Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά το καλοκαίρι

Φροντίδα μαλλιών το καλοκαίρι: πώς να τα προστατέψεις το καλοκαίρι από τις ακτίνες του ήλιου, το χλώριο και το αλάτι της θάλασσας

Η υγεία των μαλλιών μας, μπαίνει σε κίνδυνο το καλοκαίρι και θέλουν πιο εντατική φροντίδα. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούμε καθόλου θερμικά εργαλεία. Το χλώριο πισίνας, το αλάτι της θάλασσας, τα συχνά λουσίματα, η υγρασία, η έκθεση στον ήλιο, είναι σοβαροί επιβαρυντικοί παράγοντες. Aυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες μάλιστα, είναι καθημερινές και ευαισθητοποιούν την τρίχα ίσως περισσότερο από τα πιστολάκια και τα ψαλίδια για μπούκλες.

Και δεν είναι μόνο τα ξανθά ή τα βαμμένα μαλλιά που κινδυνεύουν το καλοκαίρι. Ακόμη και στα φυσικά υγιή μαλλιά αυτές οι συνθήκες έχουν αντίκτυπο.

Ο ήλιος καίει τα μαλλιά;

Ο ήλιος που βλέπει τα μαλλιά μας καθημερινά το καλοκαίρι, μπορεί να βλάψει τα μαλλιά, όσο και το δέρμα. Όσο παράξενο και αν δείχνει, τα μαλλιά μπορούν να καούν από τον ήλιο.

Οι UV ακτίνες, διασπούν την πρωτείνη της τρίχας και καίνε το εσωτερικό και το εξωτερικό της περίβλημα. Αυτή η διαδικασία αποδυναμώνει τα μαλλιά, τα καθιστά επιρρεπή στο σπάσιμο, τα κάνει θαμπά και ξηρά. Είναι ένας από τους λόγους που το καλοκαίρι τα μαλλιά είναι πιο ξηρά.

Προστασία μαλλιών από τον ήλιο

  • Φόρεσε καπέλο στην πόλη και στην παραλία. Αν βρίσκεις τα ψάθινα καπέλα υπερβολικά για την πόλη, προτίμησε ένα τζόκεϊ καπέλο.
  • Εφάρμοσε αντηλιακά μαλλιών. Λειτουργούν για τα μαλλιά όπως τα αντηλιακά προσώπου στο δέρμα. Προστατεύουν από UVA και UVB ακτίνες και είναι απαραίτητο να έχεις ένα στην τσάντα θαλάσσης.

Πώς να προστατέψω τα μαλλιά από το αλάτι της θάλασσας;

  • Το αλάτι της θάλασσας βλάπτει τα μαλλιά και τα ξηραίνει τόσο πολύ που μπερδεύονται και σπάνε. Όσο είσαι στην θάλασσα, κράτησε τα ενυδατωμένα με ένα φυτικό λαδάκι. Οποιοδήποτε λάδι θα κρατήσει τις άκρες ενυδατωμένες και επιπλέον μετά το λούσιμο το χτένισμα θα είναι πιο εύκολο.
  • Μετά από κάθε βουτιά, ξέπλυνε τα μαλλιά σου. Όταν στεγνώνει το αλάτι στα μαλλιά και τα βλέπει ο ήλιος, τα ταλαιπωρεί ακόμη περισσότερο.
  • Μετά την θάλασσα, λούσε τα μαλλιά σου με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό ώστε να απομακρύνεις αλάτι, χλώριο, άμμο, αντηλιακά, λάδια κτλ. Εναλλακτικά, κάνε διπλό καθαρισμό με το σύνηθες σαμπουάν σου.
  • Εφάρμοσε after sun μάσκα για τα μαλλιά για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για να αναπληρώσουν τα μαλλιά την χαμένη υγρασία.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status