Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες

Τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες για κάθε τύπο μπούκλας: πώς να διαλέξεις το σωστό, ποιο υλικό είναι το καλύτερο, πώς να το χρησιμοποιήσεις.

Τα ψαλίδια για μπούκλες, είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο για hair styling στο σπίτι. Υπάρχουν όμως πολλά και διαφορετικά και αν δεν γνωρίζεις τι να διαλέξεις, σήμερα θα σε βοηθήσουμε να διαλέξεις το καλύτερο ψαλίδι για λεπτές ή χοντρές μπούκλες.

Επιπλέον, θα σου πούμε και μικρά μυστικά για να χρησιμοποιείς σωστά τα σίδερα για μπούκλες, ώστε να μην καις τα μαλλιά σου. Αυτά ισχύουν για κάθε θερμικό εργαλείο styling για τα μαλλιά, δηλαδή και για ισιωτικές πρέσες αλλά και για πιστολάκια.

Συνεπώς, όπως θα δεις παρακάτω, έχουμε συντάξει τον πιο πλήρη οδηγό αγορών, για ψαλίδια για μπούκλες και κυματιστά μαλλιά και λύνουμε όλες τις απορίες σου σχετικά με το ποιο ταιριάζει σε σένα.

Περιεχόμενα

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα καλό ψαλίδι για μπούκλες;

 • Αυτόματο κλείσιμο
 • Χειροκίνητη ρύθμιση θερμοκρασίας
 • Βάση στήριξης για να μην κάψει επιφάνειες ή αντιθερμικό χαλάκι
 • Τεχνολογία ιόντων
 • Μεγάλο μήκος (αν έχεις μακριά μαλλιά)
 • Μακρύ καλώδιο και περιστρεφόμενο
 • Εξωτερική επένδυση για να μην καούν τα δάχτυλα σου
 • Οθόνη ενδείξεων

Ποιες μάρκες έχουν τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες;

Σε γενικές γραμμές, συστήνουμε να αποφεύγεις τα ανώνυμα και υπερβολικά φθηνά εργαλεία. Οι ιστορίες φρίκης που έχουμε ακούσει είναι απόλυτα αληθινές. Ένα αμφιβόλου προέλευσης σίδερο, μπορεί να κάψει τα μαλλιά σου σε δευτερόλεπτα. Και ναι, μπορεί ακόμη και τα επώνυμα να κατασκευάζονται στην Κίνα, αλλά δεν τηρούν όλα τα εργοστάσια τις ίδιες προδιαγραφές. Προτίμησε επώνυμα εργαλεία από μάρκες όπως GHD, Babyliss, T3 micro, Hot Tools, Remington, Rowenta, Dyson και ψαλίδια από μάρκες κομμωτηρίου όπως η Kyana. Επιπλέον, μερικά από τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες, πλέον είναι και αρκετά οικονομικά.


Πώς να διαλέξεις το καλύτερο ψαλίδι για μπούκλες, για σένα

Καταρχάς να πούμε πως τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες, διαφέρουν στο υλικό κατασκευής και επίστρωσης, στο μήκος, στην διάμετρο, στην λαβή και στον τρόπο που δημιουργούν τις μπούκλες, αν δηλαδή είναι αυτόματα ή χειροκίνητα.

1. Βάση υλικού: ψαλίδι για μπούκλες κεραμικό, τουρμαλίνη ή από τιτάνιο;

Αυτά είναι τα τρία βασικά υλικά. Το κάθε ένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πρέπει να ξέρεις τι υλικό να προτιμήσεις για τον τύπο των μαλλιών σου, ώστε να μην τα κάψεις.

Ψαλίδια από τιτάνιο

Το τιτάνιο, είναι ένα υλικό αρκετά δυνατό αλλά αρκετά επικίνδυνο για αρχάριους. Έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, θερμαίνεται πολύ γρήγορα και διατηρεί αυτή την θερμοκρασία non-stop, καθώς και την μεταδίδει γρηγορότερα στα μαλλιά. Είναι το υλικό που επιλέγουν οι κομμωτές για επαγγελματικά ψαλίδια για μπούκλες. Στα χέρια κάποιου που δεν έχει πείρα, είναι ικανό να κάψει την τρίχα.

