Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα πάντα για το στεγνό βούρτσισμα σώματος

Στεγνό βούρτσισμα σώματος: τα πάντα για τα οφέλη στο δέρμα και τον οργανισμό

Οι πιο απλές τεχνικές λένε πως είναι και οι καλύτερες και ίσως με την πληθώρα των καλλυντικών που κυκλοφορούν συνεχώς, τείνουμε να το ξεχνάμε. Σήμερα θα μιλήσουμε εκτενώς για μια τεχνική που αφορά την απολέπιση και πιο συγκεκριμένα, το στεγνό βούρτσισμα σώματος.

Οι περισσότερες μάλιστα, ίσως ήδη έχουμε το απόλυτο εργαλείο για αυτή την τεχνική, αλλά ίσως να μη το χρησιμοποιούμε σωστά. Παρακάτω, θα διαβάσεις τι είναι το στεγνό βούρτσισμα σώματος, πώς να κάνεις στεγνό βούρτσισμα σωστά και ποιο είναι το προϊόν κλειδί για να αποκτήσεις το δέρμα των ονείρων σου.

Τι είναι το στεγνό βούρτσισμα σώματος

Το στεγνό βούρτσισμα, είναι ένας συνδυασμός διεξοδικής απολέπισης και μασάζ το οποίο επιτυγχάνεται με την κίνηση μιας ξηρής, φυσικής βούρτσας στο δέρμα ασκώντας πίεση, σε μακρόσυρτες κινήσεις. Η αρχαία αυτή τεχνική απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνει την αποστράγγιση των λεμφαδένων και αυξάνει την κυκλοφορία.

Που ωφελεί το στεγνό βούρτσισμα

Το στεγνό βούρτσισμα είναι μια πολύ ωφέλιμη τεχνική για την κυτταρίτιδα και άνιση υφή του δέρματος. Οι σκληρές, φυσικές τρίχες της βούρτσας, κάνουν μασάζ βαθιά στο δέρμα, μαλακώνουν τον λιπώδη ιστό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Έτσι, προκαλεί την πιο ομοιόμορφη ανακατανομή του λίπους και κάνει το δέρμα πιο μαλακό και λείο.

Το στεγνό βούρτσισμα επίσης είναι ευεργετικό για τη γενική υγεία, καθώς τονώνει την φυσιολογική ροή των λεμφαδένων στο σώμα και το αποτοξινώνει. Η εξάλειψη των βακτηρίων και των τοξινών στο αίμα, αυτόματα καταστέλλει τις τοξίνες που οδηγούν σε κυτταρίτιδα, άνιση υφή του δέρματος και αποχρωματισμό.

Ακόμη ένα από τα οφέλη, είναι η αποτροπή της θυλακίτιδας και των μπιμπικιών του δέρματος. Η συχνή απολέπιση με στεγνό βούρτσισμα, αποτρέπει την εσωτερική παγίδευση τριχών, αφού ανανεώνει τα κύτταρα.

Τέλος, από τα πιο σημαντικά οφέλη είναι η αναζωογόνηση του νευρικού συστήματος και η ταυτόχρονη χαλάρωση των μυών. Συνεπώς, απομακρύνει και το στρες.

Πώς να κάνεις ξηρό βούρτσισμα

Καταρχάς είναι απαραίτητη μια ξύλινη βούρτσα σώματος από φυσικές ίνες. Με μακρές, ομαλές κινήσεις, πάρε τη βούρτσα και στο στεγνό δέρμα άσκησε ελαφριά πίεση. Ξεκίνησε από τα πόδια, συνέχισε σε κορμό και σε πλάτη και έπειτα σε χέρια και ντεκολτέ. Πάντα με ανοδικές κινήσεις προς την καρδιά.

Μην τρίψεις το δέρμα όπως θα έκανες με το σφουγγάρι, καθώς εδώ σκοπός είναι το ελαφρύ μασάζ και όχι το καθάρισμα. Αν έχεις κάνει ποτέ λεμφικό μασάζ σε κέντρο αισθητικής, οι κινήσεις σου πρέπει να αντιγράψουν τις ίδιες κινήσεις. Η ανοδική πορεία από τα πόδια προς το κεφάλι, εξασφαλίζει ότι οι κινήσεις ακολουθούν την ροή αίματος.

Δες ακόμη: Τα καλύτερα self tan

Τι να κάνεις μετά την διαδικασία

Αφού τελειώσεις με το στεγνό βούρτσισμα, συνέχισε με την συνηθισμένη περιποίηση, με ντους και κρέμες ή έλαια ενυδάτωσης.

Το στεγνό βούρτσισμα αρχικά και έπειτα το ζεστό νερό, ανοίγουν τους πόρους του δέρματος και τα προϊόντα δρουν καλύτερα. Αν έχεις μια θεραπεία σώματος, τώρα είναι η ώρα να την εφαρμόσεις.

Για την κυτταρίτιδα εφάρμοσε μια μάσκα λάσπης SAUNA & SPA Siberian Mud Body Wrap ή για σύσφιξη μια κρέμα σύσφιξης.

Μην ξεχνάς: Αν αντιμετωπίζεις καρδιαγγειακά ή δερματικά προβλήματα όπως η ψωρίαση και οι ευρυαγγείες, συμβουλέψου τον γιατρό σου πριν προχωρήσεις σε αυτή την τεχνική.

Θα σε ενδιαφέρει: Face roller χρήση, τεχνικές και προϊόντα

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status