Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λούσιμο μαλλιών: επαγγελματικά μυστικά για υγιή μαλλιά

Σωστό λούσιμο μαλλιών: Μάθε αν το conditioner μπαίνει πριν την μάσκα, πόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να εφαρμόζεις και άλλα μυστικά

Υπάρχει σωστή σειρά για το λούσιμο μαλλιών; To conditioner πρέπει να μπαίνει πριν ή μετά την μάσκα; Πόσες φορές να εφαρμόσω το σαμπουάν;

Σήμερα θα απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα με μυστικά για τέλειο λούσιμο, που θα προασπίσουν την υγεία των μαλλιών σου.

Conditioner πριν την μάσκα;

Όπως έχουμε πει και σε άλλο αφιέρωμα, η σωστή σειρά για την εφαρμογή προϊόντων στο λούσιμο είναι η εξής: σαμπουάν, μάσκα θρέψης, conditioner. Το σαμπουάν καθαρίζει, η μάσκα προσδίδει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται τα μαλλιά σου και στο τέλος, το conditioner τα κλειδώνει στο εσωτερικό τους. Αυτό συμβαίνει γιατί μάσκα και conditioner έχουν διαφορετικά PH και έτσι επηρεάζουν τα λέπια της τρίχας.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Πώς να μακρύνω γρήγορα τα μαλλιά μου;

Πόσες φορές πρέπει να εφαρμόζω το σαμπουάν;

Άλλο ένα ερώτημα που μας κάνετε πολύ συχνά, είναι για το σαμπουάν. Αν δηλαδή πρέπει να κάνετε 1 ή 2 επαναλήψεις στο λούσιμο. Εδώ, δεν υπάρχει σωστή απάντηση.

Αν τα λούζεις καθημερινά ή δεν χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα, δεν είναι απαραίτητο το διπλό λούσιμο. Αφού το κεφάλι δεν συγκεντρώνει τόσους ρύπους.

Αν δεν τα λούζεις κάθε μέρα, αν εφαρμόζεις προϊόντα styling όπως gel, αφρούς και σιλικόνες τότε πρέπει να το εφαρμόζεις δύο.

Το πρώτο χέρι στο λούσιμο θα αφαιρέσει προϊόντα και ρύπους. Το δεύτερο χέρι θα καθαρίσει σε περισσότερο βάθος το τριχωτό. Αν έχεις ξηρά μαλλιά, καλύτερα να αποφεύγεις τα σκληρά σαμπουάν και να κάνεις co-wash 1 φορά την εβδομάδα. Τι είναι το co-wash; Εν ολίγοις, λούσιμο όπου εφαρμόζουμε μόνο conditioner.

Δες ακόμη: Πώς να δώσεις όγκο σε άτονα μαλλιά

Μυστικά για την εφαρμογή προϊόντων στο λούσιμο και μετά

Όπως και στην περιποίηση δέρματος, έτσι και στα μαλλιά, υπάρχει η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων.

  • Στο λούσιμο: σαμπουάν x 2 / μάσκα θρέψης / conditioner
  • Μετά το λούσιμο: leave-in γαλάκτωμα / έλαιο / προϊόντα styling (gel/αφροί/κεριά)

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status