Πότε λήγουν τα καλλυντικά;

Πότε λήγουν τα καλλυντικά και τα προϊόντα μακιγιάζ που βρίσκονται σε κάθε νεσεσέρ; Μάθε τα όλα.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την διάρκεια ζωής των καλλυντικών. Εκτός από τα συστατικά του, το είδος του καλλυντικού και η κατηγορία του. Κάποια έχουν πολλά συντηρητικά, κάποια λιγότερα. Επιπλέον, τα οργανικά καλλυντικά, λόγω της φυσικής σύστασης πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο. Αλλιώς θα τα δεις ακόμη και να πιάνουν μούχλα.

Δυστυχώς, τα προϊόντα μακιγιάζ, δεν φέρουν πάντα το σήμα διάρκειας ζωής. Για αυτό, πρέπει πάντα να σημειώνεις στην συσκευασία την ημερομηνία που τα άνοιξες.

Τα προϊόντα περιποίησης τύπου κρέμες και καθαριστικά, φέρουν υποχρεωτικά το ειδικό σήμα διάρκειας ζωής στην συσκευασία τους. Αυτό αναφέρει ένα νούμερο όπως για παράδειγμα, 6Μ (6 months) και είναι η διάρκεια ζωής μετά το άνοιγμα.

Προχωρώντας σε πιο συγκεκριμένα πράγματα, πρέπει να ξέρεις πως και τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμη και αν δεν την αναγράφουν. Ιδίως τα υγρά προϊόντα, μόλις έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο, ξεκινούν να οξειδώνονται, για αυτό και κάποια στιγμή αναπόφευκτα “χαλάνε”.

Τι διάρκεια ζωής έχουν τα καλλυντικά

Έχε υπόψιν πως καλλυντικά όπως τα κραγιόν και τα μολύβια, συγκεντρώνουν βακτήρια κάθε φορά που ακουμπούν το δέρμα σου. Επίσης, αυτά που εφαρμόζεις με πινέλα, για να τα διατηρείς καθαρά πρέπει να καθαρίζεις και τα πινέλα. Διάβασε παρακάτω, πόσο διαρκούν τα καλλυντικά σου.

Δες ακόμη: Ποιο κόκκινο κραγιόν μου ταιριάζει;

Mάσκαρα: 3-6 μήνες

Η μάσκαρα ίσως είναι και το κορυφαίο καλλυντικό σε βακτήρια, αφού μπαίνει και βγαίνει συνεχώς στην ίδια συσκευασία, αφού έρθει σε επαφή με σκιές, βλεφαρίδες, faux βλεφαρίδες, μολύβια, σκόνες κτλ. Αν παρατηρήσεις πως έχει αρχίσει να ξεραίνεται ή προκαλεί φαγούρα, σίγουρα έληξε. Αν την χρησιμοποιείς καθημερινά, ανανέωνε την κάθε 3 μήνες.

Eye-liner: 3-12 μήνες

Εδώ συμβαίνει το ίδιο με την μάσκαρα, όταν μιλάμε για υγρό eyeliner ή ακόμη και για gel eyeliner, αφού χρησιμοποιούμε συνεχώς το ίδιο πινελάκι. Σε αντίθεση με το μολύβι ματιών, που αν το ανανεώνεις συνεχώς χρησιμοποιώντας την ειδική ξύστρα, τότε σίγουρα δε συγκεντρώνει τον ίδιο αριθμό βακτηρίων.

Πούδρες: 24 μήνες

Όταν μιλάμε για πούδρες, μιλάμε για όλα τα καλλυντικά σε πουδρέ μορφή. Ρουζ, bronzers, σκιές, highlighters και pigments. Εάν τα σφραγίζεις καλά, κρατούν ακόμη και 2 χρόνια.

Makeup: 12-18 μήνες

Αν και τα περισσότερα makeup έχουν ειδική σήμανση στη συσκευασία, που συνήθως είναι 12 μήνες, με καλή χρήση κρατούν ως 18 μήνες. Αυτό βέβαια, αν υποθέσουμε πως δεν παίρνουν αέρα από κάπου και δεν οξειδώνονται. Επίσης, αν δεν έρχονται σε απευθείας επαφή με το δέρμα ή με πινέλα που δεν καθαρίζεις συχνά.

Concealer: 12 μήνες

Αν και το περιεχόμενο ενός concealer είναι στην ίδια κατηγορία με ένα makeup, το concealer συνήθως έχει διαφορετικό απλικατέρ. Αυτό ακουμπά το δέρμα σου, άρα συγκεντρώνει περισσότερα βακτήρια. Επιπλέον, κάθε φορά που το ανοίγεις παίρνει αέρα, οπότε σίγουρα οξειδώνεται γρηγορότερα από ένα makeup.

Δες ακόμη: Λάθη στο μακιγιάζ χειλιών που δεν πρέπει να κάνεις

Κραγιόν & lip gloss: 12-18 μήνες

Το κραγιόν ειδικής περίστασης που κρατάς στην τσάντα σου, εδώ και ένα χρόνο, πρέπει επειγόντως να το απορρίψεις. Ιδίως αν έχει αλλάξει η μυρωδιά του ή αν δείχνει ξεραμένο ή ακόμη και λιωμένο, μην το χρησιμοποιήσεις. Τα κραγιόν σου πρέπει να τα διατηρείς σε σταθερές θερμοκρασίες, για να μην λιώνουν και χαλούν γρηγορότερα.

Η μάξιμουμ διάρκεια ζωής ενός κραγιόν είναι οι 18 μήνες, αν τα αποθηκεύετε και αν τα χρησιμοποιείτε σωστά. Η σωστή αποθήκευση είναι σε δροσερό μέρος. Η σωστή χρήση είναι με πινέλο για κραγιόν ώστε να μην συγκεντρώνει το προϊόν βακτήρια.

Με πληροφορίες από: Πόσο Διαρκούν Τα Καλλυντικά

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status