Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποιο κόκκινο κραγιόν μου ταιριάζει;

Ποιο κόκκινο κραγιόν μου ταιριάζει και πώς να διαλέξω το σωστό;

Διάβασε παρακάτω πώς να διαλέξεις την σωστή απόχρωση κόκκινου κραγιόν για το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών σου.

Το κόκκινο κραγιόν, είναι ένα εμβληματικό προϊόν μακιγιάζ. Είναι το κραγιόν που έχουν φορέσει όλες οι γυναίκες και το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ, που σε κάνει να νιώθεις ακαταμάχητη με ένα πέρασμα.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας, πως βασικά…μπορείς να φορέσεις ότι απόχρωση κόκκινου κραγιόν σου αρέσει. Το μακιγιάζ υπάρχει για να μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφα, οπότε αυτό που σου αρέσει, είναι το καλύτερο για σένα.

Ωστόσο, η διαφορά που θα αναλύσουμε εμείς σήμερα, είναι το τι σου ταιριάζει χρωματικά.

Το μυστικό για να διαλέξεις το σωστό κόκκινο κραγιόν

Το κλειδί λοιπόν, για να διαλέξετε το τέλειο κόκκινο είναι να κατανοήσετε τους υποτόνους του δέρματος σας, καθώς και τους υποτόνους του κραγιόν αλλά και το πώς λειτουργούν μαζί. Για να αναγνωρίσετε τους υποτόνους του δέρματος σας, απλώς ελέγξτε τον καρπό σας. Εάν οι φλέβες σας δείχνουν πιο μωβ, έχετε ψυχρούς υποτόνους, εάν οι φλέβες είναι περισσότερο πράσινες τότε έχετε ζεστούς υποτόνους. Εάν δε μπορείτε να καταλάβετε, μάλλον ανήκετε στις τυχερές με ουδέτερους.

Διάβασε παρακάτω πώς να διαλέξεις κόκκινο κραγιόν ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών και τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Κόκκινο κραγιόν για σκούρα/καστανά μαλλιά + μεσαία επιδερμίδα

Ως μεσογειακής καταγωγής, οι περισσότερες Ελληνίδες έχουμε μεσαία επιδερμίδα που σημαίνει πως μαυρίζει εύκολα. Το καλοκαίρι προτίμησε γήινα κόκκινα με βάση το πορτοκαλί ενώ το χειμώνα μπορείς να φορέσεις κόκκινα με βάση το μπλε.

Επιπροσθέτως, το ιδανικό για κάθε εποχή, είναι το ουδέτερο καθαρό κόκκινο χωρίς ζεστούς ή ψυχρούς υποτόνους αλλά και τα γήινα κόκκινα, όπως το κεραμιδί.

Σκέψου ακόμη κόκκινα Βουργουνδίας. Από τα κόκκινα με μπλε βάση, τo Spicy της σειράς Suede Matte από την NYX, (9.88€) ταιριάζει σχεδόν σε όλες.

Δες ακόμη: Πότε λήγουν τα καλλυντικά;

Κόκκινο κραγιόν για φυσικά ξανθά μαλλιά/φυσικά κόκκινα μαλλιά + λευκή/ροζ επιδερμίδα

Στον Σκανδιναβικό τύπο δεν ταιριάζουν τα έντονα κόκκινα με βάση το πορτοκαλί, καθώς κάνουν άσχημη αντίθεση με την λευκή/ροζ επιδερμίδα. Προτίμησε ένα κόκκινο κραγιόν με βάση το μπλε ή με βάση το ροζ, που θα αναδεικνύει το ροζ της επιδερμίδας σου. Σκέψου κόκκινα του κρασιού, κερασί κόκκινα και berry κόκκινα.

Μην το παρακάνεις με τις σκούρες αποχρώσεις γιατί κινδυνεύεις να δείξεις goth. Ιδανικός συνδυασμός για σένα, ένα κόκκινο κραγιόν με μπλε βάση: MAC Ruby Woo κραγιόν 1.8gr/10€ & Ruby Woo μολύβι χειλιών 13,60€

Φυσικά, η λευκή επιδερμίδα σου -ισχύει και για τις φυσικές gingers- είναι και ο κενός καμβάς σου, που μπορείς να διαμορφώσεις με το ανάλογο foundation και την ανάλογη απόχρωση ρουζ ώστε να φορέσεις όποια απόχρωση κόκκινου θέλεις. Συνδύασε πορτοκαλοκόκκινα κραγιόν με γήινα πορτοκαλί/κεραμιδί ρουζ ή bronzer και μπορντοκόκκινα κραγιόν με ροζ/σάπιο μήλο/φυσικά ρουζ.

Ποιο κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε σκούρα μαλλιά + σκούρα επιδερμίδα

Ιδανικές αποχρώσεις για σένα, είναι οι γήινες αλλά και οι έντονες κοραλλί. Απέφυγε τις μπλε/κόκκινες που μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου. Ο ιδανικός συνδυασμός για σένα, ένα κραγιόν με καφέ βάση: MAC Diva lipstick 1.8gr/10€ & Burgundy lip liner 13.60€

Κόκκινες αποχρώσεις κραγιόν τέλειες για μαύρα/σκούρα μαλλιά + ανοιχτόχρωμη λευκή επιδερμίδα

Ο Ασιατικός τύπος, όταν περιέχει περισσότερο κίτρινο ταιριάζει περισσότερο με κόκκινα κραγιόν που έχουν ως βάση το πορτοκαλί. Ωστόσο, όταν η επιδερμίδα είναι ουδέτερη, ταιριάζουν όλες οι κόκκινες αποχρώσεις.

Ιδανικά κόκκινα κραγιόν για καστανόξανθα/κάραμελ μαλλιά + κάραμελ/μεσαία επιδερμίδα

Ποιο κόκκινο κραγιόν μου ταιριάζει αν έχω κάραμελ μαλλιά; Τα γήινα κόκκινα, τα βαθιά κόκκινα και τα φωτεινά κοραλλί, βγάζουν προς τα έξω τον γήινο τόνο της επιδερμίδας σου και την κολακεύουν, χωρίς αυτό να απαγορεύει τα κραγιόν με μπλε βάση. Ο ιδανικός συνδυασμός για σένα (με πορτοκαλί βάση): MAC Chili lipstick 1.8gr/10€ & Chicory lip liner 13.60€

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status