Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων

Η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων περιποίησης προσώπου το πρωί και το βράδυ

Τελικά, έχει σημασία η σειρά με την οποία εφαρμόζουμε τα προϊόντα περιποίησης στο πρόσωπο μας; Η απάντηση είναι ένα τεράστιο ΝΑΙ.

Εάν έχεις καταλήξει στα προϊόντα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου, τότε έχεις κάνει ήδη την μισή δουλειά. Το επόμενο βήμα στο να αντλήσεις τα μέγιστα ευεργετικά τους στοιχεία, είναι σίγουρα να τα εφαρμόζεις σωστά, ώστε η απορρόφηση των συστατικών τους να είναι πλήρης.

Πώς να εφαρμόζεις προϊόντα περιποίησης

Αρχικά, σαν παράγοντα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την πυκνότητα της σύνθεσης κάθε προϊόντος. Πρώτα τα ελαφριά, μετά τα βαριά ή πρώτα τα προϊόντα με βάση το νερό και έπειτα αυτά που περιέχουν έλαια.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο χρόνος απορρόφησης. Το δέρμα απορροφά γρηγορότερα ένα serum με βάση το νερό από μια βαριά ενυδατική κρέμα, ενώ μια θεραπεία ακμής μπορεί να πάρει έως και 3 ώρες.

Με ποια σειρά να εφαρμόζεις προϊόντα το βράδυ

Το βράδυ ακολούθησε τα περισσότερα από τα παρακάτω βήματα, για να απομακρύνεις τους επιδερμικούς ρύπους. Έτσι, θα έχεις στην διάθεση σου, τις ώρες που χρειάζεσαι ώστε να δράσουν οι θεραπείες. 

Έχε υπόψιν πως πρέπει να εφαρμόζεις αυτά τα βήματα τουλάχιστον 1 ώρα πριν ξαπλώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα προλάβει το η επιδερμίδα να τα απορροφήσει και να μην τα αφαιρέσει η τριβή με το μαξιλάρι.

Ντεμακιγιάζ και καθαρισμός

Το αυτονόητο πριν να εφαρμόσεις οτιδήποτε στο πρόσωπο σου, είναι να το καθαρίσεις από μακιγιάζ, λιπαρότητα και ρύπους. Το πρωί μπορεί να αρκεί ένας καθαρισμός με σκέτο νερό, το βράδυ όμως δεν φτάνει.

Απολέπιση -προαιρετική

Η απολέπιση προσώπου είναι απαραίτητη 1-2 φορές την εβδομάδα και πρέπει να την κάνεις μετά από το cleaner και πριν από το toner. Έτσι, θα εισχωρήσει σε πιο βαθιές στοιβάδες και θα ανοίξει τους πόρους. Θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ακόμη περισσότερους ρύπους και θα ανανεώσει την επιδερμίδα σου.

Toning

Εάν χρησιμοποιείς γαλάκτωμα ή κάποιο έλαιο καθαρισμού, το toner ακριβώς μετά, είναι απαραίτητο για να τονώσει την επιδερμίδα σου, να δράσει ως θεραπεία σε προβλήματα όπως ακμή, πόροι κ.ά. αλλά και να απομακρύνει όλα τα υπολείμματα από το γαλάκτωμα.

Εάν για τον καθαρισμό/ντεμακιγιάζ προσώπου, χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν όπως τα micellar cleansers που έχουν βάση το νερό, μπορείς να παραλείψεις το toner. Αγαπημένο micellar για ευαίσθητα δέρματα, το Micellar Cleanser της Bioderma (10.50€).

Θεραπεία

Δεν πρέπει να διακόπτεις την δράση μιας θεραπείας με κάποιο άλλο προϊόν.

Αυτό σημαίνει πως το δέρμα σου πρέπει να είναι πολύ καθαρό και στεγνό, ώστε να μεγιστοποιήσεις την δράση μιας θεραπείας, όπως πχ. για την ακμή.

Μετά από αυτό το βήμα, περίμενε το δέρμα να απορροφήσει πλήρως την θεραπεία, πριν να εφαρμόσεις οτιδήποτε άλλο. Για την θεραπεία της ακμής, προτείνουμε ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ ενώ για σύσφιξη πόρων, μια θεραπεία όπως η Clear Difference από την Estee Lauder, είναι ιδανική.

Οροί με βάση το νερό

Για τα serum έχουμε μιλήσει αναλυτικά, ως προς τον τρόπο χρήσης τους. Εάν στην περιποίηση του προσώπου σου συμπεριλαμβάνεις και ένα serum, πρέπει να γνωρίζεις την βάση σύνθεσης που έχει. Σχεδόν όλα, το αναγράφουν.

Τα serum με βάση το νερό είναι ελαφριά και πρέπει να τα εφαρμόζεις πριν από την ενυδατική σου ή την κρέμα νυκτός. Ενώ τα serum με βάση ελαίου, πρέπει να τα εφαρμόζεις στο τέλος, μετά από όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Έτσι, θα κλειδώσεις τα προηγούμενα συστατικά και θα ενισχύσεις την δράση τους.

