Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οργανικά καλλυντικά: τι είναι;

Τι είναι τα οργανικά καλλυντικά και ποια είναι τα κορυφαία πιστοποιημένα beauty brands

Αν λάβεις υπόψιν πως όσα βάζουμε στο πρόσωπο μας προέρχονται από την φύση, δεν θα ήθελες να ξέρεις και λίγα παραπάνω πράγματα για αυτά; Σήμερα θα αναλύσουμε την κατηγορία οργανικά καλλυντικά. Μόλις διαβάσεις το άρθρο, θα γνωρίζεις τα πάντα.

Όπως και στην μαγειρική που λένε πως “Δεν είσαι αυτό που τρως, είσαι αυτό που τρώει αυτό που τρως” αυτό ισχύει και στον τομέα της ομορφιάς και των καλλυντικών.

Όταν τα φυτικά συστατικά εισέρχονται μέσω του δέρματος στον οργανισμό, είναι υψίστης σημασίας να είναι ασφαλές όλο το ταξίδι τους, από την καλλιέργεια και την ανάπτυξη μέχρι την επεξεργασία και την συσκευασία. Οι απαραίτητες προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα πιστοποίησης πρέπει να τηρούνται ώστε να διασφαλίζεται η προέλευση τους και οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την παραγωγή ενός προϊόντος ομορφιάς.

Τι είναι τα οργανικά καλλυντικά

Αν και πολλοί συγχέουν τις έννοιες οργανικά-φυσικά-φυτικά, οι διαφορές τους είναι πολλές.

Τα οργανικά καλλυντικά ή αλλιώς βιολογικά καλλυντικά είναι η ασφαλέστερη κατηγορία φυσικών καλλυντικών. Τα συστατικά τα αντλούν από φυτά, άνθη και δέντρα που βρίσκουμε σε φυσικό και άγριο περιβάλλον και παράλληλα τηρούν τις προϋποθέσεις βιολογικής γεωργίας.

Από την συγκομιδή και επεξεργασία τους, το έδαφος και το φυσικό περιβάλλον δεν πρέπει να διαταράσσονται. Επίσης οι φόρμουλες πρέπει να είναι βιοδιασπώμενες. Έτσι, ακόμη και όταν απορρίπτουμε τις συσκευασίες, δεν ρυπαίνουμε το περιβάλλον.

Δες ακόμη: Απολέπιση χειλιών με φυσικό τρόπο

Πότε χαρακτηρίζουμε ένα προϊόν βιολογικό/οργανικό

Αρχικά, πρέπει να περιέχει μόνο οργανικά συστατικά.

Παρόλη την συνεχή ανάπτυξη της clean baeuty βιομηχανίας, όλο και περισσότερα brands θολώνουν τα νερά. Χρησιμοποιούν eco-friendly συσκευασίες ή κάποιο οργανικό συστατικό και έτσι ξεγελούν τον καταναλωτή. Στην πραγματικότητα, δεν είναι οργανικά.

Η οικολογική συσκευασία όμως, δεν διασφαλίζει πως το περιεχόμενο είναι εξίσου φιλικό προς το περιβάλλον και προς τον καταναλωτή.

Ευτυχώς, με την διάδοση του wellbeing και τα beauty trends ο καταναλωτής πλέον κάνει μεγαλύτερη έρευνα για αυτά που αγοράζει.

Έτσι, βλέπουμε αυξητική τάση στην χρήση πιστοποιημένων βιολογικών συστατικών σε μάρκες καλλυντικών, για 15η συνεχή χρονιά σύμφωνα με τον Soil Association. Για να είναι πραγματικά οργανικό ένα προϊόν, πρέπει να φέρει ανάλογες πιστοποιήσεις από επίσημους οργανισμούς. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Soil Association, o OFC, ο MOTA, o OTA.

Θα σε ενδιαφέρει: βήματα για μια clean beauty ρουτίνα

Κάποια από τα καλύτερα οργανικά brands ομορφιάς

Φυσικά, υπάρχουν πολλά πολύ καλά beauty brands που δημιουργούν όλο και περισσότερα οργανικά προϊόντα. Ξεχωρίζουν για τις οργανικές φόρμουλες και την φιλοσοφία τους. Έχουν κερδίσει επάξια την αγάπη μας -και όχι μόνο την δική μας- αλλά και πολλά βραβεία καινοτομίας.

  • PAI SKINCARE Βρείτε τα στο Sephora
  • ANTIPODES Βρείτε τα στο Sephora
  • INIKA Βρείτε τα στο Lookfantastic
  • ABSOLUTION Βρείτε τα στο Sephora

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status