Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να μην καις τα μαλλιά σου με πρέσες και ψαλίδια

Πώς να μην καις τα μαλλιά με ψαλίδια, πρέσες, πιστολάκια και άλλα θερμικά εργαλεία styling που καταστρέφουν την τρίχα με υψηλές θερμοκρασίες.

Σήμερα θα πούμε μικρά μυστικά για να χρησιμοποιείς σωστά τα σίδερα για μπούκλες, ώστε να μην καις τα μαλλιά σου. Αυτά ισχύουν για κάθε θερμικό εργαλείο styling για τα μαλλιά, δηλαδή και για ισιωτικές πρέσες, για ψαλίδια για μπούκλες αλλά και για πιστολάκια.

Λάθη που κάνεις με τα θερμικά εργαλεία και καις τα μαλλιά

1. Χρησιμοποιείς λάθος θερμοκρασία

Πολλοί λένε πως η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 185 βαθμοί. Αυτό όμως ισχύει μόνο για τα υγιή, κανονικά μαλλιά. Αν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά, αν έχεις χοντρά μαλλιά, αν έχεις κατσαρά ή λεπτά, δεν είναι ο ίδιος βαθμός θερμοκρασίας, ο ιδανικός για σένα.

2. Ψεκάζεις με λακ

Αν ψεκάζεις με λακ πριν περάσεις την τούφα είτε με ψαλίδι είτε με ισιωτική, είναι σα να ρίχνεις οινόπνευμα στην φωτιά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για να κάνεις στα μαλλιά σου. Ψέκασε με λακ, αφού έχεις ολοκληρώσει το χτένισμα.

3. Δεν τα στεγνώνεις 100%

Το καλύτερο είναι να ισιώνεις ή να κάνεις μπούκλες σε 100% στεγνά μαλλιά. Ακόμη και όταν βιάζεσαι, σκέψου πως σε νωπά μαλλιά, το χτένισμα δεν θα κρατήσει και θα ψήσει τα μαλλιά σου.

4. Χρησιμοποιείς λάδια για θερμοπροστασία

Το κεφάλαιο λάδια μαλλιών, είναι μεγάλο και ανεξάντλητο. Όπως έχουμε πει σε άλλο αφιέρωμα υπάρχουν κάποια φυτικά λάδια μαλλιών όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο, που αυξάνει την αντοχή της τρίχας στην θερμοκρασία, αλλά όχι πριν το ίσιωμα. Σταδιακά, ενδυναμώνει την τρίχα και έτσι αντέχει πιο υψηλές θερμοκρασίες. Γενικά οι λιπαρές υφές και ιδίως τα λάδια πρέπει να τα αποφεύγεις πριν τα θερμικά εργαλεία, γιατί αλλιώς είναι σα να τηγανίζεις τα μαλλιά σου. Το μοναδικό που πρέπει να χρησιμοποιείς είναι θερμοπροστατευτικό μαλλιών. Δες τα καλύτερα θερμοπροστατευτικά για τα μαλλιά.

5. Δεν εφαρμόζεις θερμοπροστατευτικό για τα μαλλιά

Όπως μόλις είπαμε, είναι απαραίτητο και είναι η μοναδική περίπτωση στην οποία συστήνουμε σιλικόνες. Αυτά τα συστατικά σχηματίζουν ένα φιλμ γύρω από το περίβλημα της τρίχας και έτσι προστατεύουν από υψηλές θερμοκρασίες.

6. Ψεκάζεις θερμοπροστατευτικό σε λάθος χρόνο

Αν υποθέσουμε ότι μόλις έλουσες τα μαλλιά σου, εφάρμοσε το πριν το στέγνωμα με το πιστολάκι και όχι πριν το ίσιωμα ή τις μπούκλες.

Θα σε ενδιαφέρει: Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

7. Περνάς την κάθε τούφα πολλές φορές

Η ιδανική θερμοκρασία για τον τύπο των μαλλιών σου, είναι αυτή που δεν επιβάλλει να περάσεις κάθε τούφα δεύτερη φορά για να πάρει σχήμα. Αν καταλήγεις να την περνάς 2 και 3 φορές, μάλλον πρέπει να ανεβάσεις λίγο την θερμοκρασία. Να θυμάσαι πως όσο περισσότερες φορές την περνάς, τόσο περισσότερη φθορά προκαλείς στα μαλλιά σου.

8. Κρατάς το σίδερο πολύ ώρα στα μαλλιά

Ο ιδανικός χρόνος είναι 3 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς, βλέπουμε πολλές να κρατούν τα εργαλεία μέχρι και 10 δευτερόλεπτα στα μαλλιά! Αυτό είναι απερίγραπτα καταστροφικό. Το μάξιμουμ είναι τα 5-6 δευτερόλεπτα, μόνο αν έχετε ρυθμίσει την θερμοκρασία αρκετά χαμηλά.

9. Κάνεις χτενίσματα πολύ συχνά

Συμφιλιώσου με την ιδέα να μην έχεις συνεχώς άψογο χτένισμα, γιατί σίγουρα κάποτε θα κάψεις τα μαλλιά σου. Το μήνα κάνε χτένισμα 1-2 φορές που θα κρατάς για αρκετές μέρες. Ενδιάμεσα άφηνε τα στο φυσικό τους και κάνε μπούκλες χωρίς θερμότητα.

Δες ακόμη: Φριζάρισμα τέλος με απλά tips

10. Στέγνωνε και το θερμοπροστατευτικό

Τέλος, ακόμη και το heat-protectant είναι σαν να βρέχει τα μαλλιά σου. Ακόμη και αν το εφαρμόζεις σε στεγνά μαλλιά, στέγνωσε το λίγο με το πιστολάκι ώστε να φύγει εντελώς η υγρασία.

Συνοπτικά, ο δεκάλογος για να μην καις τα μαλλιά σου με ψαλίδια

  • Μην ξεπερνάς ποτέ τους 200 βαθμούς, όποιο και αν είναι το max της θερμοκρασίας του.
  • Πάντα να το βγάζεις από την πρίζα, ακόμη και αν κλείνει αυτόματα.
  • Πάντα να χρησιμοποιείς θερμοπροστατευτικά μαλλιών.
  • Στέγνωσε με το σεσουέρ το θερμοπροστατευτικό στα μαλλιά.
  • Αν μόλις έλουσες τα μαλλιά σου, στέγνωσε τα στο 100% πριν χρησιμοποιήσεις θερμικά εργαλεία όπως ψαλίδια και πρέσες.
  • Μην περνάς την ίδια τούφα ξανά και ξανά. Καλύτερα να αυξήσεις την θερμοκρασία.
  • Κράτησε την κάθε τούφα, το πολύ ως 6 δευτερόλεπτα.
  • Ποτέ μην εφαρμόζεις λάδια πριν να τελειώσεις το χτένισμα.
  • Μην χρησιμοποιείς λακ πριν να περάσεις την τούφα με το ψαλίδι.
  • Μην τα χρησιμοποιείς υπερβολικά συχνά.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status