Ψαλίδια με κεραμική επίστρωση

Η κεραμική επίστρωση στις πρέσες μαλλιών και στα σίδερα για μπούκλες, διανέμει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία, ώστε να μην ψήνει τα μαλλιά σε κάποια σημεία, ενώ σε κάποια δεν τα θερμαίνει αρκετά. Είναι μια καλή επιλογή, γιατί αφήνει τα μαλλιά λεία και λαμπερά, αλλά επειδή μιλάμε για επίστρωση και όχι κατασκευή από κεραμικό υλικό, φθείρεται. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να το αντικαταστήσεις σχετικά σύντομα.

Κεραμικά ψαλίδια

Είναι ο καλύτερος τύπος για hair styling στο σπίτι. Όταν οι πλάκες είναι 100% κεραμικές, το εργαλείο έχει μεγάλη αντοχή, διανέμει την θερμοκρασία σωστά και ομοιόμορφα, χωρίς κίνδυνο να καούν τα μαλλιά σου. Είναι πιο ακριβά από τα ψαλίδια με κεραμική επίστρωση, αλλά είναι σαφώς πιο ανθεκτικά και ποιοτικά.

Ψαλίδια με τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη είναι ένα ορυκτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο στην επίστρωση των θερμικών εργαλείων. Είναι μια φυσική πηγή αρνητικά φορτισμένων ιόντων και όταν συνδυάζεται με κεραμική επίστρωση, ξεφριζάρει τα μαλλιά και τα αφήνει πιο λεία.

2. Τι λαβή να διαλέξεις: ψαλίδια με κλιπ ή χωρίς;

Wands (ψαλίδια χωρίς κλιπ)

Το λεγόμενο wand, είναι μια απλή ράβδος και χρειάζεται να κρατάς εσύ την άκρη της κάθε τούφας ώστε να μην πέσει. Αν δεν έχεις μυικά προβλήματα και έχεις αρκετά μακριά μαλλιά, συνήθως είναι τα πιο μακριά εργαλεία. Είναι ευκολότερα στον χειρισμό για αρχάριους, καθώς αν ακολουθείς την ίδια φορά στο τύλιγμα της τούφας αποκλείεται να κάνεις λάθος. Λόγω του ότι δεν παγιδεύει θερμότητα, είναι καταλληλότερο για ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Curling tongs (ψαλίδια με κλιπ)

Τα curling tongs είναι το κλασικό ψαλίδι με λαβή, που ασφαλίζει την τούφα, ώστε να ξεκουράζεις το άλλο χέρι. Είναι πιο δύσκολο στον χειρισμό, καθώς πολλές φορές μπλέκονται τουφίτσες και στην μια πλευρά οι περισσότερες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν την ίδια φορά στο τύλιγμα της τούφας. Επιπλέον, λόγω του ότι θερμαίνει διπλά την κάθε τούφα, αφού την “παγιδεύει” εσωτερικά, προκαλεί μεγαλύτερη φθορά.

3. Διάμετρος και μήκος

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά ψαλίδια, που σίγουρα δεν ξέρεις να τι να διαλέξεις. Διάβασε για τις διαφορές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να διαλέξεις το σωστό. Τα χωρίζουμε ανάλογα με την διάμετρο, το μήκος, τον τύπο και την λαβή, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο.

Διαφορετικό μήκος στην ράβδο

Σχετικά με το μήκος, αν έχεις αρκετά μακριά μαλλιά, πρέπει σίγουρα να επηρεάσει την απόφαση που θα πάρεις, καθώς ένα κοντό ψαλίδι θα σε παιδεύει πολύ στο styling. Και δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά αρκετά μακριά ψαλίδια μαλλιών για μπούκλες, αλλά εμείς έχουμε εντοπίσει κάποια και θα στα προτείνουμε στο τέλος του αφιερώματος.

