Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση βλεφαρίδων: πλήρης οδηγός

Τοποθέτηση βλεφαρίδων

Πώς να τις φορέσεις, πώς να τις αφαιρέσεις, πώς να τις καθαρίσεις και μικρά μυστικά

Εάν υπάρχει ένα ζητούμενο από όλες τις γυναίκες όσον αφορά το μακιγιάζ, αυτό είναι σίγουρα ένα έντονο βλέμμα με πυκνές, μακριές βλεφαρίδες. Ανοίγουν τα μάτια, κρύβουν χρόνια, δίνουν θηλυκότητα, τονίζουν το σχήμα των ματιών.

Εάν θέλεις να γίνεις expert στην τοποθέτηση βλεφαρίδων, είσαι στο κατάλληλο site. Σήμερα έχουμε συνθέσει έναν πλήρη οδηγό για αρχάριες και μη. Αν μάλιστα δεν θέλεις να βάλεις extensions βλεφαρίδων ή αν ψάχνεις για μια πιο οικονομική λύση, τότε οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι για σένα.

Αρχικά, διάλεξε ένα ζευγάρι faux βλεφαρίδες που ταιριάζουν στο σχήμα των ματιών σου. Το “less is more” ισχύει και εδώ.

  • Οι πυκνές βλεφαρίδες βαραίνουν το μάτι. Εάν έχεις κουρασμένα μάτια ή μικρά μάτια, θα τα κάνουν να δείχνουν ακόμη μικρότερα. Διάλεξε ένα ζευγάρι αραιές βλεφαρίδες.
  • Εάν τα μάτια σου έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, προτίμησε ένα ζευγάρι βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στην μια άκρη.
  • Στα κουκουλωτά μάτια και τα μάτια με μεγάλη απόσταση, ταιριάζουν βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στο κέντρο. Σηκώνουν το βλέφαρο και δείχνουν πιο ανοιχτά τα μάτια.

Δες ακόμη: Τα καλύτερα οικονομικά concealer

Τοποθέτηση βλεφαρίδων βήμα-βήμα

#1. Κάνε δοκιμή

Τώρα που έχεις επιλέξει το σωστό ζευγάρι για εσένα, ήρθε η ώρα να τις τεστάρεις. Η τοποθέτηση βλεφαρίδων είναι εύκολη με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Πιάσε την μία άκρη τους προσεκτικά και πολύ αργά ξεκόλλησε τις από την συσκευασία. Τοποθέτησε με το τσιμπιδάκι, στις φυσικές σου βλεφαρίδες και πρόσεξε πόσο τριμάρισμα χρειάζονται. Έτσι, θα διορθώσεις το μέγεθος τους στο επόμενο βήμα.

#2. Τριμάρισμα

Είναι σημαντικό να εφαρμόζουν σαν φυσικές επάνω στις δικές σου και να μην εξέχουν από τις φυσικές σου βλεφαρίδες, όσον αφορά το μήκος. Με ένα ψαλιδάκι, κόψε αυτό που περισσεύει από την εξωτερική τους γωνία και ποτέ από την εσωτερική.

#3. Προτίμησε μαύρη κόλλα

Εάν θέλεις οι βλεφαρίδες να γίνουν ένα με τις φυσικές σου, προτίμησε μια κόλλα βλεφαρίδων σε σκούρο χρώμα. Επιπλέον, οι περισσότερες κόλλες χρησιμοοποιούν μικρή ποσότητα φορμαλδεϋδης και πολλές γυναίκες έχουν αλλεργία. Προτίμησε μια latex-free και formaline-free κόλλα, ώστε να αποφύγεις τυχόν δερματικές αντιδράσεις. Εμείς κυριολεκτικά λατρεύουμε την KISS Strip Lash Adhesive (6,50€) που δεν περιέχει latex και δεν ερεθίζει τα μάτια.

