Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα πρώτα βήματα για μια clean beauty ρουτίνα

Δες ποια είναι τα 5 πρώτα βήματα για μια clean beauty ρουτίνα περιποίησης

Ο τομέας της καθαρής ομορφιάς, μπορεί να σε συγχύσει αρκετά αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει η κάθε αναγραφή στις ετικέτες. Βιολογικά, clean, green, οργανικά, φυσικά, φυτικά, ίσως δεν ξέρεις τι σημαίνουν και για αυτό αποφεύγεις αυτή την κατηγορία προϊόντων.

Σήμερα όμως θα σε πείσουμε πως η καθαρή ομορφιά, δεν ξεκινά μόνο από τα προϊόντα που επιλέγεις, αλλά από τις καθημερινές σου συνήθειες. Θα σου πούμε επίσης, ποια προϊόντα μπορείς να αλλάξεις με φυσικά καλλυντικά, που είναι και πολύ πιο οικονομικά.

Δες ακόμη: Συμβουλές ομορφιάς για να δείχνεις νεότερη

#1. Άλλαξε τις μάσκες μαλλιών με φυσικά έλαια

Εκτός από τις μάσκες με υλικά που έχεις στο σπίτι, υπάρχουν πολλά έλαια για να αντικαταστήσεις τις μάσκες εμπορίου. Αμυγδαλέλαιο, αργανέλαιο, ηλιέλαιο και άλλα ελαφριά λάδια για τα μαλλιά, θα θρέψουν τα μαλλιά σου χωρίς να αλλάζουν την δομή της τρίχας. Χρησιμοποίησε τα πριν το λούσιμο, σαν μάσκα θρέψης.

#2. Κηραλοιφή αντί για βάλσαμο χειλιών

Άλλο ένα κοινό καλλυντικών που όμως μπορεί να περιέχει αρκετά συνθετικά συστατικά, είναι το lip balm. Η αλήθεια είναι πως τα καλλυντικά που εφαρμόζονται στο στόμα μας, μπορούν να είναι πολύ επικίνδυνα για αυτό και συνιστούμε την αντικατάσταση με φυτικά προϊόντα. Μια κοινή κηραλοιφή, θα τα θρέψει εξίσου χωρίς όμως να βάζει σε κίνδυνο την υγεία σου.

#3. Χρησιμοποίησε τα καλλυντικά σου μέχρι τέλους

Μια συνήθεια που θα σε οδηγήσει σε μια πιο green ρουτίνα περιποίησης, είναι να αδειάζεις τα προϊόντα σου. Αυτό σημαίνει να μην αφήνεις μέσα ποσότητα που θα πάει χαμένη, ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο νέο hot προϊόν, που θέλεις να δοκιμάσεις.

#4. Ανακύκλωσε

Τα περισσότερα καλλυντικά πλέον, έρχονται σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Μην τα απορρίπτεις στον κοινό κάδο. Φύλαγε τα σε μια σακούλα και απόρριψε τα σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

#5. Επαναχρησιμοποίησε τις συσκευασίες τους

Μια άλλη εναλλακτική, που μπορείς να εφαρμόσεις όπου αρμόζει, είναι το να επαναχρησιμοποιείς τις συσκευασίες καλλυντικών.

Photo by Oleksandra Bardash on Unsplash

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status