Ψαλίδια με διαφορετική διάμετρο

Τα ψαλίδια για μπούκλες, εκτός από τα υλικά τους, διαφέρουν και στην διάμετρο αλλά και στο μήκος. Όσο πιο στενή η διάμετρος, τόσο πιο σφιχτή η μπούκλα που σχηματίζουν. Συνήθως ξεκινούν από τα 19mm και φτάνουν και τα 38mm. Εκτός από τα ψαλίδια για μπούκλες, υπάρχουν και τα ψαλίδια για κυματιστά μαλλιά τα οποία επίσης διαφέρουν σε διάμετρο. Επιπλέον, υπάρχουν και τα κωνικά ψαλίδια μαλλιών που χαρίζουν πιο ντεγκραντέ μπούκλα.

Να θυμάσαι πως όσο μεγαλύτερη η διάμετρος, τόσο πιο πολύ μήκος στα μαλλιά εξυπηρετεί. Αν έχεις κοντά μαλλιά, θα δυσκολευτείς πολύ με οποιοδήποτε ψαλίδι άνω των 25 mm.

Δες τι μπούκλες δημιουργεί το κάθε μέγεθος ψαλιδιού και τα υπόλοιπα εργαλεία για μπούκλες και κυματισμούς στα μαλλιά και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει.

Ψαλίδι για χοντρές μπούκλες και χαλαρούς κυματισμούς (32mm)
32mm
pikabeautyyy
Σίδερο μαλλιών για μεσαίες μπούκλες (25mm)
25mm μπούκλες
foxybaehair
Ψαλίδι για σφιχτές μπούκλες (19mm)
για μπούκλες 19mm
ccclarke

Κωνικό ψαλίδι για μπούκλες

Το κωνικό ψαλίδι καταλήγει στα 19mm. Ταιριάζει σε άτονα, λίγα και χωρίς όγκο μαλλιά και σχηματίζει ντεγκραντέ σφιχτές μπούκλες. Αν το χρησιμοποιήσεις με την λεπτή μύτη προς στην ρίζα και το κρατήσεις οριζόντια, θα δημιουργήσεις Χολιγουντιανούς κυματισμούς.


Άλλα εργαλεία styling για μπούκλες

Εκτός από τα κλασικά ψαλίδια για μπούκλες, σήμερα βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία από πολυχρηστικά ψαλίδια και ψαλίδια για κυματιστά μαλλιά.

Καταρχάς, οι ηλεκτρικές βούρτσες που βγάζουν ζεστό αέρα και κάνεις blow-dry με μπούκλες ταυτόχρονα. Άλλος ένας τύπος υβριδικού εργαλείου, είναι και οι ισιωτικές πρέσες με κυλινδρική εξωτερική πλευρά, για ίσιωμα και μπούκλες. Τέλος, κυκλοφορούν και αρκετά εργαλεία όπως το Dyson, με διαφορετικά εξαρτήματα, τα οποία αλλάζεις ανάλογα με το επιθυμητό χτένισμα.

Δες τα όλα παρακάτω τι μπούκλες δημιουργούν όλα αυτά τα εργαλεία.

1. Πιστολάκι με φισούνα

Αν έχεις φυσικά σπαστά μαλλιά και θέλεις πιο σφιχτές μπούκλες, δεν χρειάζεται πολύς κόπος. Ένα γαλάκτωμα leave-in, λίγο ζελέ και έπειτα στέγνωμα με την φισούνα. Στο τέλος δώσε λάμψη με ένα λαδάκι μαλλιών.

2. Waver – ψαλίδι για απαλούς κυματισμούς

Απαλοί κυματισμοί για γρήγορο styling.

3. Deep waver & wang – ψαλίδι για έντονους κυματισμούς

Έντονοι κυματισμοί για γρήγορο χτένισμα.

4. Αυτόματα ψαλίδια

Ένας εύκολος τρόπος να κάνετε μπούκλες είναι με τα αυτόματα ψαλίδια. Στα αρνητικά τους, είναι ότι δεν δέχονται χοντρές τούφες, οπότε θέλουν και περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, λόγω του ότι σε αναγκάζουν να εισάγεις λεπτές τούφες, δημιουργούν περισσότερες μπούκλες, επομένως και περισσότερο όγκο.

5. Ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών

Η ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών, δίνει όγκο και ταυτόχρονα με το στέγνωμα δίνει στυλ στα μαλλιά. Είτε ίσιωμα, είτε χαλαρές μπούκλες. Προσοχή μόνο, καθώς οι περισσότερες βγάζουν πολύ ζεστό αέρα και εφόσον έρχονται σε επαφή με την τρίχα, την καταστρέφουν ευκολότερα από το πιστολάκι με το οποίο κρατάς και μια απόσταση από την τρίχα.

6. Θερμαινόμενα ρόλει

Τα ρόλει και ο έντονος όγκος στα μαλλιά -που θυμίζει και 80s- έχουν επιστρέψει. Για όσες έχουν άτονα μαλλιά ή λίγα, είναι μια καλή λύση για όγκο. Προσοχή όμως, γιατί και αυτά έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά και μάλιστα για αρκετή ώρα.


Πώς να χρησιμοποιείς τα σίδερα μαλλιών για μπούκλες

Τα μικρά tips για να μην καείς και να μην κάψεις και τα μαλλιά σου, τα χαλιά σου ή οτιδήποτε άλλο.

 • Αν δεν έχει αντιθερμικό χαλάκι, δίπλωσε στα 4 μια πετσέτα και άφηνε το εκεί μέχρι να τελειώσεις το χτένισμα. Μην το αφήνεις σε χαλιά, στρώματα ή μαξιλάρια.
 • Μην ξεπερνάς ποτέ τους 200 βαθμούς, όποιο και αν είναι το max της θερμοκρασίας του.
 • Πάντα να το βγάζεις από την πρίζα, ακόμη και αν κλείνει αυτόματα.
 • Πάντα να χρησιμοποιείς θερμοπροστατευτικά μαλλιών.
 • Στέγνωσε στο 100% τα μαλλιά σου πριν το χρησιμοποιήσεις.
 • Μην περνάς την ίδια τούφα δεύτερη φορά. Καλύτερα να αυξήσεις την θερμοκρασία.
 • Κράτησε την κάθε τούφα, το πολύ ως 6 δευτερόλεπτα.
 • Ποτέ μην εφαρμόζεις λάδια πριν να τελειώσεις το χτένισμα.
 • Μην χρησιμοποιείς λακ πριν να περάσεις την τούφα με το ψαλίδι.

Τα καλύτερα ψαλίδια μαλλιών για μπούκλες

Αφού λάβουμε όλα τα παραπάνω υπόψιν, αφού δοκιμάσαμε αρκετά από αυτά και αφού εξετάσαμε προσεκτικά όλες τις κριτικές, έχουμε καταλήξει στα εξής:

Έχε υπόψιν πως όσο βουρτσίζεις τα μαλλιά μετά το χτένισμα, τόσο χαλαρώνουν οι μπούκλες, οπότε αν προτιμήσεις ένα μεσαίες μπούκλες και τις χτενίσεις καλά, θα ανοίξουν και θα γίνουν αρκετά πιο χαλαρές.

1. Τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες χοντρές (32mm/35mm/38mm)

Όσο πιο μεγάλη η διάμετρος τόσο πιο χαλαρές οι μπούκλες και οι κυματισμοί. Τα 38 mm είναι ιδανικά για κυματισμούς τύπου Victoria’s Secret, ενώ αυτές οι διάμετροι δίνουν και πιο φυσικό αποτέλεσμα. Βολεύουν περισσότερο όσες έχουν μακριά μαλλιά.

GA.MA ψαλίδι για μπούκλες με τουρμαλίνη

GA.MA ψαλίδι για μπούκλες με τουρμαλίνη 29.90 €

Με επίστρωση τουρμαλίνης, 33mm διάμετρο και κλιπ για ασφάλιση της τούφας, είναι ένα value for money προϊόν για hair styling.

