Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το καλύτερο λάδι για πύκνωση μαλλιών

Το καλύτερο λάδι για πύκνωση μαλλιών

Το καλύτερο λάδι για πύκνωση μαλλιών με φυσικό τρόπο, για την τριχόπτωση και την αλωπεκία, για να εφαρμόσεις τοπικά ή να καταναλώσεις καθημερινά

Ξέχασε το δαφνέλαιο, το καστορέλαιο ή το αμυγδαλέλαιο. Το θαυματουργό λάδι για πύκνωση μαλλιών, υπάρχει στους σπόρους κολοκύθας.

Είναι το καλύτερο λάδι για πύκνωση μαλλιών που μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά στην τριχόπτωση, με συχνή εφαρμογή, αλλά και με…κατανάλωση!

Δες ακόμη: Φυσικά συστατικά και έλαια για πυκνά φρύδια

Πώς να εφαρμόζεις λάδι για πύκνωση μαλλιών

  • Αρχικά, κάνε υπομονή για τουλάχιστον 4-5 μήνες. Τα αποτελέσματα με τις θεραπείες για τριχόπτωση δεν είναι ποτέ άμεσα, αλλά αξίζουν την επιμονή και την υπομονή σου.
  • Επίλεγε έλαια ψυχρής έκθλιψης, γιατί διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των βιταμινών τους.
  • Μην ξεχνάς να ελέγχεις τις ετικέτες, για να βεβαιώσεις πως είναι 100% φυτικά και δεν περιέχουν πρόσθετα συστατικά.
  • Αφού εφαρμόσεις το λάδι στα μαλλιά σου, κράτησε για τουλάχιστον 30-40 λεπτά και έπειτα προχώρησε ως συνήθως με το λούσιμο.
  • Εφάρμοζε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να δεις αποτελέσματα σε 3-4 μήνες.
  • Όσο κάνεις τέτοιες θεραπείες, μη χρησιμοποιείς στις ρίζες προϊόντα με σιλικόνες.
λάδι για πύκνωση μαλλιών με φυσικό τρόπο

Πώς σταματά την τριχόπτωση το λάδι σπόρων κολοκύθας

Κάτι που πιθανότατα δεν έχεις διαβάσει ξανά πουθενά, είναι η σπουδαιότητα του ελαίου από σπόρους κολοκύθας. Το συγκεκριμένο λάδι για πύκνωση μαλλιών, έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως βοηθά. Έχει απίστευτα ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά, με πιο σημαντική, αυτήν που καταπολεμά την τριχόπτωση. Είναι ένα έλαιο, για το οποίο υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν την χρησιμότητα του σε όσους βιώνουν σοβαρή απώλεια μαλλιών.

Μια έρευνα (1) που έγινε με τοπική εφαρμογή σε ποντίκια, συμπέρανε πως βοηθά ενεργά να ελεγχθεί και να σταματήσει η τριχόπτωση και συγχρόνως προώθησε νέα τριχοφυία, δείχνοντας έτσι πως μπορεί να βοηθήσει με την αλωπεκία, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό που συνέβαλλε στην αύξηση της τριχοφυίας, είναι η σύνθεση του ελαίου σπόρων κολοκύθας, δηλαδή τα ελεύθερα λιπαρά οξέα και άλλα δευτερεύοντα συστατικά όπως τα φυτοοιστρογόνα και η βιταμίνη Ε.

Σε άλλη τυχαιοποιημένη έρευνα (2), ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, που σχεδιάστηκε για να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα με από του στόματος λήψη λαδιού από σπόρους κολοκύθας, για τη θεραπεία της ανδρογενούς αλωπεκίας σε άνδρες ασθενείς, μετά από 24 εβδομάδες θεραπείας, παρατηρήθηκαν τα εξής: Η ομάδα που έλαβε 400 mg λάδι σπόρων κολοκύθας κάθε μέρα για 24 εβδομάδες, είχε περισσότερες τρίχες μετά τη θεραπεία από ό,τι κατά την έναρξη, σε σύγκριση με την ομάδα εικονικού φαρμάκου (P < 0,001).

Οι μέσες αυξήσεις του αριθμού των μαλλιών κατά 40% παρατηρήθηκαν σε άνδρες που έλαβαν λάδι κολοκύθας στις 24 εβδομάδες, ενώ αυξήσεις κατά 10% παρατηρήθηκαν σε άνδρες που έλαβαν εικονικό φάρμακο (P < 0,001). Τα αποτελέσματα όμως, έγιναν πλήρως αντιληπτά μετά την 24η εβδομάδα.

Συνεπώς, είναι ένα λάδι για πύκνωση μαλλιών με επιστημονικά αποδεδειγμένες ωφέλιμες ιδιότητες.

Συνιστώμενος και πιο αποτελεσματικός τρόπος χρήσης

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο τοπικά, όσο και από του στόματος, βάζοντας στις σαλάτες σας 400mg καθημερινά ή πόσιμα, με 2 κτ.γλ. καθημερινά.

Για τοπική εφαρμογή

Σε μπεν μαρί, ζεστάνετε μικρή ποσότητα του ελαίου. Δοκίμασε με το δάχτυλο, πότε θα πιάσει μια σχετικά χλιαρή/ζεστή και πρωτίστως ανεκτή θερμοκρασία. Εφάρμοσε στις ρίζες με ελαφρύ μασάζ, τύλιξε με σκουφάκι ντουζ και κράτησε για τουλάχιστον μισή ώρα. Επανέλαβε 2-3 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον τρεις μήνες. Προτίμησε έλαιο ψυχρής έκθλιψης, που διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα συστατικά του.

Τι προσφέρει το λάδι κολοκύθας στην πύκνωση μαλλιών

Συμπερασματικά, το έλαιο σπόρων κολοκύθας περιέχει τα απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, σίδηρο, λινολεϊκό οξύ, βιταμίνες Κ, Α, Β1, Β2, Β6, C, D, E και φυτοστερόλες που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου. Το λάδι σπόρων κολοκύθας, με αυτά τα ευεργετικά στοιχεία, είναι εξαίρετη επιλογή για ενυδάτωση και θρέψη των μαλλιών. Ενισχύει το πάχος της τρίχας και προωθεί νέα τριχοφυία. Επιπλέον, μπλοκάρει την δράση της διυδροτεστοστερόνης, ένα ανδρογόνο που προκαλεί τριχόπτωση.

Όπως κατάλαβες, η πύκνωση μαλλιών με φυσικό τρόπο, όχι μόνο είναι εφικτή αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένη. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν βλέπετε διαφορά και το πρόβλημα είναι έντονο και επιμένει, συμβουλευτείτε ειδικό γιατρό.


Επιστημονικές πηγές

  1. Beneficial effects of pumpkin seed oil as a topical hair growth promoting agent in a mice model
  2. Effect of Pumpkin Seed Oil on Hair Growth in Men with Androgenetic Alopecia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status