Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Hair extensions: πώς να τα φροντίσεις

Φροντίδα εξτένσιον στα μαλλιά: όσα πρέπει να ξέρεις για την φροντίδα τους, για την περιποίηση του τριχωτού και για την πιθανή φθορά

Τα extensions μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις όγκο στα μαλλιά, αλλά είναι και μια μεγάλη αλλαγή για το κεφάλι σου και για την υγεία του και πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερη προσοχή και φροντίδα, για να το διατηρήσεις υγιές.

Διάβασε τι πρέπει να κάνεις, για να κρατήσεις πολύ καιρό τα extensions και να μην βιώσεις ανεπιθύμητα συμπτώματα από την προσθήκη τους.

Πόσο κρατούν τα εξτένσιον

Εάν τα κρατήσεις περισσότερο από όσο πρέπει οι κίνδυνοι είναι αρκετά σοβαροί και περιλαμβάνουν απώλεια μαλλιών, αλωπεκία ακόμη και μολύνσεις. Το μάξιμουμ που συστήνουμε είναι 4-6 εβδομάδες για tape-ins, 3 μήνες για keratin bonds ή 4 μήνες το ανώτερο εάν έχεις πολύ ανθεκτικά μαλλιά.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Πώς να κάνεις μπούκλες χωρίς θερμότητα

Φροντίδα των εξτένσιον

Καταρχάς πρέπει να τα σκέφτεσαι όπως τα φυσικά σου μαλλιά και να τα φροντίζεις με ανάλογο τρόπο. Αυτό σημαίνει να μην τα βουρτσίζεις δυνατά, να τα στεγνώνεις πριν ξαπλώσεις και να μην τα δένεις πολύ σφιχτά με αξεσουάρ.

Επίσης, είναι καλύτερα να τα χτενίζεις όσο είναι στεγνά και πριν από κάθε σου λούσιμο, καθώς οι τρίχες είναι πιο ευαίσθητες όταν είναι βρεγμένες.

Δες ακόμη: Κυματιστά μαλλιά χωρίς θερμότητα

Φροντίδα του τριχωτού όταν έχεις extensions

Μην παραμελείς κάποιες καταστάσεις εάν προκύψουν. Πιτυρίδα, φαγούρα ή έντονη τριχόπτωση, σημαίνει πως το κεφάλι σου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Αυτό πηγάζει πιθανόν από εξωτερικούς παράγοντες, από τα ίδια τα extensions ή από το πόσο έχεις παραμελήσει το δέρμα της κεφαλής σου.

  • Μια βαθιά ενυδατική μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα, θα καταπολεμήσει την ξηροδερμία και θα κρατήσει τα μαλλιά σου λαμπερά.
  • Χρησιμοποίησε ειδικό σαμπουάν για πιτυρίδα εάν παρατηρήσεις νιφάδες στο κεφάλι ή στα ρούχα σου.
  • Χρησιμοποίησε ειδικό toner σαμπουάν με αντιμικροβιακές ιδιότητες εάν παρουσιάσεις φαγούρα. Κάνε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σου, για να βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος και την απομάκρυνση των ρύπων και της λιπαρότητας.
  • Για να αποφύγεις κόμπους στις ρίζες, χτένιζε τα δύο φορές την ημέρα από τις ρίζες έως τις άκρες.
  • Το καλοκαίρι απέφευγε το χλώριο και το θαλασσινό νερό ή φόρεσε ειδικό σκουφάκι για τα μαλλιά.
  • Απόφυγε το conditioner στις ρίζες, καθώς θα κάνει τα extensions να γλυστρούν και να κατέβουν πιο γρήγορα. Εφάρμοζε το όπως και στα φυσικά σου μαλλιά, πιο κάτω από τις ρίζες, μέχρι τις άκρες και ξέπλυνε τα.
  • Στέγνωσε τα μαλλιά σου με χαμηλές θερμοκρασίες. Εναλλακτικά, άφηνε τα να στεγνώνουν φυσικά, αφού τα έχεις σκουπίσει απαλά με μια πετσέτα.

Περιποίηση μαλλιών μετά την αφαίρεση εξτένσιον

Αν και λογικά σου το είπε ο hair stylist, οφείλουμε να το τονίσουμε και εμείς. Άφησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν να τοποθετήσεις ξανά εξτένσιον. Έτσι, θα ανασάνουν τα μαλλιά σου και θα έχεις χρόνο για εντατικές θεραπείες.

Αν παρατηρήσεις πως τα εξτένσιον φθείρουν τα μαλλιά σου, μείνε μακριά από τα extensions για τουλάχιστον 3 μήνες. Αν για παράδειγμα έχει αδυνατίσει η τρίχα, έχεις τριχόπτωση ή έντονη πιτυρίδα, αυτό σίγουρα δεν είναι καλό.

Τέλος, σε συμβουλεύουμε να εμπιστεύεσαι ειδικούς στα extensions. Το λάθος bonding, μπορεί και να ξεριζώσει αρκετές τρίχες από το κεφάλι σου και να καταλήξεις με ακόμη λιγότερα μαλλιά.


Photo by Vinicius “amnx” Amano on Unsplash

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status