Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ρυζόνερο στα μαλλιά: Οφέλη, πώς να το φτιάξεις, πώς να το χρησιμοποιήσεις

Ρυζόνερο στα μαλλιά: δες ποια είναι τα οφέλη του, ποιες οι ιδιότητες, πώς να το παρασκευάσεις και πώς να το χρησιμοποιήσεις

Οι γυναίκες της Νοτιοανατολικής Ασίας, εδώ και αιώνες χρησιμοποιούν το ρυζόνερο στα μαλλιά τους. Τα τελευταία χρόνια όμως, βλέπουμε την εξάπλωση αυτού του μυστικού και στην Δύση και ολοένα και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν ρυζόνερο στα μαλλιά. Πώς όμως ωφελεί το ρυζόνερο τα μαλλιά μας και πώς μπορείς να τo χρησιμοποιήσεις; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Τι είναι το ρυζόνερο και πώς ωφελεί τα μαλλιά

Το ρυζόνερο, είναι το αμυλώδες υπόλειμμα που μένει όταν μουλιάζουμε ρύζι σε νερό. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως ενδυναμώνει τα μαλλιά, προσθέτει λάμψη και όγκο ενώ επίσης τα βοηθά να αναπτυχθούν και να παραμένουν υγιή. Η αλήθεια είναι πως περιέχει αρκετά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά όπως η Βιταμίνη Ε, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Σε κάποιες περιοχές της Ασίας που το χρησιμοποιούν ευλαβικά, οι γυναίκες έχουν απίστευτα μακριά μαλλιά, ενώ επίσης τα μαλλιά τους δεν γκριζάρουν πριν τα 80 έτη! Κάποιες επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυξάνει πράγματι την ελαστικότητα στα μαλλιά και έτσι έχουν λιγότερο σπάσιμο.

Ποιοι δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν

Το ρυζόνερο είναι ένα πρωτεϊνούχο διάλυμα. Αν έχεις δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα και ψωρίαση, αν έχεις ξηρό τριχωτό, μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Είναι ιδανικό για όσες έχουν λεπτά μαλλιά και ταλαιπωρημένα και έχουν ανάγκη από πρωτείνες στα μαλλιά.

Πώς να φτιάξεις ρυζόνερο

Θα χρειαστείς:

  • 1/2 φλ. λευκό ρύζι,
  • αρκετό νερό (2-3 φλ.)
  • ένα μεγάλο μπολ

Ξέπλυνε το ρύζι και στη συνέχεια άφησε το να μουλιάσει στο νερό για μισή με μία ώρα. Σούρωσε το μείγμα για να κρατήσεις το νερό. Φυσικά, μπορείς να κρατήσεις και το ρύζι και να το μαγειρέψεις, ώστε να μην πάει χαμένο.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά

Καταρχάς, πρέπει να το εφαρμόζεις στο λούσιμο. Λούσε τα μαλλιά σου ως συνήθως. Πότισε τα μαλλιά σου με το ρυζόνερο και άφησε το να δράσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Επανέλαβε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Κοινοποιήστε!

DMCA.com Protection Status