Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα καλύτερα μωβ σαμπουάν για εντυπωσιακά ξανθά μαλλιά

Τα καλύτερα μωβ σαμπουάν που δρουν ενάντια στον αποχρωματισμό των ξανθών μαλλιών, αφαιρούν την κιτρινίλα και τους αντιαισθητικούς χάλκινους τόνους.

Όταν αποφασίζουμε να υιοθετήσουμε μια δραστική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αυτή η μεταμόρφωση απαιτεί προσοχή, χρόνο, και συχνά και οικονομικό κόστος. Παρόμοια με τα πολλά άλλα πράγματα που μας βοηθούν να αισθανόμαστε πιο όμορφες, η αλλαγή χρώματος των μαλλιών απαιτεί μια σειρά από βήματα και συμβουλές που πρέπει να ακολουθηθούν προσεκτικά. Αυτές οι συμβουλές, τα “do’s,” είναι απαραίτητα για να μην απογοητευτείτε και επιστρέψετε γρήγορα στο αρχικό καστανό χρώμα σας.

Σε αντίθεση με την απλή αλλαγή χρώματος, η διαδικασία του ντεκαπάζ για να αποκτήσετε ονειρεμένα ξανθά μαλλιά, απαιτεί μεγάλη προσοχή. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό αλλά παράλληλα απαιτεί συνεχή περιποίηση, ώστε να διατηρήσει τη φρεσκάδα και την έντασή του. Εκτός από τις συνηθισμένες θεραπείες αναδόμησης και ενυδάτωσης που χρειάζονται τα μαλλιά μετά από ντεκαπάζ, υπάρχει ένα μυστικό όπλο που πρέπει να έχεις στο ντουλάπι σου: το silver/μωβ σαμπουάν.

Αυτό το σαμπουάν, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μωβ, δηλαδή περιέχει μωβ πιγμέντα, διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αλλαγής του χρώματος των μαλλιών σας. Ουσιαστικά, η κύρια λειτουργία του είναι να εξουδετερώνει την κιτρινίλα από τα ξανθά μαλλιά, δημιουργώντας έναν ασημί τόνο.

Οπότε, όταν επιλέγεις ένα νέο χρώμα για τα μαλλιά σου και αποφασίζεις να ακολουθήσεις τον δρόμο της αλλαγής, θυμήσου ότι η διατήρηση του ξανθού στα μαλλιά, είναι μια διαδικασία. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, επένδυσε στη φροντίδα των μαλλιών σου και χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα. Με αυτή τη φροντίδα και τη σωστή προσέγγιση, το νέο σου χρώμα μαλλιών θα λάμπει για πολύ καιρό.

Fanola No Yellow σαμπουάν για ξανθά μαλλιά

fanola no yellow

Βρείτε το: στο Letif 10.20 € και στο Cherrybox 14,00€ / 350ml

Το Fanola No Yellow, εξουδετερώνει τόσο αποτελεσματικά την κιτρινίλα, που δεν θα χρειάζεσαι καν ρεφλέ. Θα γλιτώσεις τις εντατικές επισκέψεις στο κομμωτήριο για ανανέωση τόνου, καθώς σε 5 μόλις λεπτά, θα δεις πολύ αισθητή διαφορά στον τόνο των μαλλιών σου.

Εάν έχεις πολύ ταλαιπωρημένα από το ντεκαπάζ μαλλιά, προτίμησε την No Yellow μάσκα της Fanola.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις πως τα μωβ σαμπουάν -όπως το Fanola No Yellow- χρησιμοποιούνται για την εξουδετέρωση κίτρινων τόνων, ενώ τα μπλε σαμπουάν για την εξουδετέρωση των πορτοκαλί/χάλκινων τόνων.


Redken Color Extend Blondage Shampoo

redken color

Βρείτε το στο Ariane 16.40€ / στο Letif 16.40€

Ανέκτησε την υγεία και την λάμψη του ξανθού σου, σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο. Η φόρμουλα του αφαιρεί ανεπιθύμητους κόκκινους και κίτρινους τόνους, προσθέτοντας ασημί ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Από τα best-seller στο εξωτερικό και κορυφαίο στις προτιμήσεις των επαγγελματιών της Αμερικής.


L’oreal Professionel Serie Expert Silver Shampoo

σαμπουαν για λευκά μαλλιά

Βρείτε το στο Lookfantastic 17.45€ / Στο Ariane 13,28 €/ Στο Sephora € 15,95

Ιδανικό για λευκά και γκρίζα μαλλιά που κιτρινίζουν με τον καιρό. Αφαιρεί επαρκώς την κιτρινίλα επαναφέροντας τα στην αρχική τους κατάσταση.


Kerastase Blond Absolu Bain Lumiere Ενυδατικό Σαμπουάν για Ξανθά Μαλλιά

Kerastase Blond Absolu Bain Lumiere Ενυδατικό Σαμπουάν για Ξανθά Μαλλιά

Βρείτε το στο Hondoscenter 20,33 €

Το σαμπουάν Bain Lumiere ενυδατώνει την τρίχα σε βάθος, αποτοξινώνει απαλά από τους ρύπους, τις ελεύθερες ρίζες και τις ουσίες που προκαλούν θαμπάδα. Λειαίνει την τρίχα, για ομοιόμορφο άγγιγμα από τη ρίζα ως την άκρη. Βελτιώνει τον τόνο και χαρίζει φυσική λάμψη στα μαλλιά.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα σίλβερ σαμπουάν

Καταρχάς, τα σίλβερ/μωβ σαμπουάν, δουλεύουν μόνο σε πολύ ανοιχτά ξανθά χρώματα, επιπέδου 9 και πάνω. Αυτό που επίσης πρέπει να γνωρίζεις, για να μην καταλήξεις με πράσινους τόνους στα μαλλιά σου, είναι πως για να εξουδετερώσεις τους κίτρινους τόνους χρειάζεσαι μωβ σαμπουάν, ενώ για να εξουδετερώσεις τους πορτοκαλί, χρειάζεσαι ένα μπλε σαμπουάν.

Επιπλέον, αυτό που πρέπει να ξέρεις για τα silver σαμπουάν, είναι πως -εκτός από αυτά που αναγράφουν κάτι άλλο- δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε κάθε λούσιμο, παρά μόνο μία φορά κάθε 5-6 λουσίματα, ώστε να μην αφυδατωθούν τα μαλλιά σου, καθώς αλλάζουν το pH των μαλλιών. Επιπλέον, αυτή η συχνότητα είναι όσο χρειάζεται ώστε να διατηρείς τους ψυχρούς τόνους στα ξανθά σου μαλλιά.

Εάν σου άρεσε αυτό το αφιέρωμα για τα καλύτερα μωβ σαμπουάν για τέλεια ξανθά μαλλιά, δες πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά από την υγρασία.

Image By freepik

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status