Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ: ο σωστός τρόπος

Καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ: ο σωστός τρόπος για να απομακρύνεις τα βακτήρια και τα υπολείμματα

Το πιο βασικό εργαλείο στο μακιγιάζ, που δεν χωρά να κάνεις συμβιβασμούς, είναι σίγουρα τα πινέλα σου. Για αυτό και πρέπει να τα προσέχεις ιδιαιτέρως, ασχέτως αν έχουν συνθετική ή φυσική τρίχα.

Τα πινέλα μακιγιάζ, συγκεντρώνουν βακτήρια και σκόνες, ιδίως να τα εκθέτεις συνεχώς στον ανοιχτό αέρα. Τα κατάλοιπα από τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς, επίσης συσσωρεύονται στις τρίχες των πινέλων. Είναι πιθανό να δυσχεραίνουν ακόμη και το μακιγιάζ σου.

Αν μάλιστα υποφέρεις από ακμή και εφαρμόζεις κάποια θεραπεία, μπορεί να μεταφέρεις συνεχώς βακτήρια στα πινέλα σου και έτσι να πηγαίνεις μπρος πίσω, στην θεραπεία χωρίς να καταφέρνεις ποτέ να την αφήσεις να δράσει. Σε αυτή την περίπτωση καθάριζε τα πινέλα, μετά από κάθε μακιγιάζ.

Με τι σαπούνι να πλένω τα πινέλα μακιγιάζ;

  1. Με το κεφάλι γυρισμένο προς τα κάτω, κράτησε τα κάτω από την βρύση καθώς τρέχει χλιαρό νερό, ώστε να βραχούν όλες οι τρίχες χωρίς να χαλάσει το σχήμα τους. Το τρεχούμενο νερό, θα συμπαρασύρει το χρώμα και τις σκόνες.
  2. Ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό πινέλων, όπως το Bobbi Brown Conditioning Cleanser (20,00€) θα απομακρύνει τα υπολείμματα, ενώ συγχρόνως θα τα απαλλάξει από βακτήρια και μικρόβια. Αν δεν έχεις κάποιο conditioning ειδικό καθαριστικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καθαριστικό του προσώπου σου για ευκολία.
  3. Μπορείς σίγουρα να χρησιμοποιήσεις τις παλάμες σου για να τρίψεις ελαφρά την κεφαλή του πινέλου και να καθαρίσει καλύτερα, αλλά μπορείς να το κάνεις ευκολότερο, χρησιμοποιώντας μια παλέτα σιλικόνης (4,50€), ειδική για τον καθαρισμό πινέλων. Αφού έχεις βρέξει το πινέλο και έχεις εφαρμόσει μια ποσότητα καθαριστικού, στριφογύρισε το κατά μήκος επάνω στις γραμμές της παλέτας καθαρισμού, για να καθαρίσει. Ξέπλυνε και αν δεις ότι χρειάζεται, επανέλαβε.

Αποστείρωση πινέλων μακιγιάζ

Εάν δεν χρησιμοποίησες καθαριστικό πινέλων που συγχρόνως απολυμαίνει, τώρα πρέπει να το κάνεις. Τα ειδικά καθαριστικά πινέλων, εκτός του ότι καθαρίζουν και απολυμαίνουν, κάνουν τα πινέλα σου να στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αν επείγει να τα χρησιμοποιήσεις, δεν υπάρχει ιδανικότερο προϊόν για να έχεις πάντα στο νεσεσέρ σου. Τα περισσότερα από αυτά δεν χρειάζονται καν ξέπλυμα. Δες το Sephora Collection Spray Nettoyant χωρίς ξέβγαλμα (7,99€).

Πώς να στεγνώσεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Σε καμία περίπτωση μην διανοηθείς ποτέ να στεγνώσεις τα πινέλα σου με το πιστολάκι. Σκούπισε τα απαλά με καθαρή πετσέτα ή χαρτομάντηλο και άφησε να στεγνώσουν. Ιδανικά, αν έχεις βάση πινέλων, τοποθέτησε με την κεφαλή προς τα κάτω για να μην χάσουν το σχήμα τους οι τρίχες.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status