Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να αντιμετωπίσεις ένα κακό κούρεμα

Πώς να αντιμετωπίσεις ένα κακό κούρεμα - Leclat.gr

Πώς να αντιμετωπίσεις ένα κακό κούρεμα και τι να κάνεις μετά το κομμωτήριο

Αν έφυγες ποτέ απογοητευμένη από το κομμωτήριο, επειδή τα μαλλιά σου κόπηκαν υπερβολικά, τότε ξέρεις. Όλες κάποια στιγμή το αντιμετωπίζουμε και μπορεί να το νιώθεις τραγικό, αλλά δεν είναι.

Ίσως βέβαια χαλάσει την διάθεση σου, ιδίως αν σου πήρε καιρό να μακρύνεις τα μαλλιά σου, αλλά ειλικρινά, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Οι τρίχες αργά η γρήγορα, θα μακρύνουν και πάλι. Όπως και να έχει όμως, εμείς δεν θέλουμε να νιώθεις πεσμένη και για αυτό θα πούμε πώς να ξεπεράσεις αυτό το μικρό σοκ.

Μίλησε στον hair stylist

Αν δεν έφυγες ακόμα από το κομμωτήριο, μίλησε στον hair stylist. Πες ανοιχτά τι δεν σου αρέσει με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Δώσε την ευκαιρία να το διορθώσει, αρκεί να σου πει τι θα κάνει πριν το κάνει. Εάν δεν θέλεις να σου τα διορθώσει, συνέχισε να διαβάζεις.

Δες ακόμη: Πώς να δώσεις όγκο σε άτονα μαλλιά

Τι να κάνεις μετά το κούρεμα

Προσάρμοσε το χτένισμα σου

Αρχικά, δώσε λίγο χρόνο. Κοιμήσου και το πρωί, λούσε τα μαλλιά σου. Προχώρησε στη συνηθισμένη ρουτίνα styling. Έτσι, θα δεις τις διαφορές και θα προσαρμόσεις την τεχνική styling. Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς τα μαλλιά κομμωτηρίου, διαφέρουν πολύ από αυτό που κάνεις μόνη στο σπίτι.

Τα τσιμπιδάκια και τα αξεσουάρ είναι φίλοι σου

Τα τσιμπιδάκια είναι απαραίτητα, όσο μακραίνεις τα μαλλιά σου. Αν το κούρεμα είναι καρέ και τα μαλλιά φουντώνουν ανεξέλεγκτα, τα τσιμπιδάκια στερεώνουν φύτρες και πλαινές τούφες εύκολα. Έτσι, θα μειώσεις και τον όγκο.

Δοκίμασε ακόμη και τη μεγάλη τάση με τα κλάμερ και τα κλιπ που ή και στέκες, κορδέλες και άλλα αξεσουάρ για να δεις τι σε βολεύει.

Θα κρύψουν άνισες αφέλειες και άνισα layers σε μια shaggy κουπ, αλλά θα αποσπούν και την προσοχή όλων, από το κούρεμα σου.

Wet look hair…really don’t care

Είτε τα μαλλιά σου είναι πολύ κοντά, είτε έχουν αρκετό μήκος, το wet look είναι σωτήριο, ιδίως το καλοκαίρι. Αγόρασε μια καλή κρέμα gel. Χώρισε τα μαλλιά σε τμήματα και δούλεψε τα λίγα λίγα προς τα πίσω. Αν πετούν τριχούλες, στερέωσε με τσιμπιδάκια.

Φόρεσε hair extensions

Αντί να κάνεις άλλη μια επίσκεψη σε κομμωτήριο για ένα νέο κούρεμα, σκέψου την εναλλακτική των extensions. Δίνουν μήκος και όγκο στα μαλλιά και θα κρύψουν το κακό κούρεμα, όσο περιμένεις να μακρύνουν.

Δες ακόμη: Πώς να κάνεις μπούκλες χωρίς θερμότητα

Δώστε στα μαλλιά σου μια ευκαιρία

Όσο το αντικρίζεις καθημερινά, υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσει να σου αρέσει. Επιπλέον, σκέψου και το θετικό της υπόθεσης. Ένα κούρεμα, ξεφορτώνεται πολύ από το ταλαιπωρημένο μας μαλλί. Συνέχιζε να τα φροντίζεις καθημερινά, δοκίμασε νέα χτενίσματα και ίσως αρχίσει να σου αρέσει.

Κοινοποιήστε!

Ετικέτες:
DMCA.com Protection Status