Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στην επιδερμίδα και στα μάτια σου

Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει - leclat.gr

Διάβασε ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στην επιδερμίδα και το χρώμα των ματιών σου

Μια αλλαγή στο χρώμα μαλλιών είναι ζήτημα μερικών ωρών, τι κάνεις όμως αν αντικρύσεις ένα look που δεν σε ικανοποιεί; Αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν έχεις επιλέξει το σωστό χρώμα μαλλιών.

Φυσικά, όταν στο hair styling μιλάμε για ένα χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει, δεν μιλάμε πάντα για όσα ταιριάζουν χρωματικά με τους υποτόνους σου. Ένα look σε χρωματική αντίθεση με τους υποτόνους σου, μπορεί να σε αναδεικνύει εξίσου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, ίσως να σε κολακεύει ακόμη περισσότερο.

Η πεποίθηση πως πρέπει πάντα να επιλέγεις ψυχρά χρώματα μαλλιών αν έχεις ψυχρή επιδερμίδα ή ζεστά χρώματα μαλλιών αν έχεις ζεστή επιδερμίδα, είναι απλά λάθος.

Στο hair styling, δεν ισχύουν πάντα οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν στο fashion styling. Καθώς μιλάμε για τα μαλλιά σου που είναι επάνω σου 24/7, πρέπει να διαλέξεις ένα look που θα εξισορροπεί τα χαρακτηριστικά και τα χρώματα σου, ώστε να δείχνεις όσο πιο τέλεια γίνεται.

Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στο χρώμα των ματιών

Διάβασε σε γενικές γραμμές, με ποια χρώματα αναδεικνύονται συγκεκριμένα χρώματα ματιών:

  • Γαλάζια μάτια: Τα ανοιχτά χρώματα μαλλιών σου ταιριάζουν όσο σου ταιριάζουν και τα σκούρα. Οι χρυσές και οι ασημί αποχρώσεις μπορούν να δείξουν πολύ εντυπωσιακές επάνω σου όπως επίσης και το μαύρο.
  • Γκρίζα μάτια: το γκρίζο χρώμα ματιών μπορεί να αναδειχτεί με τις ashy καστανές αποχρώσεις αλλά και με τις πολύ ανοιχτές όπως ασημί και πλατινέ.
  • Καστανά/μελί μάτια: οι κάραμελ αποχρώσεις που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτές από το χρώμα των ματιών θα σε κάνουν να δείχνεις πολύ ελκυστική
  • Πράσινα μάτια: τα πράσινα μάτια κάνουν τέλεια αντίθεση με τις κόκκινες αποχρώσεις αλλά και με τις σκούρες καστανές αν θέλεις κάτι πιο ήσυχο

Πώς να διαλέξεις χρώμα μαλλιών ανάλογα με τους υποτόνους της επιδερμίδας σου

Η φυσική σου βάση στα μαλλιά είναι ουδέτερη, ενώ η επιδερμίδα σου μπορεί να έχει ουδέτερους, ψυχρούς ή ζεστούς υποτόνους. Το αποτέλεσμα που θα της δώσεις με ένα νέο χρώμα μαλλιών, εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις σου. Αν θέλεις ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, προτίμησε την αντίθεση υποτόνων μεταξύ επιδερμίδας και μαλλιών. Αν θέλεις κάτι πιο ήσυχο και φυσικό, προτίμησε το σετάρισμα των υποτόνων.

Πώς να βρεις τους υποτόνους

Για να πάρεις αυτή την απόφαση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τους υποτόνους σου. Ο πιο απλός τρόπος να τους βρεις, είναι να κοιτάξεις τις φλέβες στο εσωτερικό των καρπών σου.

Αν έχεις πράσινες, οι υποτόνοι σου είναι ζεστοί, αν είναι μπλε ή μοβ είναι ψυχροί. Αν είναι μεταξύ των αποχρώσεων αυτών ή αν δε μπορείς να προσδιορίσεις την απόχρωση, τότε μάλλον έχεις ουδέτερη επιδερμίδα.

Πόσους τόνους πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο;

Επίσης, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, την απόσταση του τόνου. Αν διαλέξεις χρώμα σε κοντινό τόνο με αυτόν της επιδερμίδας, το χρώμα θα σε “ξεπλένει”, καθώς θα γίνεται ένα με την επιδερμίδα. Πάντοτε πρέπει να επιλέγεις ένα χρώμα τουλάχιστον 2 τόνους πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Προσοχή: άλλο ο τόνος και άλλο οι υποτόνοι. Υποτόνοι είναι πόσο ανοιχτό ή σκούρο είναι το δέρμα και υποτόνοι είναι αυτοί που κρύβονται, δηλαδή οι ψυχροί, ζεστοί ή ουδέτεροι.

Ιδανικά, αν έχεις πολύ ψυχρή/χλωμή επιδερμίδα, προτίμησε μια απόχρωση με ζεστούς υποτόνους όπως το σοκολατί. Έτσι, δεν τονίζεις την χλωμάδα του προσώπου σου ακόμη περισσότερο. Αντίστοιχα, αν έχεις πολύ ζεστή επιδερμίδα, προτίμησε μια ψυχρή απόχρωση όπως το σαντρέ καστανό, που ισορροπεί τον τόνο.

Aνάλογα με τον τόνο του δέρματος, ποια χρώματα μαλλιών σου ταιριάζουν

  • Πολύ ανοιχτές επιδερμίδες (fair) και ανοιχτές (light): ένα πολύ ανοιχτό ξανθό θα σε ξεπλένει. Διάλεξε ένα χρώμα μαλλιών τουλάχιστον δύο τόνους πιο σκούρο (4-5-6-7)
  • Μεσαίες επιδερμίδες (medium): οι μεσαίες επιδερμίδες συνήθως έχουν ζεστούς ή ουδέτερους υποτόνους. Τα μπεζ, τα μελί, τα χρυσά και τα κάραμελ είναι ιδανικά.
  • Σταρένιες επιδερμίδες (olive): Τα κάραμελ εξισορροπούν τους “πράσινους” τόνους και δείχνουν πιο ζεστή την επιδερμίδα
  • Σκούρες επιδερμίδες (dark): Τα μεσαία ξανθά, όπως τα κάραμελ και τα μελί, τα μεσαία και σκούρα καστανά, δείχνουν εντυπωσιακά. Απόφυγε τα πολύ ανοιχτά ξανθά.

Τώρα, που βρήκες ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στην επιδερμίδα σου, δες ζεστές αποχρώσεις ξανθού.


Πηγή: ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει;

Photo by H.F.E & Co Studio on Unsplash

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status