Κρέμα ματιών

Μην παραλείπεις την κρέμα ματιών, όποια ηλικία και αν έχεις. Βοηθά στο να μην σχηματίσεις νωρίς ρυτίδες, ενώ προστατεύει το λεπτό δέρμα της περιοχής των ματιών και διατηρεί την ελαστικότητα του.

Κρέμα προσώπου

Κρέμα νυκτός, αντιρυτιδική, ενυδατική δεν έχει σημασία. Η κρέμα είναι απαραίτητο στοιχείο και πρέπει να την εφαρμόζεις βράδυ. Έτσι, μεγιστοποιείς τη δράση της κατά την διάρκεια του ύπνου. Ιδανικά, το βράδυ θα χρησιμοποιήσεις μια θεραπευτική κρέμα, ενώ την ημέρα μια ενυδατική αρκεί.

Έλαιο/ορός με βάση έλαιο

Όπως είπαμε και παραπάνω, εάν στην ρουτίνα σου έχεις εντάξει και κάποιο serum, το βήμα στην σωστή εφαρμογή του, είναι να γνωρίζεις την βάση του.

Τα serum με βάση ελαίου, μπαίνουν στο τέλος οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης, ώστε η σύσταση τους να μην διακόψει την δράση της ενυδατικής σου.

Επιπλέον, ένα serum ελαίου το δέρμα το απορροφά με διαφορετικό ρυθμό από άλλα πιο ελαφριά προϊόντα. Έτσι, όταν το εφαρμόζεις στο τέλος της ρουτίνας σου, όλη τη νύχτα μπορεί να δράσει σταδιακά, απελευθερώνοντας τα συστατικά του.

Με ποια σειρά να εφαρμόζεις προϊόντα το πρωί

Το πρωί μπορεί να μην έχεις χρόνο για να ακολουθήσεις όλα αυτά τα βήματα. Η αλήθεια είναι πως αν τα έχεις ακολουθήσει το προηγούμενο βράδυ, η μισή δουλειά έχει γίνει. Τα βήματα όμως που πρέπει να ακολουθήσεις και το πρωί, είναι τα εξής:

Καθαρισμός

Εάν το πρωί παραλείπεις το βήμα του καθαρισμού, θεωρώντας πως δεν είναι απαραίτητο, εδώ θα διαφωνήσουμε μαζί σου. Ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας, το δέρμα απορροφάει ρύπους και αποβάλλει λιπαρότητα.

Ξόδεψε 1 λεπτό για να κάνεις καθαρισμό με ένα micellar, που θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σου για τα υπόλοιπα προϊόντα.

Κρέμα ματιών

Εάν χρησιμοποιείς καλυπτικά προϊόντα στην περιοχή των ματιών, πρέπει να παρέχεις προστασία με μια κρέμα, κατάλληλη για το λεπτό δέρμα της περιοχής.

Ενυδάτωση/SPF

Εάν η ενυδατική σου περιέχει δείκτη SPF τότε δεν χρειάζεται στο επόμενο βήμα να εφαρμόσεις προϊόν με δείκτη προστασίας. Εάν όχι, το επόμενο σου προϊόν, πρέπει να παρέχει προστασία από τον ήλιο, ώστε να μην παρουσιάσεις πανάδες και δυσχρωμίες αργότερα.

Βάση μακιγιάζ και κάλυψη

Primers, foundation, concealer, πούδρα, πρέπει να τα εφαρμόζεις με αυτήν την σειρά και φυσικά μετά από τα προϊόντα περιποίησης.

Διάβασε περισσότερα για την σωστή σειρά μακιγιάζ.

Μυστικά εφαρμογής προϊόντων

Η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων, δεν είναι το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις. Διάβασε και για τον τρόπο εφαρμογής.

  • Αρχικά, πρέπει να ακούς το δέρμα σου και τις ιδιαίτερες ανάγκες του, ώστε να βρεις τα κατάλληλα για σένα προϊόντα.
  • Καλό είναι να περιμένεις να απορροφήσει το δέρμα κάθε προϊόν, πριν να εφαρμόσεις το επόμενο. Έτσι, δεν θα διακόπτεις την δράση κανενός από τα προϊόντα που έχεις επιλέξει.
  • Εάν αντιμετωπίζεις δερματικά προβλήματα, πριν αγοράσεις κάποιο αρκετά δραστικό προϊόν, συμβουλέψου τον δερματολόγο σου.
  • Οι μάσκες προσώπου είναι μια άλλη κατηγορία προϊόντων και πρέπει να τις εφαρμόζεις μετά τα βήματα καθαρισμού και πριν από τα serum/ενυδατικά προϊόντα.
  • Εάν επιλέξεις μια ενυδατική μάσκα που δεν αφαιρείται, παρέλειψε τα υπόλοιπα βήματα ενυδάτωσης, ώστε να μην διακόψεις την δράση της.
  • Όλες οι κινήσεις σου κατά την εφαρμογή, πρέπει να είναι απαλές και για τα serum ταμποναριστές με τα δάχτυλα, ώστε να τα “πιέσεις” να εισχωρήσουν ακόμη βαθύτερα.

Πηγή: Σειρά περιποίησης προσώπου

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status