Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να έχει διάρκεια το κραγιόν

Πώς να έχει διάρκεια το κραγιόν

Πώς να έχει διάρκεια το κραγιόν: Διάβασε τα make-up μυστικά μας, για να κάνεις το κραγιόν σου να διαρκέσει ακόμα περισσότερο

Είναι πολλοί οι παράγοντες που επιβαρύνουν την διάρκεια του μακιγιάζ και ακόμη περισσότεροι αυτοί που αφαιρούν το κραγιόν μας. Η ομιλία, το φαγητό, το ασυναίσθητο γλείψιμο των χειλιών, τα χέρια που ακουμπούν στο πρόσωπο και άλλα πολλά, συμπαρασύρουν το κραγιόν μας και αφαιρούν από την διάρκεια του. Συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις. Διάβασε παρακάτω, πώς μένει σταθερό και πώς να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το κραγιόν σου, για να μην το ανανεώνεις διαρκώς και να μην αποκτάς μουντζούρες στην διάρκεια της ημέρας.


1. Απολέπιση

Εάν κάνεις μόνη σου απολέπιση και σωστή προετοιμασία πριν την εφαρμογή του κραγιόν σου, θα αποφύγεις την σταδιακή απομάκρυνση νεκρών κυττάρων με το ξεφλούδισμα, κατά την διάρκεια της ημέρας. 

2. Βάλσαμο χειλιών

Φυσικά, ένας ακόμη λόγος που ξεφλουδίζονται τα χείλη είναι και το πόσο αφυδατωμένα είναι. Πέρασε τους ένα διάφανο μη-λιπαρό lip balm για να τα κρατήσεις ενυδατωμένα.

3. Σφράγισε το χρώμα

Με ένα αόρατο lip liner, θα φωτίσεις την περιοχή γύρω από τα χείλη σφραγίζοντας το χρώμα ώστε να μην φύγει έξω από το περίγραμμα, θα περάσεις όμως και την επιφάνεια των χειλιών, ώστε να λειτουργήσει σαν primer, αλλά και για να εξουδετερώσει την δική σου απόχρωση χειλιών. 

4. Γέμισε με lip liner

Δεν χρειάζεται να σου πούμε όλους τους λόγους που είναι το πιο σημαντικό βήμα, για να διαρκέσει περισσότερο το κραγιόν σου. Σίγουρα τους ξέρεις.

#5. Πέρασε το κραγιόν με ακρίβεια

Eάν πρόκειται για ένα κρεμώδες κραγιόν, σίγουρα θα σου προτείναμε να το εφαρμόσεις με την βοήθεια ενός πινέλου. Εάν πάλι προτιμάς τα ματ, απλά θα σου προτείνουμε την σειρά matte υγρών κραγιόν του Sephora.

6. Ταμπονάρισε με πούδρα

Τοποθέτησε το φύλλο από ένα χαρτομάντηλο επάνω στα χείλη σου και πέρασε ένα στρώμα από διάφανη πούδρα επάνω από το χαρτομάντηλο, στην περιοχή των χειλιών. Θα σφραγίσει το χρώμα στα χείλη σου, χωρίς να το αφαιρέσει.


Συχνές ερωτήσεις για τα κραγιόν

Υπάρχει κραγιόν που να διαρκεί όλη μέρα;

Κραγιόν που να μένει όλη μέρα, χωρίς να το ανανεώσεις μετά από κάποιες ώρες, δεν υπάρχει. Και αυτό γίνεται γιατί τα κύτταρα των χειλιών μας ανανεώνονται διαρκώς, οπότε αποβάλλουν και το κραγιόν/lipstick. Η μοναδική φόρμουλα που το καταφέρνει είναι τα lip paints, τα οποία όμως όμως μπορούν να είναι αρκετά ξηρά για τα χείλη.

Ποια είναι η φόρμουλα που διαρκεί λιγότερο;

Όσο πιο glossy, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να το ανανεώνεις. Εάν επιλέξεις creamy lipsticks ή γυαλιστερά lip gloss, σίγουρα θα χρειαστεί να το ανανεώσεις 2 και 3 φορές μέσα στην ημέρα.

Τα ματ κραγιόν διαρκούν;

Τα ματ κραγιόν, διαρκούν περισσότερο αλλά λόγω της σύνθεσης τους, μπορούν να στεγνώσουν τα χείλη σου.

Θέλεις περισσότερες συμβουλές; Δες ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ χειλιών.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status