Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Tips μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια μεγαλύτερα

Επαγγελματικές συμβουλές μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια μεγαλύτερα

Το ζωηρό, φωτεινό βλέμμα και τα μεγάλα, εκφραστικά μάτια είναι ο απόλυτος στόχος του μακιγιάζ ματιών. Υπάρχουν αρκετά tips μακιγιάζ για να το πετύχεις καθώς και συγκεκριμένες κινήσεις μακιγιάζ που πρέπει να αποφύγεις.

Διάβασε παρακάτω τις pro συμβουλές μακιγιάζ και μάθε πώς θα κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα.

Δες ακόμη: Τα καλύτερα concealer ως 15€

Πώς θα κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι τεχνικές μακιγιάζ για μεγαλύτερα μάτια, διαφέρουν από τις τεχνικές για αμυγδαλωτά μάτια. Άλλες τεχνικές χρησιμοποιούμε για να μακραίνουν και να ανορθώνουν τα μάτια (foxy eyes) και άλλες τεχνικές για να “ανοίγουν” και να δείχνουν μεγαλύτερα. Δες ποια είναι τα βήματα για μεγαλύτερα μάτια.

#1. Το πιο γνωστό τρικ μακιγιάζ, δεν είναι άλλο από το λευκό/nude μολύβι ματιών. Αν έχεις γαλανά/πράσινα μάτια, μπορείς να εφαρμόσεις λευκό μολύβι, ενώ αν έχεις σκούρα καστανά μάτια, προτίμησε ένα nude μολύβι που δεν θα κάνει έντονη αντίθεση με το χρώμα των ματιών σου.

#2. Μια λευκή/ασημί σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού, θα δώσει φως στο βλέμμα σου.

#3. Η μάσκαρα ανόρθωσης βλεφαρίδων στις άνω βλεφαρίδες, θα ανοίξει τα μάτια σου, κάνοντας τα να δείχνουν μεγαλύτερα.

#4. Μια πολύ λεπτή γραμμή eyeliner σύριζα στις βλεφαρίδες στο άνω βλέφαρο, θα καθορίσει το σχήμα του και θα ζωηρέψει το βλέμμα σου. Αν η γραμμή του σταματά στην εξωτερική γωνία, τα κάνει να δείχνουν πιο στρογγυλά, ενώ αν συνεχίζει σε cat-eye τα κάνει πιο αμυγδαλωτά. Ιδανικά, η γραμμή eyeliner πρέπει να ξεκινά από το σημείο που ξεκινά και η ίριδα.

#5. Μια βάση σκιάς, ακόμη και αν δεν εφαρμόσεις σκιές στο άνω βλέφαρο θα το φωτίσει χαρίζοντας ομοιομορφία και θα καλύψει την εμφάνιση των αγγείων.

#6. Πριν να εφαρμόσεις μάσκαρα, χρησιμοποίησε ψαλίδι βλεφαρίδων για να τις ανορθώσεις ακόμη περισσότερο.

Θα σε ενδιαφέρει: Πώς να μείνει αναλλοίωτο το κραγιόν

Οι κινήσεις μακιγιάζ που πρέπει να αποφύγεις

#1. Η μάσκαρα στις άνω και κάτω βλεφαρίδες, κλείνει το μάτι. Αυτό δεν σημαίνει πως δε μπορείς να εφαρμόσεις καθόλου μάσκαρα. Στις κάτω βλεφαρίδες, προτίμησε μια διάφανη μάσκαρα ή μια καφέ μάσκαρα με μονή στρώση, που θα καθορίσει τις βλεφαρίδες χωρίς να τις βαρύνει. Αντιθέτως, η μαύρη μάσκαρα για ανόρθωση βλεφαρίδων, θα σηκώσει τις βλεφαρίδες και θα ανοίξει το μάτι.

#2. Αν θέλεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, μην εφαρμόζεις σκούρο μολύβι στην υγρή κάτω γραμμή του ματιού.

#3. To eyeliner στις κάτω βλεφαρίδες, μπορεί να αλλάξει το σχήμα των ματιών, δε μπορεί όμως να τα κάνει να δείξουν μεγαλύτερα.

#4. Απόφυγε τις παχιές γραμμές με eyeliner στο άνω βλέφαρο.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status