Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λάθη που κάνεις και πέφτουν οι βλεφαρίδες σου

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες μου

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες μου; Δες ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες

Οι εντυπωσιακές, πλούσιες, πυκνές βλεφαρίδες είναι επιθυμία για κάθε γυναίκα. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν πλέον πολλές τεχνικές για ανόρθωση, μόνιμη βαφή κτλ. Η αλήθεια είναι όμως, πως αυτές οι τεχνικές δεν ταιριάζουν σε όλες. Αν έχεις ευαισθησία, αλλεργίες ή άλλα οφθαλμικά προβλήματα ίσως διστάζεις να τις δοκιμάσεις και έτσι καταφεύγεις σε άλλες λύσεις και συνήθειες που ταλαιπωρούν εξίσου και καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σου.

Μάλιστα, κάποια από αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω, ίσως προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη φθορά, σπάσιμο και πτώση βλεφαρίδων. Δες τα λάθη και τις συνήθειες που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες.

#1. Η αδιάβροχη μάσκαρα αφαιρείται δυσκολότερα

Η αδιάβροχη μάσκαρα από μόνη της δεν είναι καταστροφική. Όταν όμως κάνεις ντεμακιγιάζ, χρειάζονται δυνατές κινήσεις και έντονο τρίψιμο, ίσως ακόμη και διπλό ντεμακιγιάζ για να την αφαιρέσεις. Φυσικά, πρέπει να την αφαιρείς με makeup remover με βάση ελαίου, γιατί ένα απλό μισελάρ, δε θα την αφαιρέσει. Επιπλέον, ελάττωσε την χρήση της και προτίμησε την μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος να μουντζουρωθείς, όπως στις υψηλές θερμοκρασίες που το πρόσωπο ιδρώνει.

#2. Περνάς ξανά και ξανά μάσκαρα

Η μάσκαρα στεγνώνει και στερεοποιείται και αναπόφευκτα ξηραίνει τις βλεφαρίδες σου. Επομένως, όταν περνάς πολλές στρώσεις θα χρειαστεί να καταβάλλεις περισσότερη προσπάθεια στο ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσεις όλες αυτές τις στρώσεις μάσκαρα. Απόφυγε το.

#3. Εφαρμόζεις διπλή μάσκαρα

Το χειρότερο που έχουμε ακούσει είναι να εφαρμόζεις διαφορετικές μάσκαρα, την μία μετά την άλλη. Κάτι που πραγματικά δεν είναι απαραίτητο, σε καμία απολύτως περίπτωση. Αν θέλεις όγκο, διάλεξε μάσκαρα για όγκο, αν θέλεις μήκος διάλεξε μάσκαρα για μήκος. Αν θέλεις πιο έντονο χρώμα, διάλεξε extra black μάσκαρα και αν θέλεις ανόρθωση, απλά χρησιμοποίησε ψαλίδι βλεφαρίδων πριν να εφαρμόσεις μάσκαρα.

#4. Χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο το ψαλίδι βλεφαρίδων

Ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις για να προκαλέσεις θραύση στις βλεφαρίδες είναι να τις ανορθώνεις με το ψαλιδάκι αφού έχει στεγνώσει η μάσκαρα. Αναπόφευκτα θα τσακίσουν και θα σπάσουν. Πρώτα χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι και μετά εφάρμοσε μάσκαρα.

#5. Τις βάφεις συνεχώς

Όλα τα καλλυντικά θέλουν μέτρο, ακόμη και η φαινομενικά άκακη μάσκαρα. Περιόρισε τη χρήση της σε 2-3 φορές την εβδομάδα και ενδιάμεσα κάνε μάσκες με έλαια για να τις ενδυναμώνεις. Το καστορέλαιο και το ελαιόλαδο, ενδυναμώνει τους θύλακες και έτσι εξισορροπείς την φθορά του μακιγιάζ.

#6. Χρησιμοποιείς συνεχώς faux βλεφαρίδες

Η συνεχής τοποθέτηση και αφαίρεση των βλεφαρίδων, συμπαρασύρει μαζί και τις δικές σου βλεφαρίδες και έτσι σίγουρα δεν τις βοηθάς να δυναμώσουν ή να μακρύνουν, αφού συνεχώς τις ταλαιπωρείς. Κάνε διαλείμματα από την εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων για να τους δώσεις τον χρόνο να ανακάμψουν.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status