Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι είναι το clarifying σαμπουάν και γιατί το χρειάζεσαι

Clarifying σαμπουάν: τι είναι, τι προσφέρει στα μαλλιά σου και γιατί χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

Το clarifying σαμπουάν προσφέρει στα μαλλιά βαθύ καθαρισμό. Ακριβώς όπως το δέρμα μας απαιτεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα έναν βαθύ καθαρισμό, έτσι και τα μαλλιά μας.

Τα οφέλη του clarifying σαμπουάν

Αν χρησιμοποιείς προϊόντα styling, όπως οι σιλικόνες, primer, θερμοπροστατευτικά, gel και αφρούς, αυτά τα προϊόντα προκαλούν συσσώρευση στο περίβλημα της τρίχας αλλά και στο τριχωτό. Όταν χρησιμοποιείς όμως clarifying σαμπουάν, απομακρύνει με επιτυχία όλους τους ρύπους και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και τα μαλλιά σου. Έτσι, μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα τα θρεπτικά συστατικά από τις θεραπείες που εφαρμόζεις στα μαλλιά και να αποκομίσεις τα οφέλη τους.

Πόσο συχνά να το χρησιμοποιείς

Η σύνθεση του, είναι σχεδιασμένη για περιστασιακή χρήση και έτσι δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς πιο συχνά από 2 φορές το μήνα. Κυρίως, δεν πρέπει να αντικαταστήσεις το κανονικό σου σαμπουάν. Όταν νιώθεις πως τα μαλλιά σου έχουν σωρεύσει ρύπους και συστατικά από προϊόντα styling, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Δες ακόμη: Λούσιμο μαλλιών επαγγελματικά μυστικά

Τι πρέπει να προσέχεις

Τα clarifying σαμπουάν περιέχουν αρκετά σκληρά συστατικά ώστε να καθαρίσουν σε βάθος τα μαλλιά και το τριχωτό. Αυτό όμως μπορεί να αφυδατώσει ελαφρώς τα μαλλιά σου και να τα νιώθεις πιο ξηρά μετά το λούσιμο. Παράλληλα, όταν τα αφυδατώνει, αυξάνει και το φριζάρισμα.

Επιπλέον, πρέπει να προσέχεις πολύ αν βάφεις τα μαλλιά σου, καθώς αυτά τα αρκετά επιθετικά σαμπουάν, αφαιρούν και το τεχνητό χρώμα. Τέλος, αν υποφέρεις από δερματικά προβλήματα στο τριχωτό, συμβουλέψου δερματολόγο πριν το χρησιμοποιήσεις.

Clarifying vs Detox

Και τα δύο είδη σαμπουάν επιτελούν την ίδια διεργασία. Καθαρίζουν σε βάθος τα μαλλιά και το τριχωτό. Η διαφορά είναι στα συστατικά, καθώς τα detox σαμπουάν περιέχουν περισσότερο φυτικά παρά χημικά συστατικά.

Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status