλά βήματα, απαιτεί γνώσεις. Αν δεν γνωρίζεις τι χρησιμοποιείς, μπορεί να έρθεις αντιμέτωπη με άσχημες εκπλήξεις.

Οι λάθος συνδυασμοί προκαλούν προβλήματα στο δέρμα και μάλιστα ακυρώνουν την δράση των προϊόντων περιποίησης που εφαρμόζεις.

Σήμερα θα δούμε, ποια συστατικά ταιριάζουν με την Βιταμίνη C για το πρόσωπο, ποια ενισχύουν την δράση της και ωφελούν το δέρμα ακόμη περισσότερο.

Ποιους συνδυασμούς να προσέχεις όταν εφαρμόζεις βιταμίνη C

Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε πως αυτά τα συστατικά, ταιριάζουν αλλά δεν αλληλοενισχύουν την δράση τους. Επίσης πρέπει να γνωρίζεις κάποια σημεία κλειδιά, για την σωστή εφαρμογή.

Ρετινόλη + Βιταμίνη C

Η ρετινόλη είναι ένα από τα συστατικά που μπορείς μεν να χρησιμοποιήσεις όσο χρησιμοποιείς και βιταμίνη C, αλλά όχι στον ίδιο χρόνο. Καθώς η ρετινόλη ακυρώνει την δράση της βιταμίνης C και αντίστροφα, η βιταμίνη C ακυρώνει την δράση της ρετινόλης, πρέπει να τα εφαρμόζεις με 12 ώρες διαφορά τουλάχιστον. Προτιμότερο είναι να εφαρμόζεις ρετινόλη το βράδυ και βιτ. C το πρωί, σε συνδυασμό με αντηλιακή κρέμα.

Δες ακόμη: Γλυκολικό οξύ ιδιότητες και χρήση

Βιταμίνη C + Νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη έχει κάνει πολύ ντόρο στο skincare. Είναι αντιφλεγμονώδης, έχει καταπραϋντικές ενυδατικές ιδιότητες και λειτουργεί όπως και ο συνδυασμός με ρετινόλη. Η νιασιναμίδη δουλεύει σε ουδέτερο και υψηλό PH, ενώ η βιταμίνη C σε χαμηλό. Επομένως, αν τα εφαρμόσετε μαζί, απλά δεν θα δουλέψουν.

Εφάρμοσε βιταμίνη C το πρωί σε συνδυασμό με αντηλιακή πάντα και νιασιναμίδη το βράδυ. Αν δεν εφαρμόζεις αντηλιακή, χρησιμοποίησε τα αντίστροφα.

Benzoyl peroxide

Το υπεροξείδιο του βενζολίου, είναι μια κοινή θεραπεία για την ακμή. Επειδή όμως η βιταμίνη C θα ακυρώσει την δράση του, σε καμία περίπτωση ποτέ, μην εφαρμόσεις βιταμίνη C μαζί με την θεραπεία. Εφάρμοζε τα σε διαφορετικές μέρες.

Οι καλύτεροι συνδυασμοί συστατικών με βιταμίνη C

Η βιταμίνη C, ως αντιοξειδωτική έχει άψογη συνεργασία με πολλά συστατικά. Ποια είναι όμως αυτά που αλληλοενισχύουν την δράση τους;

Βιταμίνη E + Bιταμίνη C

Η βιταμίνη Ε για το πρόσωπο και η βιταμίνη C, είναι δυο πολύ δυνατά αντιοξειδωτικά συστατικά, που όταν τα χρησιμοποιείς σε συνδυασμό ή προϊόντα που τα περιέχουν σαν συνδυασμό, δημιουργείς μια προστατευτική ασπίδα στην επιδερμίδα σου. Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, την βλάβη από τον ήλιο και τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.

Φερουλικό οξύ + Βιταμίνη C

Πολλά σέρουμ και κρέμες με βιταμίνη C, είναι ασταθή. Ιδίως αν εκτεθούν στο φως, χάνουν την αντιοξειδωτική τους ιδιότητα. Αν όμως τα συνδυάσεις με φερουλικό οξύ, αυτό δρα σαν σταθεροποιητής και έτσι μπορούμε να απολαύσουμε τα αντιοξειδωτικά οφέλη της βιταμίνης C, σε πιο ενισχυμένη μορφή.

Η συμβουλή μας, είναι να προτιμήσεις κάποιο προϊόν που ενσωματώνει και τα 2 αυτά συστατικά, όπως το SkinCeuticals C E Ferulic Antioxidant Vitamin C Serum for Normal/Dry Skin.

Αντηλιακή + Βιταμίνη C

Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε πως όλα τα αντιοξειδωτικά συστατικά αυξάνουν την αντίσταση στην φωτογήρανση, όταν τα συνδυάζεις με αντηλιακά φίλτρα. Επομένως, όταν χρησιμοποιείς βιταμίνη C και αντηλιακή, δεν προστατεύεις μόνο το δέρμα σου από τις ακτίνες του ηλίου, αλλά το κάνεις και πιο ανθεκτικό.

Τι να μην συνδυάσεις με βιταμίνη C

ΑΗΑ/ΒΗΑ + Βιταμίνη C

Ένας συνδυασμός που μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικός. Εκτός του ότι λειτουργούν σε διαφορετικό PH, άρα δεν μπορούν να δουλέψουν σωστά μαζί, ο συνδυασμός τους μπορεί να προκαλέσει ισχυρό ερεθισμό στο δέρμα σου.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status