Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λάδι καρύδας: Ιδιότητες, χρήσεις σε μαλλιά και δέρμα

Λάδι καρύδας ιδιότητες και οφέλη: Μάθε πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο, στα μαλλιά & στο σώμα

Πολλά ακούμε για το λάδι καρύδας αλλά πόσα είναι αλήθεια;

Το λάδι καρύδας, είναι γνωστό για τις ιδιότητες του στον τομέα της ομορφιάς. Είναι από τα έλαια, που γενικότερα έχουν πολλές εφαρμογές σε αυτόν τον τομέα, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο

Επειδή ανήκει στα αρκετά βαριά έλαια, μπορεί να φράξει τους πόρους σου, οπότε θα συνιστούσαμε να το χρησιμοποιείς με προσοχή. Είναι πολύ καλό για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, ιδίως αν χρησιμοποιείς αδιάβροχα προϊόντα για μακιγιάζ, όπως πχ. αδιάβροχες μάσκαρα ή foundation, αλλά μετά πρέπει να χρησιμοποιείς και ένα καθαριστικό προσώπου, για να απομακρύνεις τα υπολείμματα του λαδιού από το πρόσωπο.

Δες: Βιολογικό λάδι καρύδας €9,54

Πώς να το χρησιμοποιήσεις στο σώμα

  • Σε σκασμένες φτέρνες και κάλους, σε ραγάδες και χαλάρωση, μπορεί να κάνει θαύματα, καθώς είναι ιδιαίτερα θρεπτικό. Έτσι, αν αντιμετωπίζεις κάποιο από αυτά τα προβλήματα, με καθημερινή εφαρμογή, μπορείς να δεις διαφορά.
  • Άλλη μια χρήση, που σίγουρα θα σου αρέσει το καλοκαίρι, είναι να το χρησιμοποιήσεις σαν after-sun προϊόν. Τι καλύτερο από την χαρακτηριστική μυρωδιά της καρύδας μετά το μπάνιο στη θάλασσα; Η κατευναστική ιδιότητα που έχει, θα σε ωφελήσει ιδιαίτερα.
  • Τέλος, αν κάνεις μόνη σου μανικιούρ και πεντικιούρ, είναι το καλύτερο λάδι που υπάρχει για τα πετσάκια.

Θα σε ενδιαφέρει: Καστορέλαιο ιδιότητες

Τι κάνει το λάδι καρύδας στα μαλλιά

Καταρχάς, το λάδι καρύδας, δεν ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Αν έχεις χαμηλό πορώδες -λέπια κλειστά- και χρησιμοποιείς λάδι καρύδας, δεν αφήνει να περάσει το νερό ή τα θρεπτικά στοιχεία από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Έτσι, το πρόβλημα που έχουν τα μαλλιά χαμηλού πορώδους, χειροτερεύει από την εφαρμογή ελαίου καρύδας.

Αντιθέτως, αν έχεις υψηλό πορώδες -λέπια ανοιχτά- το “φιλμ” που δημιουργεί, αποτελεί ένα προστατευτικό στρώμα που δεν αφήνει να περάσει υπερβολικά γρήγορα το νερό στην τρίχα. Έτσι, ελέγχει τον ρυθμό με τον οποίο τα μαλλιά, απορροφούν νερό και θρεπτικά συστατικά.

Ακόμη, έχει την ιδιότητα να διεισδύει πολύ βαθιά στον πυρήνα της τρίχας και να ελαττώνει την απώλεια πρωτεϊνών από τα μαλλιά. Ακριβώς για αυτό το λόγο όμως, μπορεί να τα κάνει και πιο εύθραυστα. Αυτό συμβαίνει, γιατί καταλαμβάνει χώρο στο εσωτερικό της τρίχας και δεν αφήνει να περάσει το νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Συνεπώς, το λάδι καρύδας δεν είναι ωφέλιμο για όσες έχουν χαμηλό πορώδες. Αντιθέτως, αν έχεις υψηλό πορώδες, το λάδι καρύδας είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για σένα.

Διάβασε και: Αμυγδαλέλαιο ιδιότητες

Πώς να τα το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά

Εάν δεν γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου, θα σου λέγαμε να προτιμήσεις μια diy μάσκα σε συνδυασμό με άλλα συστατικά. Το λάδι καρύδας, έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν το συνδυάζουμε με τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιόλαδου. Μπορείς ακόμη, να κάνεις μια μάσκα για βαθιά θρέψη συνδυάζοντας το με γιαούρτι και μέλι.

Δες ακόμη: Πώς να χρησιμοποιήσω τα λάδια στα μαλλιά;

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status