Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λάθη στο μακιγιάζ χειλιών που δεν πρέπει να κάνεις

Λάθη στο μακιγιάζ χειλιών που χαλούν την όψη των χειλιών

Είτε σου αρέσουν τα ματ είτε τα glossy, είτε τα σκούρα είτε τα ανοιχτά, έχει σημασία να ακολουθείς τα tips εφαρμογής κραγιόν. Διάβασε τις καλύτερες συμβουλές μας για να μάθεις και ποια είναι τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ και γέμισε το νεσεσέρ σου με αυτά που σου ταιριάζουν. 

Εφαρμογή σε ξηρά χείλη

Η απολέπιση και η ενυδάτωση είναι δυο τόσο απαραίτητα βήματα περιποίησης για τα χείλη σου, όσο και για το πρόσωπο σου. Τα ξεφλουδισμένα χείλη αποτρέπουν το σωστό μακιγιάζ χειλιών, πόσο μάλλον με ματ υφές, που σίγουρα αγαπάς.

Tο Lipscuff Body Shop και ένα lip balm, θα δώσουν στα χείλη υγιή όψη. Επιπλέον, τα ενυδατωμένα χείλη δείχνουν και πιο γεμάτα, κάτι που σίγουρα σε ενδιαφέρει.

Παραλείπεις το μολύβι για περίγραμμα

Όταν δεν βάζεις μολύβι, το κραγιόν βγαίνει έξω από το περίγραμμα των χειλιών και τα κάνει να δείχνουν ασχημάτιστα.

Το μολύβι είναι απαραίτητο καθώς αποτελεί το πρώτο layer πάνω στο οποίο θα σταθεροποιήσεις το κραγιόν σου. Επιπλέον, θα βρεις πολύ καλά μολύβια χειλιών σε απίστευτα προσιτές τιμές στην NYX αλλά και στα Dust and Cream. Εμείς πραγματικά αγαπάμε τα Slim Lip Pencils της NYX (4,47€) αλλά και τα Suede Matte Lip Liners (4,14€) πάλι από την NYX.

Δε ταμπονάρεις μετά την εφαρμογή

Κάτι που ίσως φανεί στα δόντια, αλλά και στο ποτήρι σου. Αντιαισθητικό και μπορείς να το αποφύγεις χωρίς πολύ κόπο. Το κλασικό “δάγκωμα” στο χαρτομάντηλο θα αφαιρέσει την περίσσια αλλά και ένα πέρασμα με διάφανη πούδρα και ξανά κραγιόν και ταμπονάρισμα, θα εξασφαλίσει διάρκεια. Επιπλέον, δεν θα κολλήσει το χρώμα στα δόντια σου.

Υπερβάλλεις στο περίγραμμα

Τόνισε το πραγματικό περίγραμμα των χειλιών σου και αν θέλεις να δείχνουν μεγαλύτερα, προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις κραγιόν ή ένα ombre lip look. Το ζήτημα είναι να τονίζεις τα χαρακτηριστικά σου και όχι να δημιουργείς καινούρια.

Επιλέγεις λάθος απόχρωση στο μολύβι χειλιών

Κάτι που επίσης βλέπουμε συχνά, είναι το πολύ σκούρο μολύβι χειλιών σε συνδυασμό με ανοιχτό κραγιόν ή αποχρώσεις που δεν ταιριάζουν με το κραγιόν που έχεις επιλέξει. Για ένα άψογο look, στόχευε πάντα σε αποχρώσεις κοντινές με το κραγιόν, ώστε να έχεις μια σωστή μείξη.

Επιλέξεις λάθος απόχρωση κραγιόν

Εάν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη/ροζ επιδερμίδα απόφυγε τα ανοιχτά/nude κραγιόν που ίσως σε κάνουν να δείχνεις χλωμή. Αντιστοίχως, εάν έχεις πολύ σκούρα επιδερμίδα, τα ανοιχτόχρωμα κραγιόν μπορούν να κάνουν αντιαισθητικά έντονη αντίθεση. Θα σε ενδιαφέρει: Ποιο κόκκινο κραγιόν μου ταιριάζει;

Δεν το ανανεώνεις κατά την διάρκεια της ημέρας

Τα λάθη στο μακιγιάζ χειλιών, δεν περιορίζονται στις τεχνικές μακιγιάζ, αλλά και στην συχνότητα ανανέωσης. Συνεπώς, τα long lasting lipsticks ενώ διαρκούν αρκετά, δεν σημαίνει πως μένουν αναλλοίωτα. Για να μην δείχνεις μετά από μερικές ώρες “μουντζουρωμένη”, ανανέωνε το κραγιόν σου κάθε 3-4 ώρες.

Επιλέγεις λάθος απόχρωση για τα χείλη σου

Οι σκούρες αποχρώσεις στα κραγιόν δείχνουν τα χείλη μικρότερα αλλά και πιο ξηρά. Το ίδιο προκαλούν και οι ματ υφές. Εάν έχεις πολύ λεπτά χείλη, προτίμησε φυσικές και ανοιχτές αποχρώσεις με ένα διάφανο lip gloss αλλά και πολύ καλή ενυδάτωση πριν το κραγιόν.

Πηγή: Λάθη στην εφαρμογή κραγιόν

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status