Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να δώσεις όγκο στα μαλλιά

Πώς να δώσεις όγκο σε άτονα μαλλιά: 6 tips

Είναι γεγονός όλες οι γυναίκες θέλουμε αυτό που δεν έχουμε. Έχεις σγουρά μαλλιά τα θέλεις ίσια, έχεις ίσια μαλλιά, τα θέλεις σγουρά και πάει λέγοντας.

Αντιστοίχως, οι περισσότερες γυναίκες που έχουν λίγα ή άτονα μαλλιά, επιθυμούν περισσότερη ένταση στο χτένισμα τους και περισσότερο όγκο. Ακόμη, αν η τριχόπτωση είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, κάποια tips που προτείνουμε, θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, τουλάχιστον εμφανισιακά.

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε πως είναι ένα αρκετά κοινό γυναικείο πρόβλημα, αλλά γνωρίζουμε και το πώς να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, θα σου συστήσουμε να ακολουθήσεις 6 απλές συμβουλές για απίστευτο όγκο στα άτονα μαλλιά. Μετά από αυτά, θα αποκτήσεις ένα γοητευτικό hairlook που κερδίζει τον θαυμασμό και κλέβει τις εντυπώσεις.

Tips για όγκο στο λούσιμο

#1. Λούσου με προϊόντα για όγκο στα μαλλιά

Φυσικά, το σωστό styling ξεκινάει πάντα το λούσιμο. Προτίμησε μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων για το λούσιμο των μαλλιών σου, που θα τους δίνει όγκο και ένταση. Εμείς θα σου προτείνουμε την εξειδικευμένη για όγκο σειρά Redken volume σαμπουάν. (15.96€) + Redken Volume Injection Conditioner (17.41€)

#2. Στέγνωσε τα προς τα κάτω

Όσο στεγνώνεις τα μαλλιά σου, γύρισε το κεφάλι σου προς τα κάτω και στέγνωσε τα. Όσο τα ισιώνεις, φέρε τα όλα προς το πρόσωπο σου και όχι προς την φυσική τους κατεύθυνση. Επίσης, άλλαζε χωρίστρες, όσο το δυνατόν συχνότερα.

Έτσι τα μαλλιά σου θα έχουν συνέχεια όγκο, καθώς η τρίχα θα προσπαθεί να ανασηκωθεί, προς την προηγούμενη της θέση.

#3. Κάνε μασάζ στο τριχωτό

Ως γνωστόν, το μασάζ υποβοηθάει την μικροκυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, διασφαλίζοντας την αιμάτωση στο εσωτερικό του τριχωτού. Αυτό με την σειρά του αποτρέπει την τριχόπτωση. Κάνε μασάζ στο τριχωτό αφού στεγνώσουν τα μαλλιά και θα αποκτήσουν ασύγκριτο όγκο.

Πώς να δώσεις όγκο κατά το χτένισμα

#4. Χρησιμοποίησε σπρέι για όγκο

Εάν χρησιμοποιήσεις volume spray -που πρέπει να το χρησιμοποιήσεις- ψέκασε την βούρτσα και όχι την ρίζα σου. Έτσι θα διασφαλίσεις πως το προϊόν θα “απλώσει” σε μεγαλύτερη περιοχή. Σου συστήνουμε να δοκιμάσεις τον Wella Professionals spray για όγκο και κράτημα (11.80€)

#5. Επίλεξε κούρεμα και χτένισμα με όγκο

Εάν τα μαλλιά σου είναι ίσια, διάλεξε ένα χτένισμα με όγκο. Οι χαλαρές, μεγάλες μπούκλες με ψαλίδια διαμέτρου 25mm και πάνω, είναι ότι καλύτερο για να αποκτήσεις άμεσα όγκο. Αφού σχηματίσεις μπούκλες με το ψαλίδι, στερέωσε τις με κλιπ στην κορυφή του κεφαλιού. Έτσι θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερο όγκο.

Άλλη μια λύση, που θα χαρίσει απίστευτο όγκο, είναι τα ρολά. Τα χτενίσματα με ρολά έχουν επιστρέψει και για καλό λόγο. Αφού έχεις μισοστεγνώσει τα μαλλιά, τύλιξε τα με ρόλεϊ και κράτησε τα για 2-3 ώρες μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

Εάν τα μαλλιά σου είναι σγουρά ή σπαστά, μην διανοηθείς να τα ισιώσεις. Κάνε styling με έναν αφρό για μπούκλες, αφού έχεις εφαρμόσει ένα ενυδατικό προϊόν και δώσε όγκο κατσαρώνοντας τις μπούκλες με τα χέρια σου. Μπορείς ακόμη να κάνεις ένα κούρεμα, πάνω στον τύπο των μαλλιών σου. Αυτό θα ενισχύσει την φυσική τους κίνηση και υφή, δίνοντας ακόμη περισσότερο όγκο.

#6. Απόφυγε τα σφιχτά χτενίσματα/αξεσουάρ μαλλιών

Μην τα χρησιμοποιείς, γιατί εκπαιδεύουν την τρίχα να πέφτει προς τα κάτω. Έτσι, σε δυσκολεύει να δώσεις όγκο και επιπλέον σπάνε την τρίχα. Γενικότερα και οι σφιχτές χαμηλές αλογοουρές και τα χαμηλά buns κάνουν την ίδια ζημιά στα μαλλιά σου.

Στο σπίτι, πιάσε τα σε ένα top bun, το οποίο θα στερεώσεις με ένα απαλό scrunchie.


Photo by Taylor Heery on Unsplash

Πηγή: Πώς να δώσεις όγκο στα μαλλιά

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status