#4. Προετοιμασία με ψαλίδι βλεφαρίδων

Με ένα ψαλίδι βλεφαρίδων, δώσε ανοδικό σχήμα στις βλεφαρίδες, ώστε να συγκρατήσουν πιο εύκολα τις ψεύτικες. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσεις μια στρώση μάσκαρα στις φυσικές σου βλεφαρίδες πριν να τοποθετήσεις τις ψεύτικες. Εάν το κάνεις μετά την τοποθέτηση, θα τραβήξεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες και ίσως ξεκολλήσουν. Επιπλέον, η mascara προκαλεί ξηρότητα.

#5. Δώσε χρόνο στην κόλλα

Για τουλάχιστον 2-3 λεπτά πριν τις εφαρμόσεις στις φυσικές σου βλεφαρίδες, άφησε να πήξει αρκετά η κόλλα ώστε να μην γλιστράει επάνω στις βλεφαρίδες σου.

#6. Πρόσεχε με το απλικατέρ

Με ένα τσιμπιδάκι για φρύδια ή με το ειδικό απλικατέρ, πιάσε τις βλεφαρίδες από το κέντρο. Τοποθέτησε κοντά στις ρίζες των φυσικών σου βλεφαρίδων. Απόφυγε την στερέωση επάνω στο δέρμα σου. Αφού κεντράρεις σωστά, πίεσε με το δάκτυλο σου την εσωτερική τους άκρη, έπειτα την εξωτερική και ταμποναριστά πίεσε μετά σε όλο το μήκος ώστε να τις “ασφαλίσεις” επάνω στις φυσικές σου.

Πώς να αφαιρέσεις faux βλεφαρίδες

Αρχικά, προτίμησε ένα oil-free προϊόν ντεμακιγιάζ. Αν μείνουν υπολείμματα από λάδι στις βλεφαρίδες, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις χρησιμοποιήσεις ξανά. Εμπότισε μια μπατονέτα στο makeup remover και τρίψε ελαφριά τις ρίζες των βλεφαρίδων με κυκλικές κινήσεις. Έπειτα, πιάσε την εσωτερική τους άκρη και τράβηξε τις προς τα έξω.

Πώς να καθαρίσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Τοποθέτησε τις επάνω σε ένα χαρτομάντηλο. Με το ίδιο oil-free makeup remover, βρέξε την άλλη άκρη της μπατονέτας και καθάρισε τις σε όλο το μήκος, περιλαμβάνοντας και το lashband. Με τα δάχτυλα σου, αφαίρεσε τυχόν υπολείμματα από την κόλλα. Άφησε να στεγνώσουν.

Περισσότερα tips εφαρμογής για ψεύτικες βλεφαρίδες

  • Οι περισσότερες ψεύτικες βλεφαρίδες έχουν διάφανο ή μαύρο band. Όταν έχουν μαύρο band, εφάρμοζε μαύρο eyeliner. Έτσι, θα κρύψεις εντέχνως τις faux βλεφαρίδες και δείχνουν πιο φυσικές.
  • Η ποσότητα της κόλλας, παίζει τεράστιο ρόλο στο αν θα τα καταφέρεις εν τέλη να τις εφαρμόσεις. Δεν χρειάζεται πολύ ποσότητα φυσικά για να κολλήσουν. Θα σου προτείναμε όταν θέλεις να εφαρμόσεις την κόλλα στην ρίζα των βλεφαρίδων, να κρατάς την κόλλα όρθια με το στόμιο προς τα πάνω σταθερά και να την πιέζεις ελαφρά ώστε να βγει όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα. Με το άλλο χέρι φέρε τις βλεφαρίδες στο στόμιο και πέρασε τις προσεκτικά από την κόλλα που εξέχει.
  • Δεν είναι ανάγκη να τις χρησιμοποιείς καθημερινά. Φόρεσε τις σε ένα event, σε μια έξοδο και γενικά σε πιο επίσημες περιστάσεις, ώστε να δίνεις χρόνο στις δικές σου βλεφαρίδες να αναπνέουν.

Κοινοποιήστε!

Ετικέτες:
DMCA.com Protection Status