Remington ψαλίδι για μπούκλες

Remington ψαλίδι για μπούκλες 48.00 €

Με κεραμική επίστρωση, 32mm διάμετρο, θερμοκρασία από 130°C έως 210°C, 3 μέτρα καλώδιο, LCD οθόνη και αυτόματο κλείσιμο, αυτό το ψαλίδι τα έχει όλα.

Moser 32mm ψαλίδι για μπούκλες

Moser 32mm ψαλίδι για μπούκλες 49.90 €

Με επικάλυψη από τιτάνιο και θερμοκρασία από 80 έως 210°C αυτό το ψαλίδι μεταφέρει την θερμοκρασία απίστευτα γρήγορα και δημιουργεί επαγγελματικό αποτέλεσμα.

T3 Twirl Convertible Hair Styler

T3 Twirl Convertible Hair Styler 220.45€

Η Τ3 είναι η πρώτη μάρκα που χρησιμοποίησε τουρμαλίνη στα θερμικά εργαλεία styling. Θα τα βρεις σχεδόν σε κάθε κομμωτήριο στην Αμερική. Επαγγελματικά αποτελέσματα με ένα πολυεργαλείο, αφού στην βάση του κουμπώνεις διάφορα εξαρτήματα. Από κωνικά μέχρι 44mm ράβδους για πολύ χαλαρές μπούκλες και κυματισμούς. Αυτό που σου προτείνουμε έχει διάμετρο 32mm και λαβή. Το εύρος θερμοκρασίας είναι από 127-210°C. Δες όλα τα εξαρτήματα.

2. Τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες μεσαίες (25mm-28mm)

Το πιο κοινό μέγεθος και πιο ευέλικτο. Ταιριάζει τόσο με μεσαίου μήκους μαλλιά όσο και σε κοντά.

Rowenta ψαλίδι για μπούκλες 25mm για μεσαίες μπούκλες

Rowenta ψαλίδι για μπούκλες 25mm για μεσαίες μπούκλες 25,90€

Από τα πιο οικονομικά της κατηγορίας, με επίστρωση τουρμαλίνης-κερατίνης και περιστρεφόμενο καλώδιο, είναι μια value for money αγορά που δεν θα μετανιώσετε.

CHI Onyx Euroshine Ceramic Extended Curling Iron

CHI Onyx Euroshine Ceramic Extended Curling Iron 83,70€

Υψηλής ποιότητας κεραμικό ψαλίδι -όχι μόνο κεραμική επίστρωση- με ρύθμιση θερμοκρασίας ως 210 βαθμούς, 3μ καλώδιο, αυτόματο κλείσιμο και τεχνολογία ιόντων για το φριζάρισμα. Θα το λατρέψεις!

BaByliss PRO Titanium Expression Curling Tong

BaByliss PRO Titanium Expression Curling Tong 73.45€

Με υλικό από κεραμικό-τιτάνιο, 25mm διάμετρο, θερμοκρασία ως 210°C και μεγάλο καλώδιο, αυτό το ψαλίδι θα διευκολύνει την καθημερινότητα σου.

Babyliss ασύρματο ψαλίδι για μπούκλες

Babyliss ασύρματο ψαλίδι για μπούκλες 203.45€

Αν και αρκετά ακριβό, το επαναφορτιζόμενο ψαλίδι για μπούκλες 25mm από την Babyliss, βολεύει απίστευτα όταν βιάζεσαι. Το βάζεις στην τσάντα σου και μπορείς να χτενιστείς ακόμη και on the go. Επιπλέον, δεν σε δεσμεύουν τα καλώδια. Είναι κεραμικό, εξαιρετικά λείο, έχεις 3 ρυθμίσεις θερμοκρασίας για ασφάλεια, 160°C, 170°C, 180°C.

GHD Oracle Curler

GHD Oracle Curler 242,10€

Ένα εργαλείο, που μόλις καταλάβεις πως δουλεύει, δεν θα χρησιμοποιήσεις άλλο ψαλίδι ξανά. Χρησιμοποιεί την ιδανική θερμοκρασία των 185 βαθμών, κεραμικές πλάκες, σχηματίζει U-shape μπούκλες και τεχνολογία απότομης πτώσης της θερμοκρασίας για άμεσο φιξάρισμα. Με αυτό το εργαλείο, θα κάνεις φανταστικές μπούκλες με μεγάλη διάρκεια. Θέλεις να το δεις στην πράξη; Δες αυτό το βίντεο.

