Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις αν έχεις ευαίσθητο δέρμα

Δες τα συστατικά για να αποφεύγεις αν έχεις ευαίσθητο δέρμα καθώς προκαλούν άμεση αντίδραση στην επιδερμίδα σου

Η ευαίσθητη επιδερμίδα, αποτελεί ένα αίνιγμα στην δερματολογία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την επηρεάζουν και μπορούν να προκαλέσουν κνησμό, ευαισθησία, ξηρότητα και κοκκινίλες.

Τι προκαλεί την αντίδραση στο ευαίσθητο δέρμα

Καταρχάς, πρέπει να διευκρινήσουμε πως όταν μιλάμε για αντίδραση, δεν μιλάμε για αλλεργία. Είναι δυο διαφορετικές καταστάσεις με διαφορετικές παράγοντες.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το αντιδραστικό δέρμα: η θερμοκρασία του περιβάλλοντος όπως η έντονη ζέστη και το δυνατό κρύο, ο ιδρώτας, οι ρύποι, το στρες, η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου, το βαρύ μακιγιάζ η ανεπαρκής πρόσληψη νερού αλλά και τα ίδια τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Πολλές φορές μάλιστα, δεν ελέγχουμε καν τα συστατικά τους και εφαρμόζουμε απαγορευτικά προϊόντα.

Εκτός από αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, δες παρακάτω ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγεις αν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Δες ακόμη: Οι καλύτερες κρέμες προσώπου για λάμψη

Συνθετικά συστατικά

Καταρχάς, πρέπει να πούμε πως τα προϊόντα που περιέχουν πολλά συνθετικά και χημικά συστατικά, είναι ο κορυφαίος παράγοντας κνησμού και ερεθισμού. Τα συστατικά αυτά είναι οι σιλικόνες, τα συντηρητικά, το οινόπνευμα, τα SLS, τα parabens, όλα τα παράγωγα πετρελαίου, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και αρκετά ακόμη, που είναι πολλά για να τα κατονομάσουμε.

Οξέα

Ίσως να μην το γνωρίζεις και να τα χρησιμοποιείς κατά κόρον για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Τα οξέα που υπάρχουν στις συνθέσεις αμέτρητων προϊόντων πλέον, όπως το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και το σαλικυλικό οξύ, δεν ταιριάζουν στις αντιδραστικές επιδερμίδες. Πιθανότατα να το διαπίστωσες άμεσα, ιδίως με το γλυκολικό οξύ.

Βαριά ενυδατικά συστατικά

Το βούτυρο καρύδας, το βούτυρο κακάο, η λανολίνη, το λάδι καρύδας και γενικότερα κάποια βαριά ενυδατικά συστατικά και κάποια βαριά έλαια, πυροδοτούν εξάρσεις.

Φυτικά συστατικά

Το φυτικό δεν είναι πάντοτε το καλύτερο, αν δεν γνωρίζεις ποια συστατικά να επιλέξεις. Υπάρχουν μάλιστα πολλά φυτικά συστατικά στα clean προϊόντα που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ευαίσθητες επιδερμίδες και δεν γνωρίζουμε αν είναι ασφαλή. Ακόμη, τα εκχυλίσματα από εσπεριδοειδή, μπορούν να ερεθίσουν την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Tips περιποίησης για ευαίσθητα δέρματα

#1. Μην αλλάζεις συχνά προϊόντα περιποίησης, καθώς έτσι δεν δίνεις χρόνο στο δέρμα να συνηθίσει το κάθε συστατικό και έτσι βιώνει μια διαρκή αντίδραση. Αν έχεις βρει τα καλλυντικά που σου ταιριάζουν, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις πειράματα με άλλα προϊόντα και συστατικά.

#2. Ο στόχος σου καθημερινά πρέπει να είναι η βαθιά ενυδάτωση. Ιδίως οι ξηρές επιδερμίδες παρουσιάζουν κνησμό, κοκκινίλες και ξεφλούδισμα όταν δεν παρέχεις σωστή ενυδάτωση.

#3. Μην κάνεις βαρύ μακιγιάζ με πολλές στρώσεις από διαφορετικά καλλυντικά. Προσπάθησε να δημιουργείς μια μίνιμαλ βάση μακιγιάζ με όσο το δυνατόν λιγότερα καλλυντικά, ώστε να ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να αντιδράσει το δέρμα σου.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status