Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Θεραπείες για κυτταρίτιδα στο σπίτι

Δες ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες για κυτταρίτιδα στο σπίτι, με πολύ χαμηλό κόστος

Όσες θέλουμε να κάνουμε θεραπείες για κυτταρίτιδα, μας απασχολεί ένα πράγμα. Το κόστος. Η κυτταρίτιδα δεν φεύγει με μια συνεδρία -ότι και αν σου υποσχεθούν- και αυτό σημαίνει χρόνο και μεγάλο κόστος. Και επειδή σίγουρα δεν έχουμε όλες το budget, σήμερα θα μιλήσουμε για τις καλύτερες θεραπείες για κυτταρίτιδα στο σπίτι.

Κοστίζουν ελάχιστα και μπορείς να τις εφαρμόζεις καθημερινά, κάτι που σίγουρα είναι ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα.

Πώς να εξαλείψεις την κυτταρίτιδα

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο αφιέρωμα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, υπάρχουν κάποια έξτρα πράγματα που καταπολεμούν την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Στην πρώτη θέση, ισοψηφούν η άσκηση, η σωστή διατροφή και η επαρκής πρόσληψη νερού. Τα υπόλοιπα βήματα που έχουμε αναλύσει διεξοδικά, αφορούν κυρίως την περιποίηση του σώματος, με προϊόντα για εξάλειψη της όψης φλοιού πορτοκαλιού και σύσφιξη δέρματος.

Σήμερα όμως, θα ασχοληθούμε με τις τεχνικές-θεραπείες για την κυτταρίτιδα. Συμβάλλουν κατά πολύ, αρκεί να επιμείνεις. Σε συνδυασμό με αυτές τις τεχνικές που θα δεις παρακάτω και με τα υπόλοιπα βήματα που αναλύσαμε παραπάνω, θα μπορέσεις να εξαλείψεις την κυτταρίτιδα χωρίς το τεράστιο κόστος που έχουν οι θεραπείες σε ιατρεία. Ακόμη και αν δε σκοπεύεις να κάνεις διατροφή και άσκηση, αυτές οι θεραπείες και πάλι πολεμούν την κυτταρίτιδα.

Πώς να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα στο σπίτι

#1. Στεγνό βούρτσισμα σώματος

Όπως έχουμε αναλύσει σε άλλο αφιέρωμα για το στεγνό βούρτσισμα σώματος, αυτή η πανάρχαια τεχνική μασάζ, βοηθά στην απολέπιση, στην αποσυμφόρηση και την αποβολή τοξινών, προκαλώντας υπεραιμία στα επίμαχα σημεία. Πριν μπεις για ντουζ, αφιέρωνε 5 λεπτά για να βουρτσίζεις τουλάχιστον αυτά τα σημεία που χρειάζονται περισσότερη προσοχή.

Πώς να κάνεις στεγνό βούρτσισμα σώματος: Καταρχάς είναι απαραίτητη μια ξύλινη βούρτσα σώματος από φυσικές ίνες (όπως η βούρτσα Detox Massage από την After Spa). Με μακρές, ομαλές κινήσεις, πάρε τη βούρτσα σώματος και μετακίνησε στο στεγνό δέρμα ασκώντας ελαφριά πίεση. Ξεκίνησε από τα πόδια, συνέχισε σε κορμό και πλάτη και έπειτα σε χέρια και ντεκολτέ, πάντα με ανοδικές κινήσεις προς την καρδιά.

θα σε ενδιαφέρει: Πώς φεύγει η κυτταρίτιδα;

#2. Μασάζ με massage cups

Μια μέθοδος μασάζ που είναι πολύ δημοφιλής, είναι το μασάζ με κύπελλα. Αυτή η τεχνική έχει την πηγή έμπνευσης της στην θεραπεία με βεντούζες, μια ακόμη πανάρχαια τεχνική. Το κύπελλο είναι φτιαγμένο από σιλικόνη, προσκολλάται και καθώς το κινείς επάνω στο δέρμα, προκαλείς υπεραιμία. Συνδύαζε με κάποιο έλαιο για μασάζ ώστε να γλιστρά το κύπελλο στο δέρμα.

Πώς να κάνεις μασάζ σώματος με κύπελλο: Αρχικά, κάνε μια απλή επάλειψη με έλαιο στα σημεία που έχεις έντονη όψη φλοιού πορτοκαλιού. Πίεσε το κύπελλο ώστε να βγει ο αέρας και τοποθέτησε το επάνω στο δέρμα σου. Έπειτα, με ανοδικές κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στην περιοχή. Εφάρμοζε όσο πιο συχνά μπορείς.

Επιπλέον, έχουμε ήδη προτείνει τα καλύτερα έλαια για την κυτταρίτιδα με ιδανικά συστατικά που διασπάνε τα λιποκύτταρα. Όσον αφορά τα κύπελλα μασάζ, μπορείς να δεις της Cellu-Cup τα κύπελλα.

Δες ακόμη: Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας στα πόδια

#3. Microneedling

Για το microneedling σίγουρα έχεις ακούσει μέχρι τώρα. Είναι μια δημοφιλής τεχνική που εφαρμόζουν σε δερματολογικά ιατρεία και ινστιτούτα αισθητικής, σε πρόσωπο και σώμα. Είναι σχετικά ακίνδυνη όμως και μπορείς να την εφαρμόσεις και εσύ στο σπίτι. Το κόστος σίγουρα είναι μικρότερο και τα αποτελέσματα τα ίδια. Όταν μάλιστα μιλάμε για το δέρμα του σώματος και όχι του προσώπου, σίγουρα μια τέτοια τεχνική ενέχει πολύ μικρότερους κινδύνους.

Αν δεν ξέρεις τι κάνει το microneedling, αρκεί να σου πούμε πως με το κατάλληλο εργαλείο, μπορείς να καταπολεμήσεις, ραγάδες, ουλές, χαλάρωση και κυτταρίτιδα. Οι μικροσκοπικές βελόνες από τιτάνιο τρυπούν το δέρμα και κάνουν όσους μικροτραυματισμούς χρειάζεται το δέρμα, ώστε να παράξει περισσότερο κολλαγόνο. Συνεπώς, το δέρμα αποκτά πιο λεία και σφριγηλή όψη.

Παράλληλα, όταν συνδυάζεις με το κατάλληλο αντικυτταριτιδικό προϊόν, τα δραστικά συστατικά εισχωρούν βαθύτερα και κάνουν πιο ισχυρή δράση. Διάλεξε ένα καλό εργαλείο από τιτάνιο και θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα.

Πώς να κάνεις microneedling στο σώμα: Καταρχάς, πρέπει να είναι το δέρμα καθαρό, που σημαίνει να κάνεις μικροβελονισμό μετά το μπάνιο. Αφού έχει στεγνώσει το δέρμα σου, εφάρμοσε έναν ορό -όπως ο Fresh Spa Ορός Σώματος με Φύκια κατά της κυτταρίτιδας– και χωρίς να ασκείς πίεση, πέρασε το body roller με κάθετες, οριζόντιες και διαγώνιες κινήσεις επάνω στο δέρμα. Μετά το microneedling, μπορείς να εφαρμόσεις κι άλλη ποσότητα ορού ή μια κρέμα σύσφιξης/ενυδάτωσης. That’s it!

Δες: Τα καλύτερα scrub κατά της κυτταρίτιδας

Κοινοποιήστε!

Ετικέτες:
DMCA.com Protection Status