3. Ιδανικά ψαλίδια για σφιχτές μπούκλες (19mm)

Ιδανικά για μπούκλες σε κοντά μαλλιά, δημιουργούν σφιχτές μπούκλες, τύπου δαχτυλίδι και περμανάντ.

Babyliss C619E Sensitive Led Ψαλίδι Μαλλιών

Babyliss C619E Sensitive Led Ψαλίδι Μαλλιών €47.90

Έξτρα μήκος για μακριά μαλλιά, κεραμική επίστρωση, ρύθμιση θερμοκρασίας χειροκίνητη και αυτόματη ως 210°C, αντιθερμικό χαλάκι και οθόνη LED.

GA.MA ψαλίδι για μπούκλες σφιχτές

GA.MA ψαλίδι για μπούκλες σφιχτές 19mm €44.90

Επαγγελματικό ψηφιακό ψαλίδι μαλλιών GA.MA G-EVO 19mm με οθόνη LCD και πλάκες τουρμαλίνης, που ξεφριζάρουν τα μαλλιά.

Wella Pro Curl Conical

Wella Pro Curl κωνικό ψαλίδι 55,60 €

Με διάμετρο 13mm-25mm, διπλή κεραμική επίστρωση, λαβή χωρίς κλιπ, 140°C-200°C και ψηφιακή οθόνη, θα κάνεις τέλεια χτενίσματα χωρίς να καις τα μαλλιά σου.

Remington κωνικό ψαλίδι για μπούκλες

Remington κωνικό ψαλίδι για μπούκλες 44,90 €

Κεραμική επίστρωση, μεγάλο εύρος και με κλείδωμα θερμοκρασίας για μεγαλύτερη ασφάλεια, προστατευτικό γάντι και θήκη, με αυτό το ψαλίδι θα κάνεις αμέτρητα χτενίσματα.

5. Το καλύτερο πολυχρηστικό εργαλείο styling για μπούκλες, ίσιωμα και στέγνωμα

Dyson Airwrap Complete Long HS01 Multistyler

Dyson Airwrap Complete Long HS01 Multistyler €619.00

Σίγουρα ήξερες ποιο θα σου προτείναμε σε αυτή την κατηγορία. Το Dyson Airwrap, έχει αποκτήσει φανατικές θαυμάστριες σε όλο τον κόσμο και όχι άδικα. Είναι ο ευκολότερος τρόπος να κάνεις μπούκλες και έχει όλα τα εξαρτήματα που χρειάζεσαι για οποιοδήποτε κούρεμα. Αλλά…αν δεν θέλεις όγκο, δεν είναι για σένα. Χαρίζει απίστευτο όγκο, λόγω του αέρα, οπότε αν έχεις άτονα ή λίγα μαλλιά, σκέψου το σαν επένδυση.

6. Το καλύτερο πολυχρηστικό ψαλίδι για μπούκλες (25mm, 32mm, κωνικό)

Beauty Works Professional Styler Trio Edition

Beauty Works Professional Styler Trio Edition 100.95€

Με το 3 σε 1 ψαλίδι από την Beauty Works, θα κάνεις ότι χτένισμα ονειρεύεσαι. Το έξτρα μήκος στις ράβδους, το καθιστά απόλυτο εργαλείο hair styling για όσες έχουν μακριά μαλλιά. Κεραμική τεχνολογία και μεγάλο εύρος θερμοκρασίας από 80c-220c για να το προσαρμόζεις στα μαλλιά σου. Ωστόσο, έχει Αγγλική πρίζα, αλλά με έναν αντάπτορα θα είσαι ok.

Αυτά είναι τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες και νομίζω πως σε έχουμε καλύψει σχετικά με κάθε είδος μπούκλας και κυματισμού.

Θέλεις περισσότερες προτάσεις αγοράς; Δες τα καλύτερα ψαλίδια για κυματιστά μαλλιά στο The Cover.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status