Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να χρησιμοποιείς τα φυτικά λάδια μαλλιών

Πώς να χρησιμοποιήσω τα λάδια για τα μαλλιά

Πώς να χρησιμοποιήσω τα λάδια στα μαλλιά; Διάβασε για τους τρόπους εφαρμογής, τι πρέπει να αποφεύγεις και τι να προσέχεις

Τα φυτικά λάδια για τα μαλλιά, είναι η εύκολη λύση για ενυδάτωση και θρέψη και η πιο οικονομική εναλλακτική για τα λάδια του εμπορίου. Υπάρχουν τόσα πολλά έλαια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις που σίγουρα έχεις κάποιο από αυτά στο σπίτι. Από το διάσημο λάδι καρύδας, μέχρι το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, όλα έχουν οφέλη για τα μαλλιά.

Διάβασε παρακάτω, τι να προσέχεις όταν χρησιμοποιείς φυτικά λάδια μαλλιών και πώς να τα εφαρμόζεις.

Τι να προσέχεις με τα έλαια μαλλιών

Ποια σύσταση να προτιμάς

Πάντα να προτιμάς, έλαια ψυχρής έκθλιψης. Διατηρούν αναλλοίωτα τα ευεργετικά συστατικά αναλλοίωτα και διαφέρουν από τα κοινά έλαια σε περιεκτικότητα συστατικών. Επομένως, είναι και πιο ευεργετικά για τα μαλλιά.

Πρόσεξε την σύνθεση

Πάντα να κοιτάς τις ετικέτες. Πολλά έλαια που στα παρουσιάζουν ως θαυματουργά, θεραπευτικά, για τα μαλλιά, δεν αληθεύει πως είναι 100% φυτικά. Πάντα να ελέγχεις τα συστατικά που αναγράφει η ετικέτα, καθώς ίσως περιέχει και χημικά συστατικά ή/και άλλα έλαια, που ίσως δεν είναι ωφέλιμα για το τριχωτό της κεφαλής ή για τον δικό σου τύπο μαλλιών.

Πότε θα δεις αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα πάντοτε αργούν. Όταν κάνεις μια φυσική θεραπεία, πρέπει να επιμείνεις για τουλάχιστον 3 μήνες, για να ξεκινήσεις να βλέπεις διαφορά στα μαλλιά σου.

Βρες το κατάλληλο λάδι για τον τύπο των μαλλιών σου

Αν δεις πως ένα λάδι δεν ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σου, αν για παράδειγμα εντείνει την λιπαρότητα, άλλαξε το με κάποιο άλλο και μην το χρησιμοποιείς υπερβολικά συχνά. Τις φυσικές μάσκες, πρέπει να τις εφαρμόζεις μία φορά την εβδομάδα.

Πώς να εφαρμόσω τα λάδια στα μαλλιά;

Τι να κάνεις πριν την εφαρμογή

Αν χρησιμοποιείς προϊόντα με σιλικόνες όπως μάσκες, μαλακτικές χωρίς ξέβγαλμα, θερμοπροστατευτικά, λακ, αφρό, ζελέ, πρέπει να απομακρύνεις τα υπολείμματα από τα μαλλιά σου, πριν εφαρμόσεις κάποια θεραπεία με έλαιο.

Οι σιλικόνες δημιουργούν φιλμ γύρω από την τρίχα και δεν αφήνουν τα θρεπτικά συστατικά των ελαίων να εισχωρήσουν βαθιά στον πυρήνα.

Για να απομακρύνεις τις σιλικόνες, χρησιμοποίησε σαμπουάν που περιέχουν θειικά άλατα ή με ένα clarifying σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. Η πιο συνήθης σιλικόνη που θα βρεις σε αυτά είναι η dimethicone.

Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, πριν εφαρμόσεις έλαιο για θεραπεία, σου συστήνουμε να κάνεις ένα γρήγορο λούσιμο και έπειτα να την εφαρμόσεις. Κράτησε την τουλάχιστον για μισή ώρα και έπειτα ξέπλυνε με ένα βιολογικό, σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και σιλικόνες.

Χρήσεις των ελαίων

  • Η βασική τους εφαρμογή είναι σαν μάσκα στα μήκη μαλλιών πριν το λούσιμο. Άπλωσε στο μήκος των μαλλιών, τύλιξε με ένα σκουφάκι για το ντουζ και κράτησε για μισή με μια ώρα.
  • Αν έχεις ξηροδερμία ή πιτυρίδα, μπορείς να τα εφαρμόσεις με κινήσεις μασάζ και στο τριχωτό.
  • Εφάρμοσε σαν hot oil mask. Ζέστανε ελαφρώς την ποσότητα που χρειάζεσαι και άπλωσε στα μαλλιά. Η θερμότητα θα τα κάνει να διεισδύσουν βαθύτερα.

Τι να κάνεις αφού εφαρμόσεις λάδια στα μαλλιά

Αφού κάνεις τις μάσκες με έλαια, πάντα να ξεπλένεις με φυτικό σαμπουάν.

Έλαια για θρέψη και ενυδάτωση

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status